XVO File (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

XVO File (What It Is & How to Open One)
XVO File (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de XVO-bestandsextensie is een intern videobestand van ratDVD dat wordt gebruikt door de dvd-ripsoftware van ratDVD.

Een aantal bestanden vergezellen normaal gesproken XVO-bestanden, zoals XML-, IFO- en VSI-bestanden, die allemaal in een AV_TS-map staan en vervolgens ZIP-gecomprimeerd tot een formaat dat de ratDVD-software kan herkennen.

Image
Image

Hoe een XVO-bestand te openen

XVO-bestanden zijn de eigenlijke videobestanden waaruit een. RATDVD-bestand bestaat. Wanneer XVO-bestanden zich in dit. RATDVD-formaat bevinden, decomprimeert de ratDVD-software het RATDVD-bestand om de inhoud ervan te gebruiken voor het maken van een dvd.

Dus, voor alle duidelijkheid, de XVO-bestanden zelf openen niet echt in het ratDVD-programma, tenzij ze bestaan in het. RATDVD-bestandsformaat.

Om XVO-bestanden met ratDVD te gebruiken, moet u de AV_TS-map (de map die de XVO- en andere bestanden bevat) en het Version. XML-bestand samen (het XML-bestand moet buiten de AV_TS-map staan) met ZIP-compressie comprimeren, en hernoem vervolgens het. ZIP-bestand naar een. RATDVD-bestand.

Je kunt een gratis zip-/unzip-programma zoals 7-Zip gebruiken om een ZIP-bestand te maken, maar zorg ervoor dat het compressieniveau is ingesteld op "none", zodat de gegevens alleen worden opgeslagen in een. ZIP-bestand bestand en niet echt gecomprimeerd.

Een XVO-bestand converteren

Hoewel een XVO-bestand een videobestand is, kan het niet worden geconverteerd door de meeste gratis bestandsconversieprogramma's omdat het slechts een deel is van een uitgepakt. RATDVD-bestand. Het is niet echt nodig om alleen het XVO-bestand naar iets anders te converteren.

In plaats daarvan, als je eenmaal de hierboven beschreven methode hebt gebruikt om de. RATDVD-bestand uit uw XVO-bestanden kunt verwijderen, kunt u de ratDVD-software gebruiken om het. RATDVD-bestand terug naar dvd-formaat te converteren (zie deze tutorial). Dan zou je een gratis video-omzetter moeten kunnen gebruiken om de resulterende VOB-bestanden te converteren naar een bestandsformaat waarmee je meer vertrouwd bent, zoals MP4, MKV, ISO, enz.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet kan worden geopend met behulp van de bovenstaande instructies, heeft het hoogstwaarschijnlijk niets te maken met ratDVD. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, wat eigenlijk vrij eenvoudig is om te doen.

VX_-bestanden delen bijvoorbeeld twee van dezelfde bestandsextensieletters die we zien bij XVO-bestanden, maar ze zijn eigenlijk helemaal niet gerelateerd. VX_-bestanden zijn gecomprimeerde virtuele apparaatstuurprogrammabestanden die door het Windows-besturingssysteem worden gebruikt. Je kunt er geen openen met ratDVD.

Hetzelfde geldt voor XOF, VXD, OVX, XVCT en andere.

XV0-bestanden zijn nog lastiger omdat de nul aan het einde eruitziet als de letter O. Dit zijn Lattice XVL Structure-bestanden die, nogmaals, niets te maken hebben met ratDVD.

In al deze voorbeelden moet je die bestandsextensie onderzoeken om meer te weten te komen over welke programma's ze kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: