Hoe Apple AirPlay te gebruiken met HomePod

Inhoudsopgave:

Hoe Apple AirPlay te gebruiken met HomePod
Hoe Apple AirPlay te gebruiken met HomePod
Anonim

Wat te weten

  • iOS-apparaten: Open Control Center. Tik op het AirPlay-pictogram. Selecteer de HomePod-naam. Sluit het Control Center.
  • Open vervolgens de app van waaruit je muziek of inhoud wilt streamen en begin deze af te spelen.
  • Mac: Ga naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Geluid >Uitvoer . Selecteer HomePod om muziek vanaf de Mac te streamen.

Dit artikel legt uit hoe je niet-Apple bronnen, zoals Spotify of Pandora voor muziek of NPR voor live radio, naar een HomePod kunt streamen. Deze informatie is van toepassing op Apple's HomePod die wordt gebruikt met iOS-apparaten met AirPlay of AirPlay 2, evenals nieuwere Macs.

AirPlay gebruiken om naar een HomePod te streamen

Apple's HomePod heeft ingebouwde ondersteuning voor het luisteren naar muziek en afspeellijsten uit het Apple-universum, waaronder Apple Music, je iCloud-muziekbibliotheek en Apple Podcasts. Hoewel er geen ingebouwde ondersteuning is voor andere audiobronnen, is het mogelijk om AirPlay in te stellen zodat je kunt genieten van Spotify, Pandora en andere audiobronnen vanaf je HomePod. Hier is hoe.

Een iOS-apparaat gebruiken

  1. Zorg ervoor dat je HomePod en iOS-apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten en dat Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Open Control Center. (Afhankelijk van uw apparaat en model, veegt u omhoog vanaf de onderkant of veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek.)
  3. Tik op het AirPlay-pictogram (de cirkels met het driehoekje onderaan) in de rechterbovenhoek van het Music-besturingselement.
  4. Je ziet een lijst met AirPlay-apparaten. Tik in het gedeelte Luidsprekers en tv's op de naam van de HomePod waarnaar u wilt streamen. (In dit voorbeeld heet het Keuken.)

    Image
    Image
  5. Sluiten Control Center.
  6. Open de app voor de audiobron waarvan je muziek of andere inhoud wilt streamen, zoals Spotify of Pandora.
  7. Begin met het afspelen van uw audio-inhoud en deze zal naar uw geselecteerde HomePod streamen.

Hoewel je met AirPlay naar andere audiobronnen op je HomePod kunt luisteren, kun je Siri niet als controller gebruiken. Gebruik in plaats daarvan de afspeelknoppen op het scherm in het Control Center van uw iOS-apparaat of in de app om uw streaminginhoud te bedienen.

Een Mac gebruiken

  1. Vanuit het Apple menu, open Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Geluid.

    Image
    Image
  3. Selecteer Output als dit nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  4. Selecteer de HomePod waarnaar u wilt streamen. Alle audio die van je Mac komt, wordt nu afgespeeld op die HomePod.

    Image
    Image

AirPlay 2 en meerdere HomePods

AirPlay 2 biedt extra functionaliteit met je HomePod. Plaats twee HomePods in een enkele kamer en ze werken als een surround-soundsysteem. De HomePods kennen elkaar en de ruimte en werken samen om een meeslepende audio-ervaring te creëren.

Als je meerdere HomePods door je hele huis hebt, kun je ze allemaal dezelfde muziek laten afspelen, of allemaal verschillende muziek afspelen en ze bedienen vanaf een enkel Apple-apparaat.

Wanneer AirPlay gebruiken met HomePod

AirPlay, samen met zijn nieuwste versie, AirPlay 2, laat je audio en video streamen van een iOS-apparaat of een Mac naar een compatibele ontvanger, zoals Apple's HomePod. AirPlay is onderdeel van iOS, macOS en tvOS (voor Apple TV), dus je hoeft geen extra software te installeren. Vrijwel alle audio die op een iOS- of macOS-apparaat kan worden afgespeeld, kan via AirPlay naar uw HomePod worden gestreamd.

Je mag AirPlay nooit gebruiken met je HomePod als je tevreden bent met het luisteren naar het enorme aanbod van Apple Music, je iCloud-muziekbibliotheek, Apple Podcasts, Apple Music Radio en je iTunes Store-aankopen. Dit zijn handige bronnen die je kunt bedienen met Siri's spraakopdrachten.

Maar als je de voorkeur geeft aan je audio van andere bronnen, waaronder Spotify of Pandora voor muziek, Bewolkt of Castro voor podcasts, of NPR voor live radio, is het mogelijk om AirPlay te gebruiken om ze op je HomePod te horen.

Aanbevolen: