Wat is muziek streamen?

Inhoudsopgave:

Wat is muziek streamen?
Wat is muziek streamen?
Anonim

Muziek streamen, of beter gezegd, audio streamen, is een methode om audio-inhoud rechtstreeks naar uw apparaat te sturen, zonder dat u bestanden van internet hoeft te downloaden. Muziekservices zoals Spotify, Pandora en Apple Music gebruiken deze methode om nummers te leveren waarvan je kunt genieten op alle soorten apparaten.

Streaming audio levering

Als je in het verleden naar muziek of een ander type audio wilde luisteren, downloadde je een audiobestand in een formaat zoals MP3, WMA, AAC, OGG of FLAC. Wanneer u echter een streaming-bezorgmethode gebruikt, hoeft u geen bestand te downloaden. Je kunt direct beginnen met luisteren via een apparaat of slimme speakers.

Streaming verschilt van downloads doordat er geen kopie van de muziek op uw harde schijf wordt opgeslagen. Als je het nog een keer wilt horen, kan dat heel eenvoudig. Bij sommige betaalde streaming muziekdiensten kun je zowel streamen als downloaden.

Hoe streamen gebeurt

Het gevraagde audiobestand wordt geleverd in kleine gegevenspakketten, zodat de gegevens op uw computer worden gebufferd en direct worden afgespeeld. Zolang er een gestage stroom pakketten op uw computer wordt afgeleverd, hoort u het geluid zonder onderbreking.

Image
Image

Vereisten voor het streamen van muziek naar computers

Op een computer heb je naast behoeften als een geluidskaart, luidsprekers en een internetverbinding misschien ook software nodig. Hoewel webbrowsers sommige streaming muziekformaten afspelen, kunnen software mediaspelers die op uw computer zijn geïnstalleerd van pas komen.

Populaire software mediaspelers zijn onder meer VLC, Winamp en RealPlayer. Omdat er veel audioformaten voor streaming zijn, moet je mogelijk een paar van deze spelers installeren om vanaf verschillende bronnen op internet te kunnen spelen.

Betaalde streaming muziekabonnementen

Abonnementen op streaming muziek zijn populair. Apple Music, dat beschikbaar is op Windows- en Mac-computers, is een abonnement op muziek voor streaming met miljoenen nummers die u naar uw computer kunt streamen.

Amazon Music en YouTube Music bieden vergelijkbare abonnementen. Deze betaalde programma's bieden gratis proefversies waarmee u hun diensten kunt evalueren. Sommige diensten, zoals Spotify, Deezer en Pandora, bieden gratis muziekniveaus met advertenties, met de optie van betaalde premiumniveaus.

Streaming naar mobiele apparaten

De apps van streaming muziekaanbieders zijn de beste en meestal de enige manier om te genieten van hun streaming muziek op mobiele apparaten. Elke muziekservice biedt echter een app, dus je hoeft deze alleen maar te downloaden van de Apple App Store of Google Play om te genieten van het streamen van muziek op je smartphone of tablet.

Aanbevolen: