Hoe de fout 'De laatste back-up kon niet worden voltooid' te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'De laatste back-up kon niet worden voltooid' te herstellen
Hoe de fout 'De laatste back-up kon niet worden voltooid' te herstellen
Anonim

Het maken van een back-up van uw iPhone en iPad naar iCloud is een cruciaal onderdeel om uw gegevens veilig te houden in het geval van een apparaatstoring of verlies. Maar gebruikers van iOS-apparaten krijgen soms een verontrustend bericht waarin staat: "De laatste back-up kon niet worden voltooid." Hier is een blik op wat dit probleem kan veroorzaken en hoe u het kunt oplossen en uw iCloud-back-ups weer soepel kunt laten werken.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op iCloud-back-up voor iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten.

Oorzaken van iCloud-back-upfouten

Een verscheidenheid aan factoren kan iCloud-back-upfouten veroorzaken, waaronder niet-overeenkomende Apple ID-referenties, onvoldoende iCloud-opslag, een slechte wifi-verbinding en een gebrek aan fysieke opslagruimte op het apparaat. Wat de oorzaak ook is, er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing die u kunt proberen.

Image
Image

Hoe iCloud-back-upfouten in iOS op te lossen

Als je de foutmelding "De laatste back-up kon niet voltooid" krijgt, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing, die variëren van eenvoudige oplossingen tot meer geavanceerde aanpassingen.

  1. Zorg ervoor dat iCloud-back-up is ingeschakeld. Het is mogelijk dat uw iCloud Backup-instelling niet correct is ingeschakeld. Controleer de app Instellingen op het iOS-apparaat en zorg ervoor dat iCloud-back-up is ingeschakeld.

  2. Verbind het apparaat met wifi en een stroombron. iOS-apparaten voeren 's nachts alleen een automatische iCloud-back-up uit als de apparaten zijn verbonden met wifi en een stroombron. Zorg ervoor dat het apparaat 's nachts is aangesloten op een stopcontact en controleer of het is verbonden met wifi en zich binnen het bereik van het wifi-netwerk bevindt.
  3. Zorg ervoor dat je iCloud-opslag hebt. Een van de meest voorkomende redenen voor het mislukken van een iCloud-back-up is omdat je geen iCloud-opslag meer hebt. Apple voegt gratis een kleine hoeveelheid iCloud-opslagruimte toe, maar de meeste gebruikers hebben na verloop van tijd meer ruimte nodig. Controleer uw opslagruimte en vergroot deze indien nodig.
  4. Zorg ervoor dat het iOS-apparaat voldoende opslagruimte heeft. Wanneer de lokale opslagruimte van een iOS-apparaat tot de nok toe gevuld is, heeft het problemen met het uitvoeren van basistaken, zoals het maken van een back-up van het apparaat naar iCloud. Controleer de beschikbare apparaatopslag en kijk of deze minimaal 1 GB vrije ruimte heeft. Maak zo nodig ruimte vrij op uw apparaat.

  5. Log uit bij iCloud en meld je vervolgens weer aan. Meld je af bij je iCloud-account en meld je dan onmiddellijk weer aan. Dit kan soms slepende problemen met iCloud oplossen.
  6. Controleer de Apple-systeemstatuspagina. Als uw iCloud-back-up mislukt, kan dit een probleem zijn voor Apple. Controleer de Apple System Status-pagina om er zeker van te zijn dat iCloud Backup geen problemen ondervindt.
  7. Neem contact op met Apple iCloud-ondersteuning. Als geen andere stappen voor probleemoplossing de iCloud-back-upfout hebben opgelost, ga dan naar de Apple iCloud-ondersteuningspagina. Deze pagina behandelt een verscheidenheid aan helponderwerpen die worden geleverd via telefoon-, chat- en e-mailondersteuning. Er is ook een Apple-community waar je een vraag kunt stellen en hulp kunt krijgen.

    Als je liever persoonlijke hulp hebt, maak dan een afspraak met de Genius Bar in de dichtstbijzijnde Apple Store.

Aanbevolen: