Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis kunt wissen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis kunt wissen
Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis kunt wissen
Anonim

Blijkbaar heeft iedereen een Facebook-account, maar dat betekent niet dat we allemaal tevreden zijn om onze Facebook-zoekgeschiedenis open te laten voor iedereen om te zien. Als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid gebruikersgegevens die Facebook over u bewaart, kunt u altijd uw zoekgeschiedenis wissen. Hier leest u hoe u zoekopdrachten op Facebook wist, of u nu uw webbrowser, iOS- of Android-smartphone gebruikt.

Facebook gebruikt je zoekgeschiedenis uit het verleden om nauwkeuriger te bepalen waar je in de toekomst naar op zoek bent, zodat je een minder gepersonaliseerde service kunt krijgen als je deze regelmatig verwijdert.

Waarom zou ik mijn Facebook-zoekgeschiedenis willen verwijderen?

Je hoeft je zoekgeschiedenis op Facebook niet te verwijderen, maar er zijn een paar redenen waarom het nuttig kan zijn. Hier is een blik op waarom het handig kan zijn.

  • Privacy: als andere mensen je Facebook-account gebruiken, zelfs met jouw medeweten, wil je misschien bepaalde zoekopdrachten voor hen verborgen houden. Dit is een goede manier om dingen extra privé te houden.
  • Gewijzigde interesses: als je vaak hebt gezocht naar dingen die betrekking hebben op een eerdere interesse, wil je misschien geen gerelateerde resultaten meer krijgen nu de interesse is verstreken. Het verwijderen van uw zoekgeschiedenis is een snelle manier om dit te doen.
  • Om netjes te zijn: uit gewoonte zou je er de voorkeur aan kunnen geven om regelmatig je browsegeschiedenis te wissen. Deze methode betekent dat je geschiedenis van sociale media net zo gemakkelijk kan worden gewist.

Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis in een browser kunt wissen

Miljoenen mensen gebruiken Facebook elke dag via hun pc of Mac-browser. Het kan handig zijn om uw zoekgeschiedenis van tijd tot tijd te wissen, zodat nieuwsgierige blikken niet kunnen zien wat u hebt opgezocht. Ga als volgt te werk om de zoekgeschiedenis op Facebook te wissen.

  1. Ga naar
  2. Selecteer de zoekbalk bovenaan de site.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bewerken.

    Image
    Image

    Als je gewoon een individueel zoekitem wilt verwijderen, selecteer je de X naast het woord om het te verwijderen.

  4. Select Wis zoekopdrachten.

    Image
    Image
  5. Select Wis zoekopdrachten.

    Image
    Image
  6. Uw zoekgeschiedenis is nu verwijderd.

Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis op iOS kunt wissen

Als je een fervent Facebook-gebruiker bent op iOS, wil je misschien liever je Facebook-zoekgeschiedenis verwijderen via de app. Het is heel eenvoudig als je eenmaal weet waar je moet zoeken. Dit is wat je moet doen.

  1. Open de Facebook-app.
  2. Tik op het vergrootglas icoon.
  3. Tik op Bewerken.
  4. Tik op Zoekopdrachten wissen.

    Image
    Image

    Hiermee wordt je zoekgeschiedenis onmiddellijk gewist.

Hoe u uw Facebook-zoekgeschiedenis op Android kunt wissen

Het wissen van de Facebook-zoekgeschiedenis op Android is een vrij eenvoudig proces, op voorwaarde dat u weet hoe. Het is handig om te doen als je liever verborgen houdt wat je zocht voor nieuwsgierige blikken. Dit is wat je moet doen.

  1. Open Facebook.
  2. Tik op het vergrootglas icoon.
  3. Tik op Bewerken.
  4. Tik op Zoekopdrachten wissen.

    Image
    Image

    Hiermee wordt uw zoekgeschiedenis onmiddellijk gewist.

Aanbevolen: