Waarom DylanCottleMusic een nieuw soort liefde voor streaming brengt

Inhoudsopgave:

Waarom DylanCottleMusic een nieuw soort liefde voor streaming brengt
Waarom DylanCottleMusic een nieuw soort liefde voor streaming brengt
Anonim

Liefde is de leidende kracht voor Dylan Cottle, de naamgenoot achter het populaire Twitch-kanaal DylanCottleMusic.

Cottle's merk van radicale liefde beïnvloedt alles wat ze doet. Met de hulp van haar man, Doug, heeft de artiest haar baan gecreëerd in de Twitch-muziekruimte die het publiek zeker nog jaren zal boeien.

Image
Image

De Twitch-streamer heeft bijna 16.000 volgers op het populaire platform waar zij en JamFamBam samenkomen om betoverd te worden door de muzikale stijl en het kunstenaarschap van Dylan Cottle. Daar gaat het haar echter niet om. De liefde en ondersteunende strengen die ze weeft in de Twitch Music-scene is genoeg om de honger van haar maker te stillen, en ze hoopt nog een paar harten te bereiken.

"We wisten dat dit een begin zou zijn om mensen bij elkaar te brengen. Het was niet de bedoeling om de kost te verdienen of zelfs maar mijn muziek op de markt te brengen", zei Cottle in een telefonisch interview met Lifewire. "We wilden gewoon doen waar we van houden en onze passie delen met gelijkgestemde mensen, maar de steun heeft me volledig weggeblazen."

Snelle feiten

  • Name: Dylan Cottle
  • Leeftijd: 26
  • Gelegen: Houston, Texas
  • Random delight: Liefde! Een integraal onderdeel van het succes van haar streamingcarrière is een man achter de schermen - haar man, Doug. Ze kwamen in 2019 samen via een van hun beroemde "Slam Jams" om samen te werken aan een manier om liefde te verspreiden. Ze vermengden haar liefde voor muziek met zijn passie voor visuele media in deze synergetische liefdesbrief die haar kanaal is.
  • Motto: "Leef je leven met de intentie van liefde."

Een ander soort liefde

Cottle, geboren in Houston, werd als kind vanaf het begin aangetrokken door muziek. Opgevoed door een alleenstaande moeder van drie kinderen, ha alt ze vluchtige herinneringen aan haar vader aan als bewijs van een soort muzikaal gen. Haar vader trad op in een KISS-coverband en haar liefde voor alternatieve rockmuziek is haar bijgebleven.

Genre-buigende singer-songwriters zoals Brandi Carlile waren een inspiratie voor het ontluikende kunstenaarschap van wat tegenwoordig bekend staat als DylanCottleMusic.

Haar interesse in muziek maken nam gedurende haar jeugd af, maar bereikte toen op haar 17e een hoogtepunt. De jonge zangeres stortte zich volledig op het gitaarspel, het schrijven van liedjes en het aanscherpen van haar zang met een verlangen om menigten te beïnvloeden. Van daaruit veranderde een passie voor muziek in iets groters: een passie voor kunstenaarschap.

Muziek bleef een groot deel van haar leven een hobby totdat ze in 2019 livestreaming ontdekte. In een verlangen om liefde te verspreiden, was de enige universele liefdestaal die ze kende muziek. Er was geen betere manier om deze kracht te wijden dan door de kracht van haar muziekcreatie. De singer-songwriter blijft zich inzetten voor het verspreiden van wat broodnodige positiviteit in de streamingwereld. Hoezeer ze ook probeerde anderen te helpen, het hielp haar ook.

"Als ik meer kan doen van wat ik leuk vind, krijg ik inspiratie. Die feedback en steun voor anderen krijgen voedt mij en mijn creativiteit", zei ze, terwijl ze haar proces voor het maken van nieuwe muziek uiteenzette. "Het is echt de kracht van passie."

Image
Image

De JamBamFam ontketenen

De typische Dylan Cottle-streams beginnen met een klein verzoekgedeelte en eindigen met een crescendo van geluiden en muziek die bedoeld zijn om tot de ziel en het hart te spreken. Ze is een muzikant die tot haar vak komt vanuit een uniek perspectief en de esthetiek van haar optreden in een slecht verlichte kamer met alleen haar gitaar, haar stem en een lied.

Haar volgelingen, liefkozend de zelfverklaarde sukkelige bijnaam JamBamFam, worden aangetrokken door haar nederige aanleg en hebben deze zelfregulerende gemeenschap gevormd.

Het doorsijpelende effect van haar terminale positiviteit heeft haar in staat gesteld te genieten van een warme, zelden gemodereerde gemeenschap van muziekluisteraars. Een zeldzaamheid in de Twitch-ruimte. Ze zegt dat ze graag denkt dat haar gemeenschap een weerspiegeling is van haar eigen waarden.

Haar ster groeide vrij snel toen de Twitch-muziekscene Cottle alle steun gaf die ze nodig had om uit te blinken. In tegenstelling tot de gaming-sfeer, is er een verbonden gevoel van kameraadschap in de muziekscene op Twitch, vaak vergezeld van vriendelijke invallen. De cijfers deden er echter nooit echt toe voor Cottle.

"Wat opv alt was toen mensen bleven terugkomen," zei ze. "Toen het duidelijk was dat we een gemeenschap aan het creëren waren… toen het begon te voelen alsof we een band hadden, wist ik dat het meer was."

Als ik meer kan doen van wat ik leuk vind, krijg ik inspiratie. Het krijgen van die feedback en steun voor anderen voedt mij en mijn creativiteit.

Het was met de aanmoediging van haar gemeenschap dat Cottle de kunstenaar kon ontrafelen die jarenlang in haar sluimerde toen ze haar gezin stichtte. Ze zegt dat ze voor het streamen een jaar nodig zou hebben om één nummer te schrijven, maar nu met een nieuwe golf van inspiratie, is ze in staat geweest om meer muziek te produceren, waaronder een volledige EP, Bloom.

"Ik ben hier niet om mensen voor zich te winnen met mijn muziekstijl, ik ben hier echt alleen om liefde uit te drukken door mijn manier van creëren", zei ze over haar muzikale reis. "Ik vind het geweldig om met mensen over de hele wereld in contact te komen. Het is een uitwisseling van inspiratie. Ze inspireren mij en ik hoop dat ik hen ook kan inspireren."

Aanbevolen: