Logitech G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse Review: een moordende MMO-muis

Inhoudsopgave:

Logitech G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse Review: een moordende MMO-muis
Logitech G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse Review: een moordende MMO-muis
Anonim

Bottom Line

De Logitech G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse gedijt op belangrijke gebieden zoals snelheid, nauwkeurigheid, comfort en flexibiliteit, en is een zeer waardevolle investering.

Logitech G604 Lightspeed draadloze gamingmuis

Image
Image

We hebben Logitech's G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Logitech is een go-to-merk voor gamers die op zoek zijn naar een lag-free draadloze muis. De G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse is een bijgewerkte versie van de G602 van het bedrijf, en alleen al op basis van het specificatieblad lijkt de nieuwe versie een ideale metgezel voor een MMO-, MOBA- of Battle Royale-gamer. We hebben de G604 getest om te zien hoe goed hij in re altime presteert. Door urenlang gamen hebben we het ontwerp, de bediening, het comfort, de software en het algehele gevoel van de muis geëvalueerd om uiteindelijk te bepalen of de randapparatuur zijn prijskaartje waard is.

Image
Image

Ontwerp: Aantrekkelijk, maar een beetje groot

De G604 is relatief groot, met een snelheid van 130 mm hoog, 80 mm breed en 45 mm diep. Het heeft een volledige duimsteun en 15 aanpasbare bedieningselementen, waarvan zes microknoppen bovenop waar uw duim langs de duimsteun zit. De duimsteun zit aan de linkerkant van het toestel, dus de muis is ontworpen voor rechtshandige spelers.

Het heeft een volledige duimsteun en 15 aanpasbare bedieningselementen, waarvan zes microknoppen bovenop de plaats waar uw duim langs de duimsteun zit.

De volledig matzwarte afwerking is esthetisch aantrekkelijk en zou er goed uit moeten zien bij de meeste rigs, terwijl de getextureerde, rubberen afwerking in het midden van de muis wat grip geeft. Het scrollwiel is van massief metaal en in combinatie met een AA-batterij en een groot chassis weegt de muis 135 gram, wat aan de zwaardere kant is.

Het batterijklepje heeft een zwakke magneet om het op zijn plaats te houden, en tot nu toe hebben we het batterijklepje niet per ongeluk laten wegglijden tijdens het spelen.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

Kraak de doos open en je vindt de G604-muis met de USB-connector in het batterijklepje, een enkele AA-alkalinebatterij, een adapter waarmee je je USB-verbinding kunt verlengen, documentatiemateriaal en een embleemsticker. De muis aansluiten op uw rig is eenvoudig, aangezien u de batterij vrijwel gewoon in de muis steekt, de USB-dongle op uw computer aansluit en kunt spelen (of koppelen via Bluetooth).

Image
Image

Software: gebruikt de nieuwste, maar misschien niet de beste van Logitech

Je voert de aanpassing en firmware-updates van de G604 uit via Logitech's G Hub-software (in plaats van de oudere Logitech Gaming Software waar veel fans van Logitech-accessoires dol op zijn geworden). Na een aantal uren G Hub te hebben verkend, zijn we de software gaan waarderen, maar niet meer gaan waarderen.

In G Hub kun je knoppen toewijzen met opdrachten uit een lijst of veel dieper gaan.

De sectie Macro's is ongelooflijk handig. Hier kunt u aangepaste opdrachten programmeren die nog niet in de lijst staan. U kunt een macro maken die een modifier toevoegt aan een toetscommando (zoals Shift of Alt), herhaalacties uitvoert (zoals constant klikken met de muis met één druk op de knop) of een reeks uitvoert. U kunt ook systeembedieningen toewijzen en de G Hub-software gebruiken om de CPI (de gevoeligheid) van uw muis aan te passen.

Je kunt ook gamespecifieke profielen instellen in G Hub. Wanneer je een game uitvoert waarvoor je een profiel hebt gemaakt, activeert de software het automatisch, wat soms lastig kan zijn, maar je kunt ook gewoon een enkel, persistent profiel maken.

Image
Image

Prestaties: nauwkeurige beweging en een lange batterijduur

De G604 levert nauwkeurige bewegingen en uiterste nauwkeurigheid. Dit is grotendeels te danken aan de HERO (High Efficiency Rated Optical) 16K-sensor van de muis, het product van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. De HERO volgt nauwkeurig tot 400 inch per seconde zonder afvlakking of filtering, wat betekent dat hij zelfs je wildste veegbewegingen kan bijhouden. Met de G604 kun je de gevoeligheid aanpassen tussen 100 en 16.000 CPI, zodat hij zo responsief (of traag) kan zijn als je wilt.

We hebben het apparaat getest met muisinvoervertraging en kliklatentietest, waarbij de G604 uitzonderlijk goed presteerde. De draadloze verbinding van Lightspeed blijkt minstens zo efficiënt te zijn als een bedrade verbinding.

De G604 levert nauwkeurige bewegingen en uiterste nauwkeurigheid.

Wat nog belangrijker is, we hebben de G604 ook getest tijdens het spelen. We speelden uren Apex Legends, World of Warcraft Classic en een paar uur Battlerite. De mogelijkheid om meerdere verschillende toetsen toe te wijzen aan de microknoppen aan de zijkant was buitengewoon handig, omdat we niet naar afgelegen toetsen hoefden te reiken. Er was nooit een moment waarop de cursor aan het inhalen was, en er was ook geen merkbare invoervertraging.

Je kunt de G604 schakelen tussen Bluetooth en Lightspeed-modus via de dongle. Hoewel we de Bluetooth-modus niet zo vaak hebben gebruikt als de Lightspeed-modus, is de Bluetooth-modus leuk om te hebben als je een tekort aan USB-poorten hebt (of de dongle kwijtraakt).

De levensduur van de batterij is indrukwekkend, aangezien deze tot 240 uur meegaat. In Bluetooth-modus gaat de batterij tot vijf en een halve maand mee. De batterij gaat in de stand-bymodus wanneer u het apparaat niet gebruikt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het in- en uitschakelen van de muis.

Image
Image

Comfort: voelt snel als je muis

Een gamingmuis moet aanvoelen als een verlengstuk van je hand. De ideale gamingmuis is er een waar je niet aan denkt: de besturing moet zo natuurlijk aanvoelen dat je hem zonder nadenken gebruikt. U hoeft geen concessies te doen om de muis aan uw behoeften te laten voldoen.

Als je met de G604 speelt, kan het een paar wedstrijden of niveaus duren voordat hij aanvoelt als je muis (vooral als je overstapt van een kleinere en lichtere muis, zoals de Razer DeathAdder Elite of de Logitech G302). Na ongeveer een dag zou de muis echter goed moeten aanvoelen.

De ergonomische G604 heeft een volledige duimsteun en de zes microknoppen die boven je rustende duim zitten, zijn ideaal gepositioneerd, zodat je de voorste knoppen kunt indrukken met de top van je duim en de achterste knoppen met het midden van je duim.

U kunt het scrollwiel schakelen tussen continu/hyper scrollen en ratelend scrollen. Bovendien kan het scrollwiel naar links en naar rechts worden gekanteld. Achter het scrollwiel bevinden zich twee knoppen, die standaard het scrollwiel wisselen tussen continu of ratelend scrollen en de muis schakelen tussen Lightspeed en Bluetooth-modus. Deze knoppen zijn echter misschien wel de moeilijkst toegankelijke knoppen, omdat je je wijs- of middelvinger uit positie moet bewegen om ze in te drukken.

Aan de zijkant van de linkermuisknop bevinden zich plus- en minknoppen die u gebruikt om de DPI aan te passen (standaard). De plus- en minknoppen zijn gemakkelijk toegankelijk, hoewel de aanpassingsopties voor deze specifieke knoppen bij sommige games beter samenwerken dan bij andere.

Image
Image

Bottom Line

De Logitech G604 Lightspeed Wireless Gaming Mouse kost $ 100, wat aan de dure kant is. Maar voor ongeveer $ 50 extra krijg je een draadloze muis met uitzonderlijke prestaties, nauwkeurigheid en uitgebreide aanpassingsopties.

Logitech G604 versus Logitech G602

De G604 is een verbeterde versie van Logitech's G602-een kleinere draadloze muis met een lagere max CPI met Logitech's Delta Zero-sensor. We hebben geen grote klachten over de meer betaalbare G602, maar hij begint zijn leeftijd te tonen.

De 602 gebruikt echter Logitech Gaming Software voor zijn configuraties, wat sommige mensen misschien verkiezen als ze LGS nog steeds gebruiken voor hun andere accessoires (zoals headsets en toetsenborden). De G602 is te koop voor $ 80, maar je kunt hem vaak in de uitverkoop vinden voor ongeveer $ 40 tot $ 50.

Komt op de juiste plek. De Logitech G604 is een hoogwaardige draadloze gamingmuis die comfortabel en aanpasbaar is. Met enkele kenmerken van hoogwaardige randapparatuur die is ontworpen voor professionele (Esports) spelers, en andere functies die je zou zien in een meer betaalbaar accessoire, zouden sommigen kunnen zeggen dat de G604 een beetje onsamenhangend lijkt. Maar omdat het uitblinkt in gebieden waar het telt, zoals nauwkeurigheid en snelheid, en omdat het vol zit met een enorme reeks knoppen, zullen MMO- en MOBA-spelers waarderen wat de G604 te bieden heeft.

Specs

  • Productnaam G604 Lightspeed draadloze gamingmuis
  • Product Merk Logitech
  • UPC 910005622
  • Prijs $99,99
  • Productafmetingen 7 x 4,7 x 1,9 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Windows, MacOS, Chrome OS, Android
  • Configuratiesoftware G Hub
  • Connectiviteit Lightspeed USB en Bluetooth Wireless
  • USB-gegevensformaat 16 bits/as
  • Microprocessor 32-bit ARM
  • Sensor HERO 16K, optisch
  • Resolutie 100-16, 000 DPI
  • Max versnelling >40 G
  • Max. snelheid >400 IPS

Aanbevolen: