Google lanceert mogelijk zijn eigen smartcard: rapport

Google lanceert mogelijk zijn eigen smartcard: rapport
Google lanceert mogelijk zijn eigen smartcard: rapport
Anonim

Google wil misschien in de financiële voetsporen treden van concurrent Apple, toegang krijgen tot meer van uw transactiegegevens, of beide. Hoe dan ook, dit is een grote stap voor het bedrijf.

Image
Image

Google kan een nieuwe financiële rol in uw leven op zich nemen met een slimme debetkaart, met gelekte afbeeldingen gerapporteerd door TechCrunch.

Details: de afbeeldingen verwijzen naar zowel een fysieke als een virtuele bankpas, waarmee u dingen kunt kopen via Google Pay, een fysieke kaart en online. Er zijn ook foto's van een nieuwe Google-app waarmee je kunt zien wat je hebt gekocht, je saldo kunt controleren en misschien zelfs je account kunt vergrendelen met een tik. TechCrunch zegt dat de Google-kaart co-brand zal zijn met verschillende bankpartners zoals CITI en Stanford Federal Credit Union.

Wat dan? Tot nu toe kan Google Pay alleen online of peer-to-peer werken met een aangesloten persoonlijke debet- of creditcard, zoals Apple Pay doet zonder de Apple Card. Het toevoegen van een financieel instrument is logisch voor Google om de financiële arena te betreden.

Fintech: Zoals TechCrunch aangeeft, wil iedereen een financiële instelling zijn. De voorsprong van Google op de concurrentie is echter de verbinding met enorme gegevens. Dat zou kunnen helpen om risico's te beheersen op een manier die andere bankbedrijven, zelfs Apple, niet kunnen.

Bottom line: Google is hier al een tijdje mee bezig, dus het is geen grote verrassing om dit lek nu te zien. U kunt er zeker van zijn dat u in de nabije toekomst een echte Google Card zult zien, hoe ze die ook noemen.

Aanbevolen: