Een bestandsbijlage verzenden met Gmail

Inhoudsopgave:

Een bestandsbijlage verzenden met Gmail
Een bestandsbijlage verzenden met Gmail
Anonim

Het is gemakkelijk en efficiënt om een bestand vanaf uw computer bij te voegen en in Gmail te verzenden. Het verzenden van meerdere bestanden is net zo eenvoudig en het werkt ook met documenten die u niet gemakkelijk opnieuw kunt maken in een e-mail (zoals video's, afbeeldingen en spreadsheets).

Gmail kan bestanden tot 25 MB groot verzenden. Voor grotere bestanden, of als de e-mailservice van de ontvanger zulke grote bestanden niet toestaat, kunt u in plaats daarvan een service voor het verzenden van bestanden gebruiken.

Stuur een bestandsbijlage met Gmail

Een bestand bijvoegen bij een e-mail die u verzendt vanuit Gmail:

  1. Selecteer Compose voor een nieuw e-mailbericht of maak een antwoord op een bericht dat u hebt ontvangen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Bestanden bijvoegen paperclippictogram in het berichtvenster. Er wordt een dialoogvenster Openen geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer het bestand of de bestanden die u wilt verzenden en kies Open. Het bestand of de bestanden zijn bijgevoegd bij het e-mailbericht.

    Image
    Image
  4. Selecteer nogmaals de Bestanden bijvoegen paperclip als u meer bestanden vanaf een andere locatie wilt toevoegen. Stuur de e-mail als je klaar bent.

Stuur Google Drive-bijlagen in Gmail

Als het bestand of de bestanden die u in een Gmail-bericht wilt verzenden, zijn opgeslagen op Google Drive, kunt u ze als bijlage verzenden of een link verzenden.

  1. Selecteer Compose voor een nieuw e-mailbericht of maak een antwoord op een bericht dat u hebt ontvangen.
  2. Kies het Google Drive pictogram in het berichtenvenster om bestanden in te voegen met Google Drive. Er wordt een nieuw venster geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer het bestand of de bestanden die u wilt verzenden en kies hoe u ze wilt toevoegen door Drive Link of Attachment te selecteren op de onderkant van het venster.

    Alle bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive, kunnen als links worden verzonden. Alleen bestanden die niet zijn gemaakt met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren, kunnen als bijlagen worden verzonden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Invoegen. Stuur het bericht wanneer je er klaar voor bent.

    Image
    Image

Snel bijlagen toevoegen door te slepen en neer te zetten

Een bestand toevoegen aan een Gmail-bericht als bijlage door middel van slepen en neerzetten:

  1. Begin met een nieuw bericht.
  2. Zoek het bestand of de bestanden die u wilt uploaden in uw bestandsbrowser (Windows Verkenner, bijv. of Finder).
  3. Klik met de linkermuisknop op het bestand of de bestanden en sleep, terwijl u de knop ingedrukt houdt, over het browservenster met de e-mail die u aan het opstellen bent.
  4. Sleep het bestand of de bestanden naar het gebied dat oplicht met het bericht. Zet ze hier neer.

    Als je zo'n gebied niet ziet, ondersteunt je browser geen slepen en neerzetten van bijlagen. Zie de bovenstaande instructies voor het bijvoegen van bestanden in Gmail.

    Image
    Image
  5. Laat de muisknop los. Het bestand is bij het bericht gevoegd. Stuur de e-mail wanneer u er klaar voor bent.

Een bestand verwijderen uit een bericht dat u verzendt

Als je een bijlage die je aan een bericht hebt toegevoegd, wilt annuleren, selecteer je de knop Verwijder bijlage naast het ongewenste bestand.

Soms wanneer u een bijlage toevoegt, zoals wanneer u een afbeelding naar de zojuist beschreven sleept, wordt deze in de hoofdtekst van het bericht geplaatst en niet als bijlage. Om deze te verwijderen, selecteert u het item en kiest u Remove.

Image
Image

Laat Gmail u herinneren aan het toevoegen van beloofde bestanden

Als u de juiste woorden in de hoofdtekst van uw bericht opneemt, zoals: "vind de bijgevoegde bestanden", kan Gmail u eraan herinneren beloofde bestanden bij te voegen.

Aanbevolen: