YouTube-codes: veelvoorkomende videoproblemen oplossen

Inhoudsopgave:

YouTube-codes: veelvoorkomende videoproblemen oplossen
YouTube-codes: veelvoorkomende videoproblemen oplossen
Anonim

Video's uploaden naar YouTube is een eenvoudig proces, maar soms worden video's niet correct weergegeven. De beeldverhouding kan er niet goed uitzien, de video kan er uitgerekt of geplet uitzien, of er kan een zwarte doos omheen staan. Veel gebruikers bewerken hun video's opnieuw en uploaden de video opnieuw om het probleem op te lossen. Als u echter profiteert van de verborgen codes van YouTube, kan de video worden geforceerd om correct weer te geven.

Hier leest u waarom uw video's er verkeerd uitzien en hoe u YouTube-codes kunt gebruiken om het probleem op te lossen.

YouTube ondersteunt deze opmaaktags in 2016 niet meer. Dit artikel is bedoeld voor archiveringsdoeleinden.

Oorzaken waardoor YouTube-video's niet correct worden weergegeven

Meestal is de boosdoener van een video die wordt weergegeven met zwarte balken, een uitgerekt of geplet uiterlijk of een slechte videokwaliteit het gebruik van een onjuiste beeldverhouding. Wanneer de beeldverhouding niet overeenkomt met de YouTube-videospeler, treden er zwarte balken of andere problemen op.

YouTube hield zich vroeger aan een beeldverhouding van 4:3, wat hetzelfde was als tv's met standaarddefinitie in de VS. YouTube gebruikt nu een beeldverhouding van 16:9, wat ook de beeldverhouding is voor moderne HDTV's. Dit wordt ook wel breedbeeld genoemd. Elke video die naar YouTube is geüpload en niet in een verhouding van 16:9 past, wordt bijgesneden of met balken weergegeven.

Image
Image

Hoe problemen met de beeldverhouding met YouTube-video's op te lossen

Terwijl het uiteindelijk het doel is om video's met de juiste beeldverhouding te uploaden, moet je problemen met je huidige video's oplossen met behulp van insluittags in de metadata van de video. Hier zijn de codes die u kunt gebruiken om veelvoorkomende problemen op te lossen.

  1. Voeg de tag toe yt:stretch=4:3. Als je video er uitgerekt uitziet, heb je waarschijnlijk een 4:4-video geüpload en is deze uitgerekt om te proberen het 16:9-gebied te vullen. Wanneer u de tag yt:stretch=4:3 toevoegt, past u de beeldverhouding aan zoals deze zou moeten zijn.
  2. Voeg de tag yt:stretch=16:9 toe. Als je video een 16:9-breedbeeldvideo zou moeten zijn en in plaats daarvan in een pilaarvorm is geplaatst en in een ruimte van 4:3 is geplet, lost het toevoegen van de tag yt:stretch=16:9 de vervorming en verbetert de kwaliteit van de video.

  3. Voeg de tag toe yt:crop=16:9. Deze tag zoomt in om breedbeeldinhoud te verkleinen. Als u bijvoorbeeld een 4:3-video met letterbox uploadt, wordt door bijsnijden ingezoomd en ontstaat een normaal ogende video.
  4. Voeg de tag yt:quality=high toe. Als de videokwaliteit er slecht uitziet, voeg dan deze tag toe om een versie van hoge kwaliteit te gebruiken.

Aanbevolen: