Moet je iTunes gebruiken met een iPhone of iPod?

Inhoudsopgave:

Moet je iTunes gebruiken met een iPhone of iPod?
Moet je iTunes gebruiken met een iPhone of iPod?
Anonim

Jarenlang was iTunes de software die iPhone-, iPod- en iPad-bezitters moesten gebruiken om muziek, video, e-books en andere inhoud met hun apparaten te synchroniseren. Er is echter veel veranderd. Sommige mensen houden niet van de wijzigingen die Apple heeft aangebracht in de iTunes-interface en de bijbehorende functies. Veel meer gebruiken helemaal geen computers met hun mobiele apparaten en downloaden inhoud rechtstreeks naar hen, iets wat niet mogelijk was toen iTunes debuteerde.

Of je nu in een van die groepen zit of een andere reden hebt om iTunes te mijden, je kunt je afvragen of je iTunes moet gebruiken met je iOS-apparaten.

Het antwoord is nee. Het gebruik van iTunes is niet vereist. Je hebt andere keuzes.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones en iPads met iOS 12 of iOS 11.

Bottom Line

Hoewel de combinatie van iTunes en een Mac of pc vroeger de enige manier was om gegevens op je apparaat te beheren en back-ups te maken, is dat niet langer het geval. Tegenwoordig kunt u een iPhone of iPad gebruiken zonder deze ooit op een computer aan te sluiten. In dit scenario gebruikt u iCloud, een gratis service van Apple die wordt geleverd met 5 GB ruimte op de servers van Apple om te gebruiken voor het maken van back-ups van uw essentiële bestanden.

iCloud-back-up inschakelen

Wanneer u iCloud-back-up inschakelt op uw iPhone of iPad, maakt het apparaat automatisch een back-up wanneer het is aangesloten op stroom en wifi.

  1. Open de Settings app op je iPhone.
  2. Tik op uw naam bovenaan het scherm.
  3. Selecteer iCloud uit de vermelde opties.
  4. Scroll naar beneden en tik op iCloud-back-up
  5. Verplaats de schuifregelaar naast iCloud Backup naar de Aan/groene positie.

    Image
    Image

ICloud Backup maakt automatisch een back-up van het volgende:

  • App-gegevens
  • Apple Watch-back-ups
  • iMessage en sms-berichten
  • Uw aankoopgeschiedenis van Apple-services
  • Beltonen
  • Visuele voicemail
  • HomeKit-configuratie
  • Instellingen

In plaats van een back-up te maken van gekochte muziek, boeken en apps, registreert de back-up alleen je geschiedenis van Apple-aankopen, omdat je ze direct opnieuw kunt downloaden. In sommige gevallen kan hiervoor iTunes vereist zijn.

Deze automatische back-up maakt geen back-up van niet-Apple-muziek en andere aankopen die je elders hebt gedaan. U kunt er echter voor kiezen om al uw foto's en andere soorten bestanden in de cloud te back-uppen, als u voldoende ruimte heeft. Meer ruimte is betaalbaar geprijsd:

  • 5GB - gratis
  • 50GB - $0,99/maand
  • 200GB - $2,99/maand
  • 2TB - $9,99/maand

Content rechtstreeks downloaden naar iPhone

Je kunt apps rechtstreeks naar je iPhone of iPad downloaden door de App Store app te gebruiken. Tik op het Boeken-pictogram of op een van de vele andere boek-apps om boeken te downloaden. iTunes is voor beide niet vereist.

Er is een Muziek-app op de iPhone, maar deze is bedoeld om muziek af te spelen, of het nu uit je bibliotheek is of als onderdeel van een Apple Music-abonnement, niet om nieuwe muziek te kopen. Daarvoor moet je ergens anders zoeken naar een iTunes-vervanger.

Muziekbeheersoftware versus iTunes

Er zijn een handvol programma's die functies bieden die vergelijkbaar zijn met iTunes - bijvoorbeeld je muziek beheren en synchroniseren met je iPhone. Hoewel ze iTunes voor sommige functies kunnen vervangen, hebben ze allemaal enkele belangrijke beperkingen:

  • De alternatieven kunnen worden betaald, terwijl iTunes gratis is.
  • Ze bieden geen toegang tot de iTunes Store voor het kopen van muziek, films en ander materiaal.
  • Je kunt niet inloggen op je Apple ID, dus functies zoals iTunes Match en iCloud-muziekbibliotheek zijn niet beschikbaar.
  • Ze ondersteunen niet allemaal podcasts, het huren en afspelen van films of het streamen van radio.
  • Apple ondersteunt ze niet en je kunt geen ondersteuning krijgen van Apple voor het gebruik van je apparaat met hen.

Dat is een serieuze lijst met nadelen, maar als je gefrustreerd bent door iTunes of nieuwsgierig bent naar wat er nog meer is, wil je misschien enkele van deze iTunes- alternatieven overwegen:

  • CopyTrans: gemakkelijk te navigeren en betrouwbaar programma voor het overbrengen van bestanden naar iOS-apparaten. Hiermee kun je onder andere muziek van elk mobiel apparaat naar een computer kopiëren (iTunes doet dat niet).
  • Syncios: werkt met zowel iOS- als Android-apparaten en is geïntegreerd met een aantal videodiensten zoals YouTube. Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken om snel een back-up te maken en mediabestanden te delen tussen apparaten en een computer.
  • Wondershare TunesGo: nog een goede optie voor het beheren van iOS- en Android-apparaten en al je mediabestanden. Met de gratis proefversie kunt u proberen voordat u koopt.

Andere plaatsen om muziek en boeken te kopen

Als je geen muziek, films of boeken wilt kopen via de iTunes Store, zijn er talloze mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende muziekdownloadwinkels, zoals Spotify en Amazon Music, of toegang krijgen tot muziek met een van de vele gratis muziek-apps zoals Pandora en iHeart Radio.

Als e-books jouw ding zijn, zijn er tal van sites voor e-books en audioboeken, waarvan vele gratis.

Is het de moeite waard om iTunes achter te laten?

Hoewel iTunes misschien wat frustraties met zich meebrengt, en er zijn goede alternatieven voor sommige functies, is het de moeite waard om te onthouden dat het Apple-ecosysteem nauw geïntegreerd is. Veel van de andere opties vereisen het installeren van apps of toegang tot online services en het combineren van meerdere services om te vervangen wat iTunes biedt op één plek.

Het is de moeite waard om je opties te onderzoeken voor het geval je ontdekt dat het beter bij je behoeften past, maar het kopen van een Apple-apparaat betekent dat je, op zijn minst een beetje, het Apple-ecosysteem koopt.

Aanbevolen: