Hoe ES File Explorer APK te gebruiken om het meeste uit uw Android te halen

Inhoudsopgave:

Hoe ES File Explorer APK te gebruiken om het meeste uit uw Android te halen
Hoe ES File Explorer APK te gebruiken om het meeste uit uw Android te halen
Anonim

ES File Explorer was ooit de go-to-optie voor bestandsbeheer op Android, maar de introductie van ingebouwde Android-bestandsmanagers maakte deze ooit geweldige app achterhaald. Hoewel Google de app uit de Play Store heeft verwijderd, is het nog steeds mogelijk om ES File Explorer op Android-apparaten te gebruiken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op ES File Explorer versie 4.2 voor Android 1.6 en hoger.

Image
Image

Waarom ES File Explorer voor Android gebruiken?

ES File Explorer doet alles wat de ingebouwde Android-bestandsbeheerder kan doen en meer. De bestandsbeheermogelijkheden omvatten het beheren van lokale bestanden, inclusief rootsysteembestanden en andere verborgen bestanden op uw apparaat. Het beheert de bestanden in uw cloudaccounts, waaronder Google Drive, Dropbox, Box.net, OneDrive en meer.

ES File Explorer beheert hoe en waar opslag wordt gebruikt om de apparaatprestaties te optimaliseren en om verbinding te maken met apparaten op uw LAN, zoals Windows-machines en hun gedeelde mappen. Extra functies zijn onder meer een notitieblok-app, een downloadmanager en een muziekspeler.

Hoe ES File Explorer voor Android te installeren

Om ES File Explorer te gebruiken, moet u eerst het APK-bestand rechtstreeks downloaden van de ontwikkelaar, ES App Group, en vervolgens de app sideloaden op uw Android-apparaat. Zodra je toegang hebt tot de gratis versie, is er ook een premium-versie die je kunt ontgrendelen met een in-app-aankoop.

ES File Explorer is in 2019 verwijderd van Google Play vanwege veiligheidsproblemen. Gebruik ES File Explorer op eigen risico.

Hoe ES File Explorer te gebruiken op Android

Na het installeren van ES File Explorer, start u de app en tikt u op Start Now om het privacybeleid en de servicevoorwaarden te accepteren. Wanneer je op het Home-scherm komt, tik je op het Menu-pictogram in de linkerbovenhoek om een lijst met alle functies van de app te bekijken.

Tik op Premium om advertenties te verwijderen, aangepaste thema's te ontgrendelen en van meer extra functies te genieten.

Image
Image

Tik op het vergrootglas bovenaan het startscherm om bestanden op naam te zoeken en tik op de drie stippen in het rechterbovenhoek om een lijst met extra opties weer te geven. Tik bijvoorbeeld op Windows om een lijst met momenteel geopende tools en menu's te zien.

Elke keer dat u een menu-item opent of een tool start, maakt de app een nieuw venster. U kunt maximaal 12 vensters tegelijk open hebben; daarna beginnen ze elkaar te overschrijven.

Image
Image

Lokaal bestandsbeheer met ES File Explorer

Op het startscherm opent u het hoofdmenu en selecteert u Local om een lijst met opties weer te geven. Home laat u terugkeren naar het startscherm, Device brengt u naar de hoofdmap van uw apparaat, Downloadbrengt u naar uw standaard downloadmap en Interne opslag brengt u naar de locatie op uw SD-kaart.

Image
Image

Wanneer u door het bestandssysteem bladert, navigeert u op dezelfde manier als u een bestandsbeheerder op een desktopsysteem zou gebruiken. Tik op een map om erin af te dalen en tik op een bestand om het te starten.

Onder de bovenste menubalk bevindt zich een kruimelpad dat de hiërarchie toont die u hebt doorlopen om de huidige map te bereiken. Gebruik deze tabbladen om terug te gaan naar vorige mappen.

Mappen verplaatsen

Om bestanden te verplaatsen, houdt u een bestand of map lang ingedrukt om de selectiemodus te openen. U kunt dan knippen, kopiëren en plakken, zoals u zou verwachten van een desktopbestandsbeheerder. Tik op Meer in de rechterbenedenhoek om extra opties weer te geven, zoals het delen van bestanden, comprimeren en versleutelen.

Selecteer Bibliotheek in het hoofdmenu om uw gegevens te zien gesorteerd op bestandstype in plaats van op locatie.

Image
Image

Bestandsanalysetools van ES File Explorer

Tik op Analyze in de rechterbovenhoek van het startscherm voor een overzicht van de gegevens op uw apparaat, gesorteerd op bestandscategorie. Naast de totale hoeveelheid beschikbare vrije ruimte, wordt het percentage van uw opslagruimte weergegeven dat wordt gebruikt door afbeeldingen, mediabestanden, documenten en apps.

Tik op de pijl naast Interne opslaganalyse om meer diepgaande rapporten voor de afzonderlijke categorieën te genereren.

Image
Image

Toegang tot cloudaccounts met ES File Explorer

Uw cloudopslagaccounts beheren in ES File Explorer:

  1. Tik op het cloud-pictogram in de geschiedenisbalk bovenaan het scherm (indien aanwezig), of open het hoofdmenu en selecteer Netwerk > Cloud Drive.
  2. Tik op Log in op Google Drive om verbinding te maken met uw Google-account, of tik op Log in met een andere clouddrive om verbinding te maken met One Drive, Box.net of Dropbox.
  3. Na het synchroniseren van uw accounts, toont het Cloud Drive-scherm mappen die al uw cloudservices vertegenwoordigen. Tik op het plusteken (+) om extra tekens toe te voegen.

    Het is mogelijk om bestanden rechtstreeks van de ene cloudservice naar de andere te kopiëren of te verplaatsen vanuit ES File Explorer.

    Image
    Image

Blader door het netwerk met ES File Explorer

Naast cloudservices heeft ES File Explorer veel tools waarmee je kunt communiceren met lokale netwerkservices.

Onder het tabblad Netwerk in het hoofdmenu ziet u deze opties:

  • LAN: Maak verbinding met Windows-bestandsshares op uw lokale netwerk.
  • FTP: Maak verbinding met reguliere FTP-, SFTP-, FTPS- en WebDAV-servers.
  • Android TV: Blader door bestanden op uw tv.
  • Bluetooth: Blader door of wissel bestanden uit met andere apparaten via Bluetooth.
  • Bekijken op pc: Start een FTP-server op uw apparaat zodat u de URL in een desktopclient kunt invoeren en toegang kunt krijgen tot de bestanden van uw apparaat.
  • Net Manager: Bedien wifi-verbindingen of maak een hotspot op uw apparaat.
  • Sender: zet bestanden neer op andere apparaten met ES File Explorer op hetzelfde netwerk.

ES File Explorer's Tool & Utilities

De app bevat een aantal extra functies onder de Tools tab in het hoofdmenu:

  • Download Manager: Voer een URL en bestandsnaam in om te beginnen met het downloaden van een bestand.
  • Muziekspeler: Speel muziek af op de achtergrond.
  • Cleaner: Scan op prullenbakbestanden, verouderde APK-bestanden, advertentie-inhoud en onnodige downloads die u van uw apparaat kunt verwijderen.
  • Note Editor: Maak notities in platte tekst met een eenvoudige editor.

Aanbevolen: