Bestanden verzenden (tot 10 GB) met Gmail met Google Drive

Inhoudsopgave:

Bestanden verzenden (tot 10 GB) met Gmail met Google Drive
Bestanden verzenden (tot 10 GB) met Gmail met Google Drive
Anonim

E-mailen van grote bestanden is mogelijk niet mogelijk via een standaard bestandsbijlage. Een manier om de bestandsgroottelimiet van uw e-mailprovider te omzeilen, is door het grote bestand als een link te verzenden die de ontvanger uit de cloud kan downloaden. Google Drive en Gmail zijn hiervoor het perfecte duo.

Het verzenden van grote bestanden (tot 10 GB groot) via Gmail via Google Drive is net zo eenvoudig als het uploaden van het bestand naar uw Google Drive-account en het vervolgens verzenden als een gedeelde URL. Het proces is vergelijkbaar, maar niet precies hetzelfde als het verzenden van een gewone bestandsbijlage in Gmail.

Deze instructies zijn van toepassing op Gmail op computers, telefoons en tablets. Het proces ziet er echter anders uit op mobiele apparaten, dus let op welke instructies u volgt.

Er zijn andere manieren om grote bestanden te e-mailen als je Gmail of Google Drive niet gebruikt. Met cloudopslagservices en online back-upservices die het delen van bestanden ondersteunen, kunt u meestal grote bestanden verzenden. Er zijn ook P2P-technieken voor het delen van bestanden die geen maximale bestandsgrootte hebben.

Grote bestanden verzenden via Gmail met Google Drive

Er zijn twee manieren om Google Drive te gebruiken om grote bestanden te e-mailen. Als u het bestand heeft geüpload naar Google Drive, selecteert u het terwijl u de e-mail opstelt. Of, als het bestand op uw computer staat, upload het naar Google Drive en verzend het allemaal in één beweging.

  1. Bij het opstellen van de e-mail vanaf de Gmail-website, selecteert u het Google Drive-pictogram in de onderste werkbalk.

    Image
    Image
  2. Op dit moment kun je het grote bestand verzenden door het te kiezen in je Google Drive-account (als het daar is geüpload) of het nu te uploaden.

    Als u het bestand nu wilt uploaden, selecteert u het tabblad Upload en kiest u Select files from your device Als u een bestand kiest die is opgeslagen in uw Google Drive-account, vindt u op een van de andere tabbladen: My Drive, Shared With Me of Recent

    Image
    Image

    Je kunt meer dan één bestand tegelijk uploaden door alle bestanden tegelijk te selecteren. Of selecteer na het uploaden van het eerste bestand Meer bestanden toevoegen om anderen te kiezen om te verzenden.

  3. Selecteer Upload of Insert als u bestaande bestanden selecteert.

    Image
    Image

Verstuur grote bestanden vanaf een Android-apparaat

Gebruik deze stappen om grote bestanden via Gmail op uw Android-apparaat te verzenden:

  1. Selecteer bij het opstellen van de e-mail het attachment pictogram (de paperclip) en selecteer Invoegen uit Drive.
  2. Blader of zoek naar het bestand dat u via Gmail wilt verzenden vanuit Google Drive.
  3. Kies Selecteren. Herhaal de eerste twee stappen om meer bestanden toe te voegen.
  4. Beëindig het opstellen van de e-mail indien nodig en selecteer vervolgens Verzenden.

    Image
    Image

Verstuur grote bestanden vanaf iOS

Als je de Gmail-app op een iOS-apparaat gebruikt, doe je dit:

Deze stappen zijn van toepassing op de Gmail-app voor iOS-apparaten, niet op de ingebouwde e-mailclient Mail. Het proces voor het bijvoegen van bestanden in de iPhone Mail-app is anders.

  1. Open het bericht dat u beantwoordt of doorstuurt, of start een nieuw bericht en tik vervolgens op het pictogram paperclip of attachment bovenaan het scherm.
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Drive en selecteer het bestand dat je via Gmail wilt verzenden. Tik op de pijl om naar bestanden te zoeken en te bladeren. Herhaal deze stappen om meer bestanden toe te voegen.
  3. Als je klaar bent met het schrijven van de e-mail, gebruik je de verzendknop om het grote bestand te e-mailen via Google Drive.

    Image
    Image

Bestandstoegang delen op uw computer

Als het bestand dat je verzendt machtigingen heeft om te delen in Google Drive, maar de mensen naar wie je het verzendt geen toestemming hebben om het bestand te openen, krijg je een paar opties nadat je Verzenden hebt geselecteerd (alleen desktop).

Image
Image
  • Share: selecteer de eerste vervolgkeuzelijst naast Share with person om de ontvangers toegang te geven tot weergave, opmerkingen of bewerkingen.
  • Schakel het delen van links in: het delen van links geeft alleen weergavetoegang en laat de ontvangers het bestand niet opnieuw delen.
  • Niet delen: als u Geen toegang kiest onder aan de prompt, wordt het Google Drive-bestand verzonden, maar wordt gewonnen geef de ontvangers geen toegang. U kunt later altijd een toegangsniveau opgeven.

Bestandstoegang delen op uw mobiele apparaat

Als je de mobiele app gebruikt, zie je eerst een prompt. Tik op Meer opties om het delen te beheren. Je ziet de volgende opties:

  • Alleen ontvangers laat je het bestand delen met de e-mailontvangers. Ze moeten inloggen op hun Google-account om toegang te krijgen. Je kunt ze machtigingen geven om ze te bekijken, te becommentariëren of te bewerken.
  • Iedereen met de link is om iedereen toegang te geven, zelfs als ze geen Google-account hebben. Je kunt ze machtigingen geven om ze te bekijken, te becommentariëren of te bewerken.
  • Doorgaan zonder te delen deelt het bestand zonder toestemming te geven.

Aanbevolen: