Logitech Ultrathin Touch Mouse T630: de beste Bluetooth-reismuis

Inhoudsopgave:

Logitech Ultrathin Touch Mouse T630: de beste Bluetooth-reismuis
Logitech Ultrathin Touch Mouse T630: de beste Bluetooth-reismuis
Anonim

Bottom Line

Een slank, lichtgewicht ontwerp werkt samen met Bluetooth-technologie om de Logitech T630 een optimale muis te maken voor projecten onderweg.

Logitech Ultrathin Touch Mouse T630

Image
Image

We hebben de Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor degenen die constant onderweg zijn, is een draagbare muis voor een laptop of een ultrabook een essentieel hulpmiddel. Degenen die misschien geïnteresseerd zijn om draadloos te blijven, zijn misschien geïnteresseerd in het proberen van een nieuwe optie: een Bluetooth-muis. De Logitech T630, uitgebracht in 2013, is nog steeds relevant vandaag. Met behulp van Bluetooth-technologie combineert de muis deze moderne functie met een strak ontwerp voor een solide reismuis. Lees verder voor onze mening over design, prestaties en comfort.

Ontwerp: Prachtig gebouwd

Dit is ongetwijfeld een van de mooiste muizen op de markt. Een strak, zwart design met een staalgrijze band om het midden, de muis ziet eruit als iets uit een sciencefictionfilm. Het is zelfs dunner dan sommige laptopmodellen, inclusief de onze, met 5,4 x 1,7 x 4,1 inch (LWH). Klein genoeg om in de palm van je hand te passen, het dunne ontwerp maakt het ideaal om het in een laptoptas of zelfs een jeanszak te laten glijden als je echt veel tijd nodig hebt. Omdat Bluetooth is ingeschakeld, heeft de onderkant van de muis tweekanaalsopties, evenals een oplaadpoort en een aan / uit-knop.

Een pluspunt van deze muis is dat hij tweehandig is, waardoor iedereen met Windows-software van dit nieuwe niveau van comfort kan genieten.

Naast de Bluetooth-functie, is een van de beste eigenschappen van de muis de lithium-ionbatterij die de AA- of AAA-batterijvereisten vervangt. Onze enige klacht over het ontwerp van de muis is dat als de pc geen Bluetooth-mogelijkheden heeft, de muis niet zal werken. Aan de andere kant, hoewel de meeste muizen vereisen dat je een USB-poort opoffert, laat deze een extra USB-poort open voor het opladen van telefoons of het toevoegen van andere accessoires.

Image
Image

Configuratieproces: laad het eerst op

Het instellen van de Logitech T630-muis bleek een gedoe. De muis wordt geleverd met een handig boekje dat de gebruiker helpt bij het instellen, wat we hebben gebruikt. Begin met het inschakelen van de Bluetooth-instellingen van de laptop en ook de muis. Als u de muis niet inschakelt, wordt deze niet geregistreerd.

Image
Image

Je moet zoeken naar het Bluetooth-apparaat, wat een minuut kan duren om te vinden. Als het het echter nog steeds niet kan vinden, zoals we ontdekten, controleer dan de nauwelijks zichtbare stip op de bovenkant van de muis. Als het niet knippert, heb je een groter probleem: de muis moet worden opgeladen. Het kostte ons een eeuwigheid om deze muis in te stellen omdat we ervan uitgingen dat de muis vooraf was opgeladen, maar dat is niet het geval. Na 1,5 uur is hij volledig opgeladen, maar met één minuut opladen kan de muis een uur werken als je even in de problemen zit.

Onze enige klacht over het ontwerp van de muis is dat als de pc geen Bluetooth-mogelijkheden heeft, de muis niet zal werken.

Toen we wat leven in de muis hadden, werd Bluetooth geregistreerd en binnen enkele seconden waren we verbonden en klaar om te gaan.

Prestaties: Acht aanraakgestuurde knoppen schijnen

De grootste claim op Logitech-faam in de T630-muis is niet het ontwerp of het prijskaartje; het is de sensortechnologie die in de muis is verwerkt. Een interface zonder knoppen draagt bij aan het ontwerp, maar qua prestaties schittert de muis echt op dit all-touch oppervlak.

Met een dubbele tik van twee vingers kun je het app-menu openen, waardoor de T630 een voorsprong heeft op traditionele muizen. Een extra voordeel: door eenvoudig naar links en rechts te vegen, kan de gebruiker schakelen tussen apps, waardoor dit een geweldige toevoeging is voor iedereen die tablets of ultrabooks gebruikt. Voor degenen die gewone laptops gebruiken, hoewel die functies niet noodzakelijkerwijs zijn ingeschakeld, vooral als je je niet concentreert op app-gerelateerd gebruik, zullen de andere aanraak- en veegfuncties die de muis maken nog steeds solide zijn. Zodra het zich in een laptop-instelling bevindt, wisselen diezelfde aanraakbedieningen naar de knoppen heen en weer. Het is echt een geweldige functie als je tussen internetpagina's moet wisselen, maar niet twee afzonderlijke panelen wilt openen.

Image
Image

De rest van de negen aanraakbewegingssensoren zijn standaard voor muizen: linkerknoppen, rechterknoppen, middelste knoppen en het scrollwiel. Alles aan deze muis voelt soepel aan, je ontspant gewoon en maakt gebruik van natuurlijke, vloeiende bewegingen. Beter nog, alles wat we probeerden te doen met de muis verliep grotendeels zonder problemen, wat bewijst dat hij echt weet wat je doet als je je hand op de bovenste interface plaatst en scrolt. Het is een verfrissende kijk op een reismuis, en als we niet zoveel zouden gamen, zouden we dit waarschijnlijk onze belangrijkste maken. Dat gezegd hebbende, voor de mensen die graag onderweg gamen, is dit voldoende, maar als je een gamermuis gewend bent, verwacht dan geen grootse onthullingen met de Logitech. Het zal je helpen met de basis, maar dat is het zo'n beetje.

Met een dubbele tik van twee vingers kun je het app-menu openen, waardoor het een voorsprong heeft op traditionele muizen. Een extraatje; door eenvoudig naar links en rechts te vegen, kan de gebruiker schakelen tussen apps, waardoor dit een geweldige toevoeging is voor iedereen die tablets of ultrabooks gebruikt.

Onze enige zorg in termen van prestaties met de Logitech was de scrollknop. Het voelde schokkerig aan, zelfs met optimale instellingen op het Configuratiescherm. Een paar minuten na de installatie verscheen een Logitech-scherm en bood aan om een soepel scrollende app te installeren die was ontworpen voor zijn muizen. We gingen op zijn aanbod in om te kijken of het zou helpen. Hoewel het je zeker meer precieze controle geeft over scrollen, scrolt de muis nog steeds erg snel. Met een simpele vingerbeweging kom je verder op de pagina; door erop te vegen, wordt de pagina naar boven of naar beneden gescrambled. Als je snel moet scrollen, is dit de muis voor jou.

Comfort: nauwelijks aanwezig

Het dikste punt van deze muis ligt waar je je handpalm zou laten rusten, op 1,7 inch. Verbazingwekkend genoeg wordt de muis kleiner tot iets meer dan 0,5 inch waar je vingers zouden rusten. Dit helpt je handen in een meer natuurlijke, gebogen positie te houden. Een pluspunt van deze muis is dat hij tweehandig is, waardoor iedereen met Windows-software kan genieten van dit nieuwe niveau van comfort.

Image
Image

Bottom Line

Bij een batterijlading van 1,5 uur gaat de muis tot 10 dagen mee dankzij een oplaadbare lithium-ionbatterij. Het is heel fijn dat je niet constant AA- of AAA-batterijen in de muis hoeft te verwisselen. Maar 10 dagen is wel wat weinig. Overweeg dit: sommige van de oudere, batterij-afhankelijke reismuizen kunnen tot zes maanden op twee AA-batterijen werken, terwijl andere tot 15 maanden op één AA-batterij kunnen werken. Dit wetende, is de batterijduur van 10 dagen een beetje onredelijk. Het is waar dat dit een oudere muis is, maar we hadden toch verwacht dat de batterij langer mee zou gaan dan nu het geval is.

Prijs: Top van de prijsklasse

Voor maar liefst $ 170 voor Macs of $ 225 voor Windows, kan deze muis een deel van je reis zijn. Het zit absoluut aan de bovenkant van het budget, vooral als er andere modellen zijn die voor slechts $ 10 worden verkocht. Kortom, voor de prijs betaal je voor een mooi ontwerp dat wordt geleverd met Bluetooth en app-mogelijkheden.

Logitech T630 versus Microsoft Arc Touch

De Logitech T630 is echt een eersteklas reismuis, dus het lijkt bijna een beetje wreed om hem te vergelijken met de Microsoft Arc Touch-reismuis (zicht op Amazon). Elke muis heeft echter zijn eigen voordelen.

Om te beginnen heeft de hoge prijs van Logitech echt moeite om te concurreren met de kosten van de meer economische $ 45 die de Arc Touch wil voor zijn opvouwbare muis. Voor degenen die een muis zonder Bluetooth nodig hebben, biedt de Arc Touch ook een USB-poort, compleet met een magnetische handgreep om hem tijdens het reizen aan de muis te bevestigen. Hoewel dit allemaal erg goede eigenschappen lijken, is het echte voordeel dat de muis zes maanden kan werken op twee AAA-batterijen.

Hoewel dit allemaal in het voordeel van de Arc Touch lijkt, niet zo snel, maakt het gladde, platte ontwerp van Logitech het een comfortabelere handgreep. Het is ook klein genoeg om in een achterzak te stoppen, wat erg fijn is als je gehaast bent om op tijd bij een vergadering te zijn. En het echte voordeel van de T630 is dat wanneer u op USB-ruimte drukt, deze automatisch verbinding maakt met de Bluetooth-instellingen. Als u op zoek bent naar iets dat draagbaarder en technisch vriendelijker is, dan is de Logitech T630 absoluut de betere keuze. Als de kosten en compatibiliteit echter ideaal zijn, stap dan over naar de meer budgetvriendelijke Microsoft Arc Touch.

De beste op de markt, maar met een hoge prijs

Zonder twijfel, de Logitech T630 is onze nieuwe draagbare muis. Hoewel de levensduur van de batterij niet de beste is, maken de draagbaarheid en de fraaie all-touch topinterface in combinatie met een comfortabele grip het een echte winnaar. Bonuspunten gaan naar het vriendelijker maken van ultrabook- en tabletgebruikers met behoud van pc-mogelijkheden.

Specs

  • Productnaam Ultrathin Touch Mouse T630
  • Product Merk Logitech
  • SKU 910-03825
  • Prijs $225,00
  • Releasedatum augustus 2013
  • Productafmetingen 5,4 x 1,7 x 4,1 inch.
  • Kleur Zwart & Zilver
  • Prijs 179,99 (Mac) 224,99 (Windows)
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows 7, 8 en hoger
  • Verbindingsopties Alleen Bluetooth, Geen USB-poort

Aanbevolen: