Hoe Google-back-upfoto's op te halen

Inhoudsopgave:

Hoe Google-back-upfoto's op te halen
Hoe Google-back-upfoto's op te halen
Anonim

Google Foto's is een geweldige manier om je afbeeldingen en video's in de cloud op te slaan, zodat ze toegankelijk zijn op elk apparaat, op elke locatie en gemakkelijk te delen met vrienden en familie. Om ervoor te zorgen dat uw foto's worden opgeslagen in Google en toegankelijk zijn op elk apparaat, downloadt u Google Back-up en synchronisatie voor uw computer, uw Android-apparaten en iOS-apparaten. Back-up en synchronisatie zorgt ervoor dat uw foto's veilig worden opgeslagen in Google Foto's, waardoor opslagruimte op uw apparaten wordt vrijgemaakt en dat uw activiteit op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd.

Als je per ongeluk een foto of video verwijdert, bewaart Google deze 60 dagen in de prullenbak voordat deze voor altijd verdwenen is. Maar u kunt het ophalen voordat dat gebeurt. Hier is hoe.

Google bewaart foto's 60 dagen in je prullenbak. Je kunt de prullenbak ook handmatig legen vóór de 60 dagen, en als je dat doet, zijn alle foto's die je daar hebt verzonden verdwenen. Er is ook een optie om een individuele foto permanent te verwijderen, en foto's die op deze manier zijn verwijderd, kunnen niet worden hersteld.

Hoe u Google-back-upfoto's op uw computer kunt ophalen

Volg deze stapsgewijze instructies om uw verwijderde Google-foto's op de pc op te halen:

  1. Om foto's op uw computer te herstellen, logt u eerst in op het Google-account waar de afbeeldingen zijn opgeslagen.
  2. Open Google Foto's.

    Je kunt de items in de Google-prullenbak ook openen door op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken en op Prullenbak te tikken in het pop-outmenu.

  3. Open de prullenbak van Google Foto's. Je kunt het vinden door op het menupictogram aan de linkerkant te drukken.

    Image
    Image
  4. Zoek de foto's of video's die je wilt herstellen en klik op het kleine vinkje in de cirkel in de linkerbovenhoek van elke foto.
  5. Selecteer de Herstellen link in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image

Hoe Google-back-upfoto's op Android en iOS op te halen

Het proces voor het ophalen van verwijderde inhoud in Google Foto's op Android en iOS verschilt enigszins van de pc-methode.

  1. Open de Google Foto's-app en tik op het horizontale balkmenu in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Prullenbak.
  3. Als je Android gebruikt, tik je op de Herstellen link in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je iOS gebruikt, tik je op Select.

  4. Er verschijnt een transparante cirkel in de linkerbovenhoek van elke foto in de prullenbak. Tik op elke die u wilt herstellen.

    Image
    Image
  5. Zodra alle foto's zijn geselecteerd, tikt u op Herstellen onderaan het scherm.

Bottom Line

Zodra Google het herstelproces heeft voltooid, verschijnen alle geselecteerde foto's of video's automatisch terug in de Google Foto's-bibliotheek. Ze verschijnen ook in alle Google-fotoalbums waarin u ze eerder had. U hebt nu toegang tot de afbeeldingen op elk apparaat dat is aangemeld bij het account.

Wat te doen als de foto niet in de prullenbak zit

Als je je ontbrekende foto's niet in de prullenbak kunt vinden en de verv altijd van 60 dagen is verstreken, is er misschien nog hoop op het herstellen van je verloren afbeeldingen. Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen:

  • Als je foto's en video's verwijdert in Google Foto's, verwijdert Google ze niet automatisch uit Blogger, YouTube of Gmail. Als u foto's van deze services wilt verwijderen, moet u ze binnen elke service verwijderen. Als je een van de foto's aan een van deze services hebt toegevoegd, zijn ze er nog steeds.
  • Controleer al je Google-fotoalbums om te zien of de afbeelding die je zoekt zich daar misschien verstopt.
  • Als je meerdere Google-accounts hebt, log dan in op de andere accounts om te zien of de foto daar kan worden opgeslagen.
  • Als je de foto met iemand anders hebt gedeeld, vraag hem dan om hun e-mailberichten of hun apparaatopslag te controleren om te zien of de foto's er nog zijn.

Je kunt alleen foto's uit een Google Foto's-album verwijderen als je de eigenaar van de foto's bent. U kunt geen foto's verwijderen uit een album waarvan u niet de eigenaar bent. Alleen de eigenaar kan afbeeldingen uit een gedeeld album verwijderen.

Google Foto's synchroniseert niet op verschillende apparaten? Probeer dit

Als uw apparaten niet lijken te synchroniseren op al uw apparaten, opent u het Google Foto-menu en gaat u naar Instellingen om ervoor te zorgen dat Google Back-up en synchronisatie is ingeschakeld.

Aanbevolen: