Hoe e-mail te verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail

Inhoudsopgave:

Hoe e-mail te verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail
Hoe e-mail te verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Gmail Instellingen > Bekijk alle instellingen. Ga naar het tabblad Accounts en import. Selecteer naast E-mail verzenden als Nog een e-mailadres toevoegen.
  • Typ in het scherm Voeg een ander e-mailadres toe waarvan u de eigenaar bent de weergavenaam en het e-mailadres in, vink Behandelen als een alias aan, en klik op Volgende stap.
  • De wizard voor het toevoegen van een adres bepa alt de serverinstellingen en vraagt u om een verificatiebericht te verzenden. Volg de verificatielink en prompts.

Dit artikel legt uit hoe je virtuele accounts instelt voor al je e-mailadressen en deze gebruikt om de From header in Gmail in te vullen. Instructies zijn van toepassing op Gmail in een webbrowser.

E-mail verzenden vanaf een aangepast e-mailadres met Gmail

Een e-mailadres instellen voor gebruik met Gmail:

  1. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in Gmail.

    Image
    Image
  2. Kies Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Accounts en import tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nog een e-mailadres toevoegen. in de sectie Send mail as

    Image
    Image
  5. Typ in het scherm Voeg een ander e-mailadres toe waarvan u de eigenaar bent uw weergavenaam en e-mailadres in, schakel het selectievakje Behandelen als een alias in en selecteer vervolgens Volgende stap.

    Image
    Image
  6. De wizard voor het toevoegen van een adres evalueert uw invoer. Als het de serverinstellingen van uw adres kan bepalen, vraagt de wizard u om een verificatiebericht te sturen.

    Als het de instellingen niet kan identificeren op basis van uw e-mailadres, voert u handmatig uw SMTP-instellingen in, inclusief de server en poort, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Selecteer vervolgens Account toevoegen.

    Image
    Image
  7. Controleer op een nieuwe e-mail in uw e-mailclient en volg de verificatielink en prompts. Wanneer u nu berichten verzendt vanuit Gmail, selecteert u de vervolgkeuzepijl Van en kiest u het account van waaruit u het bericht wilt verzenden.

Aangepaste Gmail-van-adressen, 'namens' tags en afzenderbeleidskader

Wanneer u e-mail verzendt vanaf een adres dat verschilt van uw hoofdadres @gmail.com via Gmail-servers (in plaats van een externe SMTP-server die is ingesteld voor het adres), voegt Gmail uw Gmail-adres toe aan de afzenderkop van de e-mail.

Deze procedure voldoet aan afzender-authenticatieschema's zoals SPF. Hoewel het adres in de Van-regel Gmail mogelijk niet als geldige herkomst specificeert, zorgt de Gmail Sender-header ervoor dat het bericht geen rode waarschuwingen genereert voor spam- en fraudedetectiesystemen.

Sommige ontvangers (degenen die bijvoorbeeld Outlook gebruiken) kunnen uw bericht zien komen van "…@gmail.com; namens…" wanneer u berichten verzendt vanaf uw andere e-mailadres.

Aanbevolen: