6 manieren waarop de PS Vita beter is dan de PSP

Inhoudsopgave:

6 manieren waarop de PS Vita beter is dan de PSP
6 manieren waarop de PS Vita beter is dan de PSP
Anonim

Bij het vergelijken van de PSP met de PS Vita is het belangrijk om verder te kijken dan de cosmetische overeenkomsten en verschillen. Hier zijn zes functies van de PS Vita die de PSP niet heeft.

Sony stopte met de PSP in 2014. De PS Vita werd stopgezet in 2019.

De informatie in dit artikel is van toepassing op het PlayStation Vita- en het PS Vita Slim-model.

Echte PS4-integratie

Image
Image

Hoewel de PSP-PS3-integratie vrij beperkt was, is de PS Vita ontworpen om te worden gebruikt met de PlayStation 4. Het is zelfs mogelijk om de Vita als controller voor PS4-games te gebruiken terwijl je op je tv speelt. Evenzo kun je PS4-games op je Vita blijven spelen dankzij de functie voor spelen op afstand. Je kunt je gamegegevens opslaan op een PS Vita-compatibele geheugenkaart en deze synchroniseren met je PS4. Helaas kun je zonder extra accessoires geen PS Vita-games op je tv spelen.

Dubbele analoge sticks voor smoren besturing

Image
Image

Een van de meest voorkomende klachten over de PSP was de enige analoge stick. First-person shooters zijn bijna onmogelijk om te spelen zonder twee sticks, en veel games vertrouwen op een tweede stick om de camera te besturen. Er is niet alleen een tweede stick toegevoegd aan de PS Vita, maar het ontwerp is ook verbeterd, waardoor ze veel meer aanvoelen als een normale gamecontroller.

Touchscreen en Touchpad-ondersteuning

Image
Image

Een groot voordeel van de Nintendo DS en 3DS ten opzichte van de PSP is de touchscreen-ondersteuning. Vele jaren geleden kondigde een homebrew-ontwikkelaar van een PSP plannen aan om een touchscreen te maken dat achteraf op de PSP zou kunnen worden ingebouwd, maar het is er nooit van gekomen. De PS Vita heeft niet alleen een touchscreen voor het hoofdscherm, maar heeft ook een touchpad aan de achterkant van het apparaat.

Foto- en AR-mogelijkheden

Image
Image

Je moet een add-on voor de PSP aanschaffen om foto's te kunnen maken. De PS Vita wordt daarentegen geleverd met twee ingebouwde camera's (een aan de achterkant en een aan de voorkant). De camera's maken niet alleen foto's; ze laten je ook toe om augmented reality (AR) games te spelen zoals InviZimals.

Ingebouwde bewegingsdetectie

Image
Image

Hoewel Datel de Tilt FX-add-on produceerde om motion control naar de PSP te brengen, was het een lastige oplossing omdat het de koptelefoonaansluiting in beslag nam en geen doorgang had voor een echte koptelefoon. Het vereiste ook dat de gebruiker software laadde om compatibele games echt met het apparaat te laten werken. De PS Vita heeft daarentegen ingebouwde bewegingsdetectie, waardoor hij net zo goed (of misschien zelfs beter) is dan de Sixaxis- en Dualshock 3-controllers van de PS3.

Exclusieve PS Vita-games en -apps

Image
Image

Hoewel je geen PSP-games kunt spelen op Sony's nieuwere handheld-console, heeft de Vita zijn eigen bibliotheek met games en downloadbare apps die voor geen enkel ander systeem beschikbaar zijn. Er zijn ook titels als Final Fantasy X HD en Final Fantasy X-2 HD, die zijn uitgebracht voor zowel de Vita als de PS3, waarmee je opgeslagen gegevens op verschillende consoles kunt delen. Als je games van PlayStation Network op je PSP hebt gedownload, kun je ze spelen op je PS Vita of PS3.

Aanbevolen: