Logitech G602 Gaming Mouse Review: snel en furieus

Inhoudsopgave:

Logitech G602 Gaming Mouse Review: snel en furieus
Logitech G602 Gaming Mouse Review: snel en furieus
Anonim

Bottom Line

De Logitech G602 is een draadloze gamingmuis die je een geweldige gevoeligheid geeft voor de meest veeleisende first-person shooters zonder in te boeten aan comfort.

Logitech G602 gamingmuis

Image
Image

We hebben de Logitech G602 Gaming Mouse gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Logitech G602 Gaming Mouse heeft de prestaties en het gemak van een gamingmuis en weet deze in een comfortabel ontwerp te stoppen dat zonder kabels over uw bureau kan worden verplaatst. Het heeft geen RGB zoals de meeste moderne gamingaccessoires, maar dat kan een verkoopargument zijn als je de voorkeur geeft aan een subtiele, wat professionelere uitstraling.

Image
Image

Ontwerp: alles wat je nodig hebt en meer

Logitech heeft een nogal verfijnde stijl als het om muizen gaat en de G602 is daarop geen uitzondering. Het is meestal zwart met gunmetal accenten en heeft verschillende patronen en afwerkingen op verschillende oppervlakken om grip en gevoel te bevorderen. Dit is een contrast met andere gamingmuizen die vaak scherpe hoeken, felgekleurde accenten en RGB-verlichting hebben. De G602 ziet er minder flitsend en professioneler uit, wat een groot pluspunt kan zijn als je hem ook op kantoor wilt gebruiken.

Naast het standaard scrollwiel en de linker-/rechtermuisknoppen, heeft de muis elf aanpasbare knoppen aan de linkerkant van de muis, waar de duimsteun zich bevindt. Deze lay-out maakt het gemakkelijk om verschillende spelacties en macro's toe te wijzen aan de knoppen en ze te activeren met een snelle beweging van de duim. In onze tijd met de muis merkten we dat de achterste knoppen op de duimsteun soms wat moeilijk te activeren waren, maar toen we het eenmaal onder de knie hadden, konden we onze grip meteen aanpassen.

De duimsteun houdt je duim ook van het bureauoppervlak en zorgt voor een betere grip op de muis als geheel, wat prettig is tijdens die verhitte gamemomenten.

Een ongezien ontwerpelement van de muis is de mogelijkheid om het gewicht en het gevoel van de muis aan te passen door te beslissen hoeveel batterijen erin moeten en aan welke kant ze moeten worden geplaatst. Als je van een zwaarder gevoel houdt, kun je de muis met twee batterijen laten werken, maar het is ook mogelijk om slechts één batterij aan de kant van je keuze te gebruiken om rekening te houden met de gewichtsverdeling. Natuurlijk, als je een enkele batterij gebruikt, wordt de levensduur van de batterij gehalveerd, maar het is leuk om het als een optie te hebben.

Een ander klein detail is dat de rechtermuisknop iets langer is dan de linkermuisknop om rekening te houden met het feit dat de middelvinger van een persoon over het algemeen langer is dan zijn wijsvinger. Het lijkt misschien onbeduidend, maar in onze ervaring voegde dit kleine detail behoorlijk wat extra comfort toe waar veel andere muizen geen rekening mee houden.

Image
Image

Configuratieproces: snel en gemakkelijk

Het instellen van de Logitech G602 begint met het aansluiten van de meegeleverde 2,4 GHz draadloze ontvanger. In plaats van standaard Bluetooth is deze ontvanger specifiek ontworpen om vertraging tot het absolute minimum te beperken. De ontvanger kan worden aangesloten op een USB-A-poort en wordt direct gekoppeld aan de muis zodra er een of twee AA-batterijen in de muis zijn geplaatst.

Standaard werken het scrollwiel en de linker-/rechtermuisknoppen zoals verwacht. De twee zilveren G10- en G11-knoppen passen standaard de gevoeligheid van de muis aan en de resulterende gevoeligheid wordt weergegeven met behulp van drie LED's aan de linkerkant van de muis. Deze twee knoppen - en de overige negen bij de duimsteun - kunnen worden geprogrammeerd met Logitech Gaming Software, die we hieronder zullen bespreken.

Image
Image

Draadloos: geen hapering te bekennen

De Logitech G602 Gaming Mouse vertrouwt op een speciale verbinding met de meegeleverde 2,4 GHz-ontvanger en heeft geen standaard Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat de muis alleen kan werken met de meegeleverde ontvanger. We hebben de G602 getest op zowel macOS- als Windows-computers en zelfs bij gebruik van andere draadloze Logitech-randapparatuur op 2,4 GHz-ontvangers, merkten we geen storing of hik.

Image
Image

Prestaties: Gamers staan op

De G602 maakt gebruik van Logitech's eigen Delta Zero-lasersensor, die is ontworpen om optimale prestaties te bieden zonder de levensduur van de batterij op te offeren. De Dot Per Inch (een maat voor muisgevoeligheid) instellingen variëren van 250 DPI tot 2500 DPI. Het kan snel door vijf presets worden geschakeld met behulp van de eerder genoemde G10- en G11-knoppen aan de linkerkant van de muis.

Nu is 2500 DPI verre van de beste als het gaat om modernere gamingmuizen, maar in de meer dan 50 uur die we met de muis doorbrachten om alles te spelen, van Fortnite tot Skyrim, hadden we nooit het gevoel dat het was niet genoeg voor nauwkeurigheid. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om de gevoeligheid on-the-fly aan te passen was een onderschat voordeel voor die momenten waarop je meer precisie nodig hebt, vooral wanneer je door telescopen kijkt of micro-aanpassingen maakt in first-person shooter-games.

De mogelijkheid om de gevoeligheid on-the-fly aan te passen was een onderschat voordeel voor die momenten waarop je meer precisie nodig hebt, vooral wanneer je door telescopen kijkt of micro-aanpassingen maakt in first-person shooter-games.

De negen aanpasbare knoppen op de duimsteun van de muis bleken ook een geweldige toevoeging te zijn, omdat het fietsen door wapens en macro's extreem gemakkelijk maakte en het ook mogelijk maakte om extra macro's op het toetsenbord te openen voor nog meer controle in het spel. Zoals hierboven vermeld, was het in het begin moeilijk om de verschillende knoppen aan de zijkant van de muis te onderscheiden, maar met voldoende oefening en tijd werd het mogelijk om snel op de juiste knop te tikken, zelfs in het heetst van de strijd.

Onze G602 werd uit de doos geleverd met twee AA-batterijen. Terwijl we speelden met het gewichtsverschil en de balans tussen het gebruik van twee batterijen versus één, hebben we uiteindelijk de meeste van onze tests met twee batterijen doorstaan, omdat we het zwaardere gevoel van de muis prettig vonden. Logitech beoordeelt de batterijen tot 250 uur in de Performance-modus. Terwijl we 60 uur of zo bereikten, vertoonde de muis geen tekenen van vertraging. Bovendien, als je de schakelaar aan de bovenkant van de muis gebruikt, kun je de G602 veranderen in de Endurance-modus, wat een beetje precisie zal opofferen voor meer dan 1.440 gebruiksuren. Als het bovenste scherm van de muis blauw is, weet je dat je in de Performance-modus bent, terwijl een groen lampje de Endurance-modus aangeeft.

Image
Image

Comfort: lange gamesessies zijn geen probleem

Gaming-muizen moeten comfortabel zijn in elke zin van het woord en de G602 slaagt erin om alle vakjes aan te vinken. De linker-/rechtermuisknoppen zijn lang, met een groot oppervlak om te klikken. Het scrollwiel is lekker voelbaar en de aanpasbare knoppen aan de zijkant van de muis zorgen voor extra gemak. De duimsteun houdt je duim ook van het bureauoppervlak en zorgt voor een betere grip op de muis als geheel, wat prettig is op die verhitte gamemomenten.

Gaming-muizen moeten comfortabel zijn in elke zin van het woord en de G602 slaagt erin om alle vakjes aan te vinken.

Image
Image

Software: voldoende ruimte om aan uw speelstijl aan te passen

Logitech Gaming Software, die kan worden gedownload via de Logitech-website, werkt met de G602 en andere Logitech-gamingrandapparatuur om de status van de apparaten te controleren, de firmware indien mogelijk te upgraden en de verschillende knoppen aan te passen. Na het downloaden herkent de software automatisch wanneer een apparaat is aangesloten via de ontvanger. Eenmaal herkend, kun je door de verschillende menu's klikken om alles aan te passen, van de vooraf bepaalde DPI-presets tot het maken van game-specifieke macro's en snelkoppelingen voor de elf aanpasbare knoppen.

We hebben waarschijnlijk vier uur besteed aan het maken van aangepaste instellingen voor de verschillende games waarmee we de muis hebben getest en zonder mankeren herkende de Logitech Gaming Software welke game we live hadden en schakelde automatisch de bedieningsprofielen dienovereenkomstig. Het is een geweldig programma dat bijna onbeperkte aanpassingsmogelijkheden biedt en het beste is dat het naadloos samenwerkt met andere Logitech-gaminghardware om een samenhangende ervaring te creëren.

Bottom Line

Logitech somt de G602 op voor $ 79,99. Zelfs voor een gamingmuis is dat een beetje hoog (vooral gezien het feit dat de muis in 2013 werd uitgebracht), maar je beta alt voor het gemak van draadloos. Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat de muis vaak te koop is, dus je kunt hem soms vinden voor minder dan $ 40, wat een koopje is. Als je het niet erg vindt om een extra kabel op je bureau te hebben, kun je waarschijnlijk beter voor een bedrade muis gaan, omdat je gemakkelijk meer geavanceerde functies tegen een vergelijkbare of lagere prijs zult vinden, maar als het ontbreken van kabels een noodzaak is, het is een kleine prijs om te betalen voor dat gemak op de lange termijn.

Concurrentie: draadloze gamingmuizen uit het middensegment zijn er maar heel weinig

De Logitech G602 Gaming Mouse is een indrukwekkend apparaat, maar het is meer dan vijf jaar geleden sinds de oorspronkelijke release en in die tijd zijn er veel concurrenten bijgekomen. De twee meest vergelijkbare concurrenten zijn de Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse en de Razer Mamba Wireless Gaming Mouse.

De Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse is een nieuwere, meer minimale muis in vergelijking met de G602. Het heeft slechts twee aanpasbare knoppen en mist het meer ergonomische ontwerp van de G602, maar biedt een veel hogere resolutie van 12000 DPI met een supersnelle responstijd van 1 ms, vergeleken met de responstijd van 2 ms van de G602. Met $ 59,99 is het zelfs goedkoper, wat indrukwekkend is gezien het feit dat het in 2018 is uitgebracht.

De Razer Mamba Wireless Gaming Mouse, die zich losmaakt van Logitech, dient ook als een waardevolle tegenstander. Het verhoogt de resolutie verder tot 16000 DPI en voegt ook zeven programmeerbare knoppen toe. De batterijduur van 50 uur en het prijskaartje van $ 99,99 maken hem echter iets minder aantrekkelijk, hoewel de specificaties misschien plagen.

Fantastische optie voor gamers die geen kabels willen

We waren gecharmeerd van de G602. Het heeft niet de mooie RGB-verlichting of belachelijk hoge gevoeligheid, maar het balanceert de hoge prestaties die vereist zijn voor gamingmuizen zonder dat er kabels nodig zijn. In ons boek maakt dat het een solide keuze.

Specs

  • Productnaam G602 Gaming Mouse
  • Product Merk Logitech
  • SKU 910-0-3820
  • Prijs $79,99
  • Gewicht 0,53 lbs.
  • Productafmetingen 5,5 x 3,3 x 1,7 inch.
  • Platform Windows/macOS
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie

Aanbevolen: