Moet je de AllTrails-wandel-app gebruiken?

Inhoudsopgave:

Moet je de AllTrails-wandel-app gebruiken?
Moet je de AllTrails-wandel-app gebruiken?
Anonim

Ontwikkelaars van GPS-wandel-apps hebben de neiging om dingen een beetje lastiger te maken dan nodig is, met verwarrende GPS-coördinaten, menu's die moeilijk te navigeren zijn en functiesets die niet altijd een doel dienen. De gratis AllTrails-app is een verfrissende terugkeer naar de basis.

De overzichtelijke en goed georganiseerde menu's van de app worden ondersteund door een solide set handige functies die zeker van pas zullen komen bij wandelen, backpacken, mountainbiken, paardrijden, trailrunning en andere activiteiten.

Je kunt AllTrails.com bezoeken om vanaf een computer naar routes te zoeken of de app voor iOS of Android downloaden.

Image
Image

Wat u kunt doen met AllTrails

Hier zijn enkele snelle functies die beschikbaar zijn via de gratis versie van AllTrails:

  • Blader door de dichtstbijzijnde routes.
  • Maak, bewaar en deel tracks.
  • Bewerk routes of voeg nieuwe toe.
  • Voeg deelbare foto's toe aan paden of opgenomen tracks.
  • Maak en lees trail reviews.
  • Bekijk de topografische kaarten van het parcours.
  • Synchroniseren met een begeleidend online account.

Aan de slag met de app

AllTrails wordt geopend met een lijst met routes in de buurt en een miniatuuroverzicht van hun naam, beoordeling en locatie. U kunt overschakelen naar de kaartweergave om ze vastgezet op een kaart in uw gebied te zien. Het is gemakkelijk om elders paden te vinden omdat je op elke locatie kunt zoeken.

De filteroptie bij het zoeken naar paden is een geweldige manier om de zoekresultaten te verfijnen, iets wat nodig kan zijn als er tientallen paden om je heen zijn.

U kunt de resultaten sorteren op beste paden of paden die het dichtst bij u in de buurt zijn. Er is ook een moeilijkheidsfilter om alleen gemakkelijke, matige of moeilijke paden weer te geven. Pas de lengtemeter aan om kortere of langere routes weer te geven en tik op een sterbeoordeling om ervoor te zorgen dat AllTrails u alleen routes geeft met goede beoordelingen. (Je kunt kiezen tussen 1 en 5.)

AllTrails heeft veel actieve gebruikers. Hierdoor is de kans groter dat de beoordelingen eerlijk zijn en blijft de app nauwkeurig met up-to-date informatie over de aantrekkingskracht van het parcours, zoals landschap, lengte, enzovoort.

De laatste paar filteropties zijn voor wat je graag zou willen doen en zien op het parcours, en ook of het geschikt is voor kinderen, honden of rolstoelen. Als je er bijvoorbeeld zeker van wilt zijn dat je een strand en wilde bloemen op je pad kunt zien, ga dan naar dat gebied van de filteropties en schakel die twee opties in.

Traildetails bekijken

Trail-lijsten bieden veel informatie over wat je kunt doen en wat je tijdens je wandeling tegenkomt. Er is een samenvatting van het parcours en beoordelingen van andere gebruikers. Je kunt foto's van gebruikers zien, hoe lang het pad is, de hoogte en of het al dan niet terugloopt naar het begin van het pad.

Tags zijn inbegrepen, zodat je kunt zien of er een rivier in de buurt is, of het modderig is en of er bloemen of dieren in de buurt zijn. Als je het pad wilt proberen, kun je een routebeschrijving ernaartoe krijgen met de GPS-app van je telefoon, inchecken als je er al bent en je pad door het pad vastleggen.

Navigeren op het pad

Zodra je op pad bent, kun je de trackerfunctie van de app gebruiken om tijd en afstand te meten en om je voortgang langs de route te zien met behulp van de gps van je smartphone. Met een handig camerapictogram kun je je telefoon gebruiken om je track te documenteren terwijl je bezig bent.

Een kompaspictogram geeft u een overlay van een eenvoudige kompaspijl en -cirkel, inclusief een digitale uitlezing van uw koers. U kunt ook eenvoudig waypoints toevoegen die u kunt labelen voor toekomstig gebruik om een goede kampeerplek, visplek of waterbron nauwkeurig te verplaatsen. Met een hoogtegrafiek kunt u uw beklimmingen en afdalingen in kaart brengen.

U kunt voor meer functies betalen

Als dat allemaal niet genoeg functionaliteit is, kunt u zich abonneren op AllTrails Pro, dat (tegen betaling) u onbeperkte toegang geeft tot de topokaarten van National Geographic, National Geographic Trails Illustrated, kaarteditor, kaart afdrukken, geverifieerd GPS-routes, offline routes en GPX-exportmogelijkheden.

Over het geheel genomen is AllTrails een eersteklas, informatieve en gebruiksvriendelijke app die je helpt bij het wandelen.

Aanbevolen: