Bounty Hunter Tracker IV Metaaldetector Review: een luide maar nauwkeurige beginnersdetector

Inhoudsopgave:

Bounty Hunter Tracker IV Metaaldetector Review: een luide maar nauwkeurige beginnersdetector
Bounty Hunter Tracker IV Metaaldetector Review: een luide maar nauwkeurige beginnersdetector
Anonim

Bottom Line

Een comfortabele, verstelbare grip en een lange batterijduur compenseerden het forse gewicht van de Bounty Hunter Tracker IV voor de casual hobbyist.

Bounty Hunter TK4 Tracker IV metaaldetector

Image
Image

We hebben de Bounty Hunter Tracker IV metaaldetector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bepalen welke metaaldetector je op de paden moet gebruiken, kan een uitdaging zijn. Voor degenen die een tussenoptie willen, is de Bounty Hunter Tracker IV een goede keuze. De oudere neef van Bounty Hunter's Junior-lijn, het verbetert de detectie-ervaring met tweekleurige indicatie- en metaalverwijderingstechnologie. In de loop van twee weekenden hebben we het ontwerp, de levensduur van de batterij en de prestaties getest.

Image
Image

Ontwerp: zwaar en omvangrijk

Met 3,7 pond is de Tracker IV een van de zwaarste detectoren die we hebben getest. Het is ook een van de grotere, met 28,8x10x6,2 inch. Gelukkig compenseerde Bounty Hunter zijn grootte en gewicht door een dikke, gevoerde handgreep en een armleuning aan te bieden om ervoor te zorgen dat je hem stabiel kunt houden tijdens het wandelen over de paden. Houd er echter rekening mee dat degenen die hun avonden niet doorbrengen met het pompen van gewichten in de sportschool, het pond kunnen voelen terwijl ze op zoek zijn naar begraven schatten. 3,7 pond klinkt misschien niet zo veel op papier, maar na een paar uur tillen is de spiervermoeidheid heel reëel.

Met 3,7 pond is de Tracker IV een van de zwaarste detectoren die we hebben getest.

Het omvangrijkste onderdeel van de Tracker IV, de interfacebox met interne batterijpoort, klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Het bestaat uit een tweekleurige flip-switch indicator, een power/gevoeligheidsinstelling en een disc/notch-instelling. Extra punten gaan naar de koptelefoonaansluiting die Bounty Hunter aan de interface heeft toegevoegd, waardoor het mogelijk is om de waarschuwingstonen indien nodig zacht te houden, vooral omdat je het volume niet kunt wijzigen. In het midden van de interface bevindt zich de doelindicator, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe sterk de detector pingt zonder je nek uit te steken.

Het snoer cirkelt rond de verstelbare steel naar een 20 cm dikke waterdichte spoel en kan worden vervangen in het geval dat het beschadigd raakt. We waren vooral gecharmeerd van de waterdichte, roestbestendige spoel, gebouwd om zware omstandigheden te weerstaan.

Configuratieproces: Irritant

Aanvankelijk verwachtten we dat de Tracker IV een eenvoudige montage zou zijn. Bij het openen van de doos kwam alles in afzonderlijke maar schijnbaar eenvoudige delen. De realiteit was echter veel frustrerender. Je moet elk stuk samenvoegen. Dat deel is eenvoudig, aangezien de meeste instructies in het fotoboekje staan. Het deel waar de steel aansluit op het handvat en de spoel, is echter waar we in de war raakten.

De steel moet aan beide kanten uitwisselbaar zijn. Het is niet. Toen we het in elkaar zetten, bevestigden we de stuurpen ondersteboven en moesten we hem demonteren en opnieuw opbouwen. Zodra alles op zijn plaats klikt, zijn het laatste dat nodig is de twee 9V-batterijen (niet inbegrepen) die in de achterkant van de interface moeten worden geplaatst. Nadat je de batterijen terug in de interface hebt geschoven en het deksel hebt gesloten, is deze klaar om getest te worden.

De restroutine vereist een cent geslagen na 1982; een kwart en een spijker. Zet de detector aan en schuif de objecten langzaam één voor één onder de spoel. De detector moet de metalen detecteren en u waarschuwen. Als dit niet het geval is, speel dan met de gevoeligheidsinstellingen totdat er een toon klinkt. Zodra het alle drie de objecten heeft geregistreerd, is het klaar voor gebruik.

Prestaties: Best goed

We namen de Tracker IV op zwaar beboste paden en naar een plaatselijk stadspark. We lieten de instellingen op standaard en liepen door het park om te zien of het iets zou registreren. In minder dan vijf minuten trilde en piepte de doelindicator van de detector. En ja hoor, de detector vond een aluminium snoeppapiertje begraven onder een lichte laag aarde.

Zijn 3,7 pond voelt aanvankelijk niet zwaar aan. Naarmate we verder en verder trokken, werd het gewicht steeds meer een last. Het is zeker geen dealbreaker, maar iets om op te merken als u van plan bent langdurig gebruik te maken. Je kunt ook een deel van de onhandigheid van het dragen van het object compenseren door de lengte van de steel te verlengen of in te trekken om aan je lengte te voldoen, wat een erg leuke functie was.

De bossen zijn waar deze detector scheen. Terwijl we door het bos liepen, deed de detector een deuk op een aantal voorwerpen van minder dan twintig centimeter diep, waaronder flessendoppen en prikkeldraad. Ons favoriete stuk dat we vonden, stelde de grote doeldetectie van de detector op de proef: een oude grensmarkering onder een goede voet aarde.

De bossen zijn waar deze detector scheen.

Hoewel dit bewees dat het kan reiken tot ten minste een van de twee voeten die zijn beloofd voor grote objecten, vormde de grensmarkering een mild probleem. Hoewel het ons waarschuwde voor objecten in de buurt, waarschuwde het ons niet voor de diepte van elk item. Gebrek aan kennis van de locatie onder de grond was een enorm nadeel. Er waren een paar momenten waarop de doelindicator schokte en de detector luid piepte, maar we hebben nooit iets gevonden.

Het was tijd om het te testen op het meest gevoelige, uitdagende terrein van allemaal: zand. Bij andere detectoren zijn zanderige omstandigheden het moeilijkst voor metaaldetectie dankzij de complexe minerale samenstellingen. Helaas stelde de Tracker IV ons een beetje teleur door voor dezelfde valse positieven te vallen. We hebben de gevoeligheidsinstellingen verschoven, tussen verschillende modi gewisseld, allemaal tevergeefs. Het vergt veel knutselwerk om het op zand in een redelijke, optimale stand te krijgen. Ga voorzichtig te werk in het zand met de Tracker IV.

Omdat we in het zand naast een rivier zaten, vinden we het belangrijk om te vermelden dat we niet aanraden om de metaaldetector helemaal onder te dompelen. De batterijpoort is niet waterdicht en kan slechts tot 20 cm water in. Als u echter licht wilt detecteren boven ondiep water, dan is de Tracker IV geschikt voor uw behoeften.

Image
Image

Bottom Line

Het paar 9V-batterijen dat we in de Tracker IV stopten, ging ongeveer 20 uur mee. Gelukkig heeft de interface een indicator voor een bijna lege batterij, waardoor het vrij duidelijk is wanneer je een nieuwe set moet omwisselen.

Prijs: Redelijk

De Tracker IV is te koop voor ongeveer $ 100, een redelijke prijs voor een metaaldetector uit het middensegment. Het wordt geleverd met meer specifieke modi voor metaaldetectie, maar mist enkele toeters en bellen van duurdere modellen.

Bounty Hunter Tracker IV-detector vs. Bounty Hunter Junior-detector

Voor degenen die geen $ 100 willen uitgeven aan een metaaldetector, heeft Bounty Hunter ook een meer budgetvriendelijke optie in de vorm van hun Junior-model, dat te koop is voor $ 50. Het is echter een kwestie van krijgen waar je voor beta alt.

Terwijl de Tracker wordt geleverd met drie modi en waterdichte mogelijkheden tot 20 cm water, is de Junior een basisdetector voor kinderen. Het wordt alleen geleverd met de standaard metalen eliminatiefuncties en een lichtgewicht handgreep van 1,5 pond zonder arm- of detectorsteun. Hoewel beide verstelbaar zijn, is de Tracker IV echt degene voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in detectie als een beginnende of informele hobby. Als je gewoon het water wilt testen om te zien of je kinderen van metaaldetectie houden, dan raden we de Junior Detector aan.

Een geweldige startersdetector voor volwassenen

Voor de prijs van $ 100 is de Bounty Hunter Tracker IV metaaldetector een geweldige, zij het zware, optie voor elke hobbyist. We hielden van de 20 cm waterdichte mogelijkheden die de detector biedt, en hoewel een diepte-indicator leuk zou zijn, is het zeker geen dealbreaker voor zo'n goede detector.

Specs

  • Productnaam TK4 Tracker IV Metaaldetector
  • Product Merk Bounty Hunter
  • Prijs $100.00
  • Productafmetingen 28,2 x 10 x 6,2 inch.
  • Garantie 5 jaar beperkt
  • Connectiviteitsopties Audio-aansluiting voor hoofdtelefoon
  • Batterijen 2 9-volt batterijen, niet inbegrepen

Aanbevolen: