Wat is Stitcher en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Stitcher en hoe werkt het?
Wat is Stitcher en hoe werkt het?
Anonim

Stitcher is opgericht in 2008 en is een van de meest populaire audioplatforms in de Verenigde Staten die zich richt op de distributie van podcasts en, in mindere mate, live radio.

In tegenstelling tot andere podcastdiensten die zich richten op het afspelen van individuele afleveringen, onderscheidt Stitcher zich door zich te concentreren op het continu streamen van podcasts en radiostations van afspeellijsten die zijn samengesteld door het personeel van Stitcher of de gebruiker. Afleveringen één voor één beluisteren is echter ook mogelijk.

Stitcher is toegankelijk op de officiële Stitcher-website en via de iOS- en Android-podcast-apps voor smartphones en tablets. De service wordt ook zwaar ondersteund in meer dan 50 automodellen naast de Amazon Echo slimme luidspreker.

Hoe werken Stitcher-accounts?

De Stitcher-apps en website vereisen dat je een account gebruikt om je te abonneren op podcasts en stations en om voorkeuren tussen apparaten te synchroniseren.

Terwijl je zonder account naar podcasts op de Stitcher-website kunt luisteren, moet je bij de Stitcher-apps inloggen voordat je toegang krijgt tot media-inhoud.

Een Stitcher-account kan met elk e-mailadres worden gemaakt nadat je voor het eerst een Stitcher-podcast-app hebt geopend, maar je kunt je ook aanmelden met je Facebook- of Google-account, wat sneller en handiger kan zijn.

Heeft Stitcher exclusieve podcasts?

Stitcher produceert een verscheidenheid aan podcasts die exclusief zijn voor het platform. Deze exclusieve series worden Stitcher Originals genoemd en bestrijken een verscheidenheid aan genres, van komedie en zelfhulp tot verhalen en nieuws.

Image
Image

Stitcher Originals zijn toegankelijk via internet of door te zoeken naar Stitcher Originals in de Stitcher-app.

Stitcher Originals worden niet als zodanig gelabeld in de Stitcher-directory, dus het kan vaak moeilijk zijn om exclusieve inhoud te onderscheiden van die welke op andere podcastservices te vinden is. De gemakkelijkste manier is om de categorie Stitcher Originals te verkennen op het tabblad Stitcher Premium.

Hier zijn enkele voorbeelden van Stitcher Originals.

  • Just Between Us: een komische podcast waarin de presentator zijn best doet om tot nadenken stemmende vragen te beantwoorden.
  • Verkocht in Amerika: een achtdelige serie over de sekshandel in de Verenigde Staten.
  • Un-Erased: Een vijfdelige serie over homoconversietherapie.
  • Wolverine: The Lost Trail: Een audioboek dat een verhaal vertelt met Wolverine uit Marvel Comics' X-Men stripboek en filmfranchises.
  • Katie Couric: Een nieuwspodcast gehost door Katie Couric en Brian Goldsmith die het laatste nieuws, politiek en popcultuur bespreken.

Voor Stitcher Originals is een Stitcher Premium-lidmaatschap vereist.

Wat is Stitcher Premium?

Stitcher Premium is een maandelijks abonnement dat advertenties verwijdert uit podcasts op Stitcher en ontgrendelt originele Stitcher-podcasts, speciale bonuspodcastafleveringen en meer dan 120 comedy-albums met stand-uproutines van comedians zoals Aziz Ansari en Hannibal Buress.

Hoewel een Stitcher Premium-lidmaatschap banneradvertenties in de apps en Stitcher's eigen audioadvertenties die voor en na afleveringen worden afgespeeld, kan verwijderen, kan het geen advertenties verwijderen die zijn opgenomen als onderdeel van podcastafleveringen door podcastmakers.

De prijs van een Stitcher Premium-lidmaatschap is $ 4,99 per maand of $ 34,99 per jaar. Dit lidmaatschap werkt voor één account voor een onbeperkt aantal apparaten.

Stitcher Premium heette oorspronkelijk Stitcher Plus. Ondanks de naamswijziging zijn de plannen identiek.

Zoals veel moderne abonnementen, worden Stitcher Premium-kosten in rekening gebracht en beheerd via de Apple App Store indien gekocht vanuit de iOS Stitcher-app of de Google Play Store indien gekocht vanuit de Android Stitcher-app.

Als u een Stitcher Premium-abonnement wilt annuleren, moet u dit doen vanuit uw abonnementsinstellingen op het juiste platform, niet vanuit de Stitcher-app. Als u voor Stitcher Premium hebt betaald via de Stitcher-website, kan de service na inloggen direct op de website worden geannuleerd.

Wat is Stitcher Live Radio?

Naast de mogelijkheid om je te abonneren op podcasts, ondersteunen de Stitcher-apps ook digitale uitzendingen van online radiostations.

Image
Image

Radiozenders zijn te vinden via het tabblad Zoeken in de Stitcher-apps en kunnen op dezelfde manier worden geabonneerd als podcasts. Nadat een radiostation is geabonneerd op, wordt het toegevoegd aan de Live Radio categorie in de Mijn favorieten tab.

Het kan moeilijk zijn om live radiofeeds te vinden, aangezien veel podcasts het woord radio in hun titel hebben en vaak hoger in de zoekresultaten staan. Om een live feed van een radiostation te vinden, kunt u het beste de volledige naam van het radiostation typen tijdens het zoeken.

Waar kan ik naar Stitcher luisteren?

Stitcher-inhoud kan worden geconsumeerd op de officiële website en via de iOS- en Android-podcast-apps voor smartphones en tablets.

Naast iOS- en Android-apparaten wordt Stitcher ook ondersteund op Amazon Echo en Sonos slimme luidsprekers en in meer dan 50 verschillende automodellen. Enkele van de bedrijven die auto's met Stitcher-functionaliteit produceren, zijn GM, Ford, BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Volvo, Mazda en Subaru.

Stitcher kan ook werken in elk automodel dat de systemen Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

Hoe kan ik podcastafleveringen downloaden op Stitcher?

Het downloaden van podcast-afleveringen op Stitcher is iets dat mensen vaak in verwarring brengt, omdat het downloads nogal anders afhandelt dan de meeste andere podcast-apps, zoals de Apple Podcasts-app.

Image
Image

In plaats van alle niet-afgespeelde afleveringen van een podcast te downloaden, downloadt Stitcher standaard alleen de meest recente aflevering en verwijdert automatisch alle oudere afleveringen voor elke podcast, ongeacht of ze zijn beluisterd of niet.

Om een specifieke podcastaflevering te downloaden, moet je op de podcastnaam van een afspeellijst tikken, op de naam van de aflevering die je wilt downloaden en vervolgens op Downloaden tikken.

Aanbevolen: