Hoe maak ik korte URL's op Twitter?

Inhoudsopgave:

Hoe maak ik korte URL's op Twitter?
Hoe maak ik korte URL's op Twitter?
Anonim

Twitter verkort automatisch URL's die op Twitter zijn geplaatst, dus het is niet nodig om externe linkverkorters zoals Bitly te gebruiken, tenzij u op zoek bent naar precieze gegevens met betrekking tot de verkorte URL.

Twitter en T.co

Twitter beperkt tweets tot minder dan 280 tekens. In het verleden vertrouwden gebruikers op websites met het verkorten van links om URL's in te korten voordat ze op Twitter plaatsten. Deze zorgden ervoor dat URL's niet veel ruimte in beslag namen binnen een tweet. Het duurde niet lang voordat Twitter zijn eigen link shortener-t.co- introduceerde om het aantal tekens te minimaliseren.

Image
Image

Als je een URL in het tweetveld van Twitter plakt, wordt deze gewijzigd door de t.co-service tot 23 tekens, ongeacht de lengte van de oorspronkelijke URL. Zelfs als de URL minder dan 23 tekens bevat, telt deze nog steeds als 23 tekens. U kunt zich niet afmelden voor de dienst voor het inkorten van links van t.co, omdat Twitter deze gebruikt om informatie te verzamelen over hoe vaak er op een link wordt geklikt. Twitter beschermt gebruikers ook met zijn t.co-service door geconverteerde links te vergelijken met een lijst met mogelijk gevaarlijke websites. Wanneer een site in de lijst verschijnt, zien gebruikers een waarschuwing voordat ze verder kunnen gaan.

Een URL-verkorter gebruiken (zoals Bitly) met Twitter

Bitly en een paar andere URL-verkortingswebsites verschillen van andere websites voor het inkorten van links, omdat ze analyses bieden met betrekking tot de verkorte links. Wanneer u bijvoorbeeld de Bitly-website gebruikt, voert u een URL in en klikt u op de knop Verkorten om een verkorte link van minder dan 23 tekens te ontvangen. Je kunt die link op Twitter gebruiken, maar de t.co-service telt nog steeds 23 tekens.

Er is geen voordeel op Twitter om links te gebruiken die door andere diensten zijn ingekort. Ze registreren allemaal even lang. De enige reden om eerst naar een link-shortener te gaan, is om te profiteren van de informatie die het op de verkorte URL bewaart. Die informatie over het aantal klikken dat de verkorte link ontvangt, de geografische locaties van gebruikers die op de link klikken en eventuele verwijzende websites zijn nog steeds beschikbaar op Bitly en andere vergelijkbare websites, maar je moet een account aanmaken om er toegang toe te krijgen.

Aanbevolen: