Logitech M570 Wireless Trackball Mouse Review: onconventionele functies

Inhoudsopgave:

Logitech M570 Wireless Trackball Mouse Review: onconventionele functies
Logitech M570 Wireless Trackball Mouse Review: onconventionele functies
Anonim

Bottom Line

De Logitech M570 is een retro-muis die de trackball terugbrengt, waardoor het comfort en de ergonomie op de lange termijn worden verbeterd.

Logitech M570 draadloze trackball-muis

Image
Image

We hebben de Logitech M570 draadloze trackballmuis gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Logitech M570 draadloze trackballmuis legt boven alles de nadruk op comfort en ergonomie. Het ontwerp van de trackball is even wennen, maar als je kunt wennen aan de unieke invoerinterface, zal deze muis je belonen met langdurig comfort.

Image
Image

Design: schoonheid zit in het oog van de toeschouwer

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat het ontwerp van de Logitech M570 Wireless Trackball Mouse onconventioneel is. In vergelijking met bijna elke andere muis lijkt hij gemaakt voor een buitenaards wezen. De interessante esthetiek is echter geen toeval.

In tegenstelling tot andere muizen waarbij je de muis moet vastpakken en over het bureau moet bewegen, blijft de Logitech M570 stationair. Om te navigeren plaats je simpelweg je hand op de muis en je duim op de extra grote blauwe trackball. Dit ontwerp verlicht niet alleen de druk die anders op de buitenkant van uw hand wordt uitgeoefend, maar minimaliseert ook de algehele beweging door alleen uw duim als controle te gebruiken.

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat het ontwerp van de Logitech M570 Wireless Trackball Mouse onconventioneel is. Vergeleken met bijna elke andere muis, lijkt hij gemaakt voor een buitenaards wezen

Toegegeven, het kostte wat tijd om eraan te wennen. Na meer dan tien jaar met een meer conventioneel muisontwerp, was het testen van deze lay-out een verandering van tempo. Maar uur na uur werd duidelijk waarom dit eeuwenoude ontwerp nog steeds zo sterk is. Het voelt natuurlijk aan en hoewel bewegingen onnauwkeurig aanvoelden in vergelijking met andere muizen, legde het lang niet zoveel druk op onze handen. We zijn meer dan 50 uur bezig met het testen van deze muis op het moment dat we deze recensie schrijven en het is veilig om te zeggen dat we geen haast hebben om terug te gaan naar een conventionele muis.

Image
Image

Bottom Line

Het instellen van de Logitech M570 is eenvoudig. Zodra de muis, batterijen en ontvanger uit de plastic verpakking zijn verwijderd, is het zo eenvoudig als het plaatsen van de batterijen en het aansluiten van de kleine USB-ontvanger. Onmiddellijk herkenden zowel onze macOS- als Windows-computers de muis. Afgezien van het maken van enkele aanpassingen aan de trackingsnelheid in het menu met muisinstellingen van de respectieve besturingssystemen, waren we klaar om te gaan.

Draadloos: Betrouwbaar en ongelooflijk energiezuinig

De Logitech M570 gebruikt een speciale 2,4GHz-ontvanger die rechtstreeks kan worden aangesloten op een USB-A-poort van een desktop- of laptopcomputer. Logitech schat de maximale werkafstand op 33 voet en op basis van onze testen die nauwkeurig bleken te zijn, geven of nemen een paar voet, afhankelijk van eventuele obstakels die er zijn.

Image
Image

Prestaties: een unieke interface zorgt voor een leercurve

De trackball is responsief en nauwkeurig, de knoppen voelen prettig aan en het scrollwiel is voldoende. We raden je niet aan om met deze muis te gamen, maar voor bijna al het andere, van surfen op het web tot het bewerken van documenten, wordt de klus zonder problemen geklaard.

Het ziet er ongewoon uit, is omvangrijk en het kost wat tijd om het onder de knie te krijgen, maar toen we eenmaal vertrouwd raakten met de nieuwe vorm van invoer, werd het duidelijk waarom deze muis een bijna cult-achtige aanhang heeft.

We hebben zelfs wat tijd doorgebracht in Photoshop en Illustrator met de M570 en realiseerden ons dat we in staat waren om nauwkeuriger vormen te creëren en afbeeldingen te bewerken vanwege het natuurlijkere gevoel van de trackball in vergelijking met conventionele muizen. Veel hiervan komt natuurlijk neer op persoonlijke voorkeur, maar het is het vermelden waard.

Logitech stelt dat de muis tot 18 maanden kan werken op een enkel paar AA-batterijen. We hebben 50 uur in de muis doorgebracht, dus we kunnen de bewering van Logitech niet verifiëren, maar op basis van verschillende forums en beoordelingen van andere gebruikers op internet lijkt een batterijduur van anderhalf jaar niet zo vergezocht.

Image
Image

Comfort: je handen zullen je enorm dankbaar zijn

Hoewel het misschien niet wint in specificaties, wordt alles wat de M570 op die afdeling mist, tien keer goedgemaakt met comfort. De gebogen, halvemaanvormige vorm past perfect bij kleine en grote handen. De groeven rechts van de linker-/rechtermuisknoppen dienen als perfecte rustplaatsen voor pink- en ringvingers en de prominente rand creëert een natuurlijke komvormige vorm voor uw handpalm om op te rusten.

Een ander bijkomend voordeel van het stationaire ontwerp is dat u uw arm op de armleuning van uw computerstoel kunt laten rusten en deze ondersteund kunt houden terwijl u de cursor nog steeds over het scherm beweegt.

Het gebruik van onze duim als de belangrijkste vorm van invoer kostte wat tijd. Het is bijna alsof je je hersenen een beetje opnieuw moet bedraden in termen van hoe je met je computer omgaat, maar binnen een uur of twee voelde het als een tweede natuur. Beter nog, een paar dagen na het testen realiseerden we ons dat onze duimen en handen als geheel niet verkrampten en klemden, zoals andere muizen meestal veroorzaken.

Een ander bijkomend voordeel van het stationaire ontwerp is dat u uw arm op de armleuning van uw computerstoel kunt laten rusten en deze ondersteund kunt houden terwijl u de cursor nog steeds over het scherm beweegt. U hoeft niet meer urenlang met uw elleboog tegen de armleuning van uw stoel te wrijven.

Bottom Line

De Logitech M570 draadloze trackball-muis kost $ 50. Het heeft misschien niet de specificaties en aanpasbare knoppen die andere muizen van $ 50 hebben, maar het zou oneerlijk zijn om het te vergelijken met andere muizen. Het is een uniek product dat opv alt tussen de massa en een comfortabele ervaring biedt die maar weinig andere muizen kunnen bieden. Het is de meest comfortabele muis die we hebben getest en gezien het feit dat hij waarschijnlijk nog jaren mee zal gaan, is het een kleine prijs om te betalen voor het comfort dat hij biedt.

Concurrentie: Imitatie is de meest oprechte vorm van vleierij

Aangezien de Logitech MX Anywhere 2S bovenaan de hitlijsten staat wat betreft functies en prijs, is het een beetje moeilijk om hem direct te vergelijken met andere draagbare muizen op de markt. Dat gezegd hebbende, zijn er nog twee andere die vergelijkbare functionaliteit bieden tegen een lagere prijs.

Het eerste alternatief is Logitech's eigen M535 Bluetooth-muis. Het is te koop voor $ 39,99, een volledige $ 30 goedkoper dan de MX Anywhere 2S en biedt dezelfde Bluetooth-connectiviteit. Het mist de extra 2,4 GHz-ontvanger en verwisselt een oplaadbare batterij voor twee AA-batterijen, maar heeft een levensduur van 10 maanden en biedt dezelfde basisfunctionaliteit tegen lagere kosten.

Het tweede alternatief is de Microsoft Sculpt Comfort Bluetooth-muis. Net als de Logitech M535 kost hij $ 39,99. Het heeft een gebeeldhouwd ergonomisch ontwerp, bevat een viervoudig scrollwiel en werkt op de meeste oppervlakken dankzij de BlueTrack-technologie van Microsoft. Het heeft zelfs een speciale knop aan de zijkant die kan worden geprogrammeerd om verschillende instellingen te bedienen.

Uniek, maar oh zo comfortabel. We waren verrast door hoe goed we de Logitech M570 Wireless Trackball Mouse bevielen. Het ziet er ongewoon uit, is omvangrijk en het kost wat tijd om het onder de knie te krijgen, maar toen we eenmaal vertrouwd raakten met de nieuwe vorm van invoer, werd het duidelijk waarom deze muis een bijna cult-achtige aanhang heeft. Het is de meest comfortabele muis die er is en het kost ook geen arm en een been.

Specs

  • Productnaam M570 draadloze trackballmuis
  • Product Merk Logitech
  • SKU 910-01799
  • Prijs $26,63
  • Gewicht 5 oz.
  • Productafmetingen 5,7 x 1,8 x 3,7 inch.
  • Platform Windows/macOS
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie

Aanbevolen: