Wat is offline herstellen? (Online back-up)

Inhoudsopgave:

Wat is offline herstellen? (Online back-up)
Wat is offline herstellen? (Online back-up)
Anonim

Sommige online back-upservices bieden een functie genaamd offline herstel, een optie waarbij het back-upbedrijf uw eerder geback-upte bestanden fysiek naar u op een opslagapparaat stuurt.

Offline herstellen is bijna altijd een extra kost, die alleen in rekening wordt gebracht als en wanneer u de functie mogelijk moet gebruiken. Backblaze is een voorbeeld van een online back-upservice die offline herstel ondersteunt.

Image
Image

Waarom zou ik offline herstellen gebruiken?

Het terugzetten van bestanden naar uw computer vanaf uw online back-upaccount kan lang duren als de bestanden groot zijn, uw internetverbinding traag is of u veel gegevens heeft. Als je een normaal herstel hebt gestart via internet, maar het duurt langer dan je zou willen, overweeg dan om offline herstel te gebruiken als dat een optie is.

Een andere situatie waarin offline herstellen een slim idee is, is wanneer uw harde schijf crasht en u Windows volledig opnieuw moet installeren of uw computer of apparaat in de fabriek moet herstellen. Aangezien u uw bestanden niet kunt terugzetten op een kapotte harde schijf, is het ideaal om alles terug te krijgen op een draagbaar apparaat.

Als je meerdere GB of misschien zelfs TB aan gegevens hebt om te herstellen, is het misschien de slimste keuze om je gegevens op de ouderwetse manier naar je toe te laten sturen.

Hoe werkt offline herstellen?

Ervan uitgaande dat het cloudback-upplan dat je hebt gekocht offline herstel als optie biedt, zou je het proces volgen dat het bedrijf heeft geschetst om het aan te vragen. Dit kan een paar klikken op een knop in de online back-upservicesoftware zijn of misschien een e-mail, chat of telefoontje met ondersteuning.

Na ontvangst van uw verzoek voor offline herstel, maakt de online back-upservice een kopie van uw gegevens van hun servers naar een soort opslagapparaat. Dit kunnen een of meer dvd- of bd-schijven, flashdrives of externe harde schijven zijn.

Zodra ze de gegevens klaar hebben, zullen ze deze naar je mailen, meestal met de snelste verzendsnelheid die beschikbaar is, zoals de volgende dag of 's nachts. UPS of FedEx worden meestal gebruikt.

Zodra je fysieke toegang hebt tot je bestanden, kun je de software van de online back-upservice die je al hebt geïnstalleerd gebruiken om je gegevens op je computer te herstellen zoals je zou doen bij het herstellen via internet.

Aanbevolen: