AirPlay Mirroring gebruiken

Inhoudsopgave:

AirPlay Mirroring gebruiken
AirPlay Mirroring gebruiken
Anonim

Zelfs als de iPhone en iPad grotere schermen bieden, bijvoorbeeld de 6,5-inch iPhone XS Max en 12,9-inch iPad Pro, wil je soms een enorm scherm. Of het nu gaat om een geweldige game, films, tv-programma's gekocht in de iTunes Store of foto's die u met een groep mensen wilt delen, soms is zelfs 12,9 inch niet genoeg. In dat geval, als u aan de vereisten voldoet, komt AirPlay-mirroring te hulp.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iOS-apparaten met iOS 5 of nieuwer en 2e generatie of nieuwere Apple TV's, behalve zoals aangegeven.

AirPlay en Mirroring

De Apple AirPlay-technologie streamt muziek van je iOS-apparaat via wifi naar elk compatibel apparaat of luidspreker. Dit stelt u niet alleen in staat om een draadloos home-audiosysteem te creëren, maar het betekent ook dat uw muziek niet beperkt blijft tot uw iPhone of iPad. Je kunt naar het huis van een vriend gaan en je muziek afspelen via hun luidsprekers als die luidsprekers zijn verbonden met wifi.

In het begin ondersteunde AirPlay alleen audiostreaming. Daarom heette de functie vroeger AirTunes. Als je een video had die je wilde delen, had je pech - totdat AirPlay-mirroring zich voordeed.

AirPlay-mirroring, dat Apple introduceerde met iOS 5, breidt AirPlay uit zodat je alles wat er op het iPhone- of iPad-scherm gebeurt op een HDTV kunt weergeven. Er komt meer bij kijken dan het streamen van content. Met AirPlay projecteer je je scherm, zodat je webbrowsers, foto's, tutorials of games op je apparaat kunt openen en ze op een enorm HDTV-scherm kunt laten verschijnen.

AirPlay-vereisten

Om AirPlay te gebruiken, heb je nodig:

  • Een iPhone 4S of nieuwer, een iPad 2 of nieuwer, een iPad mini, een 5e generatie iPod touch of nieuwer, en bepaalde Macs.
  • iOS 5 of hoger.
  • Een 2e generatie Apple TV of nieuwer of met wifi verbonden luidsprekers.
  • Een wifi-netwerk met het iOS-apparaat of Mac en Apple TV of luidsprekers aangesloten.

Het gebruik van AirPlay met Wi-Fi-verbonden luidsprekers volgt hetzelfde proces als spiegelen naar een Apple TV.

AirPlay gebruiken met Apple TV

Als je de juiste hardware hebt, volg je deze stappen om het scherm van je apparaat te spiegelen naar de Apple TV:

  1. Verbind je compatibele apparaten met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Veeg op de iPhone X en nieuwer omlaag vanuit de rechterbovenhoek om het Control Center te openen. Veeg op eerdere versies van het iOS-apparaat omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center weer te geven.

  3. Op iOS 11 en iOS 12 tikt u op Screen Mirroring aan de linkerkant van het Control Center. Tik op iOS 10 en eerder op AirPlay aan de rechterkant van het Control Center.
  4. Tik in de lijst met apparaten die verschijnt op Apple TV of een ander beschikbaar apparaat. Op iOS 10 en hoger ben je klaar. Tik op het scherm om het Control Center te sluiten en de inhoud weer te geven die u op de tv wilt zien.

    Image
    Image
  5. Verplaats in iOS 7 tot en met iOS 9 de Mirroring schuifregelaar naar groen en tik op Gereed.

Uw apparaat is nu verbonden met de Apple TV en het spiegelen begint. Soms duurt het even voordat het spiegelen begint.

Als je de AirPlay Mirroring-opties niet kunt vinden op je iOS- of macOS-apparaten, repareer dit dan door het ontbrekende AirPlay-pictogram te vinden.

AirPlay uitschakelen

Als je klaar bent met het kijken van de film, het spelen van je game of het streamen van audio naar je speakers, is het tijd om AirPlay uit te schakelen.

  1. Terug naar het Control Center.
  2. Tik op de knop met de naam van het aangesloten apparaat erop. Er staat Apple TV als je daarop projecteert. Het bevindt zich in dezelfde positie als AirPlay voorheen, maar heeft nu een witte achtergrond.
  3. Selecteer Stop Mirroring onderaan het scherm dat wordt geopend.

    Image
    Image

Als je AirPlay op je Mac-computer gebruikt, zet je de functie aan en uit met het AirPlay-pictogram aan de rechterkant van de Mac-menubalk. Het lijkt op een tv met een pijl erin.

Opmerkingen over AirPlay Mirroring

Als er aanzienlijke vertragingen zijn tussen wat er op het scherm van het apparaat gebeurt en wanneer het op de HDTV verschijnt, kan er interferentie zijn met het wifi-signaal of is je wifi-netwerk mogelijk niet snel genoeg. Zorg ervoor dat er geen andere apparaten proberen verbinding te maken met de Apple TV, beëindig het gebruik van het wifi-netwerk door andere apparaten en schakel Bluetooth uit op het apparaat dat je spiegelt.

Afhankelijk van je tv en de inhoud die je spiegelt, is het mogelijk dat het beeld dat je spiegelt niet het hele scherm vult en in plaats daarvan een vierkant beeld toont met aan weerszijden zwarte balken. Dit komt door een verschil tussen de schermresoluties van de iPhone en iPad en de resolutie van de inhoud die ze op de tv laten zien.

Om AirPlay Mirroring op Windows te gebruiken, heb je wat extra software nodig.

Aanbevolen: