Microsoft Surface 3 versus iPad Air 2

Inhoudsopgave:

Microsoft Surface 3 versus iPad Air 2
Microsoft Surface 3 versus iPad Air 2
Anonim

Microsoft voelt de hitte van tablets en Chromebooks. Met een vergelijkbaar prijskaartje en een volledige versie van het Windows 10-besturingssysteem, richt Surface 3 zich op de iPad Air 2. Moet Microsoft zijn zinnen zetten op de Apple-tablet? We hebben de Surface 3 en iPad Air 2 getest om te zien hoe de Microsoft-tablet zich verhoudt tot de iPad.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Gebruikt het volledige Windows-desktopbesturingssysteem.
  • De processor heeft moeite om Windows te gebruiken.
  • Voor de beste prestaties, upgrade het RAM-geheugen.
  • Lage basisprijs.
  • Krachtige A8X-processor.
  • iPadOS is efficiënt en gebouwd voor mobiel.
  • Wordt geleverd met Retina-display.
  • Hogere basisprijs.

Als je op zoek bent naar een mobiel apparaat met de rekenkracht van een laptop, kijk dan naar de Surface 3 of iPad Air 2. Het belangrijkste verschil tussen deze apparaten is dat de Surface 3 een afgeslankte- down- en mobiele versie van een Windows-laptop. De iPad is daarentegen een mobiel apparaat met een unieke processor, videokaart en besturingssysteem, ontworpen voor mobiel computergebruik.

Om de prestaties van iPad op een Surface 3 te krijgen, moet je het RAM-geheugen vergroten en in een grotere harde schijf investeren. Zelfs dan is de Intel Atom X7-processor in de Surface niet te vergelijken met de Apple A8X-processor. Voeg daar de superioriteit van het Apple Retina-display aan toe en het enige voordeel dat Surface biedt, is een iets lagere prijs. Dit voordeel neemt snel af als je kiest voor meer RAM en een grotere harde schijf om de prestaties te verbeteren.

Besturingssysteem: Windows RT wordt stopgezet

  • Gebruikt het volledige Windows-desktopbesturingssysteem.
  • Laat elke app draaien die een Windows-laptop kan uitvoeren.
  • Gebruikt iPadOS, een besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor de tablet.
  • Voert mobiele versies uit van apps zoals Microsoft Office en Apple productiviteitsapps zoals Pages.

Microsoft had ooit een goede greep op de smartphonemarkt. Windows Mobile heeft mogelijk de tweede viool gespeeld voor Blackberry. Toch leek Microsoft vóór de iPhone klaar om een belangrijke rol te spelen op het gebied van mobiel. Na verschillende mislukte pogingen om een mobiel besturingssysteem te gebruiken, lijkt Microsoft klaar om de handdoek in de ring te gooien bij zijn nieuwste gok, Windows RT.

Als een Windows-platform dat geen Windows-applicaties draaide, was Windows RT vanaf het begin dood. Gelukkig voor Microsoft bevindt mobiele technologie zich op een punt waarop een smartphone of tablet de volledige versie van het desktopbesturingssysteem kan draaien. En dat is de beste truc die de Surface 3 te bieden heeft: Windows-software gebruiken.

Verwerkingskracht: The Edge gaat naar iPad Air 2

  • De Intel Atom X7-processor heeft moeite om een desktopbesturingssysteem te draaien.
  • Voor de beste prestaties, upgrade het RAM-geheugen en de harde schijf.
  • De A8X-processor is ontworpen voor mobiel computergebruik.
  • De A8X-chip versloeg de Intel Atom X7-chip in de Surface 3 in benchmarkproeven.

De Intel Atom X7-processor in de Surface 3 is mogelijk krachtig genoeg voor Microsoft om Windows 10 op het apparaat te zetten. Wat brute kracht betreft, kan de processor echter niet tippen aan de iPad Air 2. Het A8X-systeem op een chip die de iPad Air 2 aandrijft, is een van de krachtigste mobiele processors. Het heeft de neiging om de Intel Atom X7 te verslaan in benchmarks.

Windows 10 verergert dit probleem alleen maar. Een stevig besturingssysteem met een grote voetafdruk, Windows gebruikt een groot deel van die verwerkingskracht. Dit laat minder CPU-cycli over voor applicaties.

Een groter probleem voor de Surface 3 op instapniveau is de 2 gigabyte (GB) RAM. Deze 2 GB komt overeen met de hoeveelheid geheugen in de iPad Air 2, maar het is niet genoeg voor een soepele Windows-ervaring. Windows 10 werkt mogelijk op 2 GB RAM, maar de Surface kan traag zijn. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Surface 3, is upgraden naar 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte de moeite waard. De machine op instapniveau raakt leeg als hij meer doet dan surfen op het web en lichte tekstverwerking.

Display: Surface 3 kan niet concurreren met Retina-display

  • 10,8-inch scherm met 1920x1080 schermresolutie.
  • Hogere games zien er niet scherp uit.
  • 9,7-inch Retina-display met een schermresolutie van 2048x1536.
  • Hogere games zien er fantastisch uit.

Het 10,8-inch scherm op de Surface 3 maakt het iets groter dan het scherm van een iPad Air 2. Toch zijn de 1920x1080 graphics niet te vergelijken met het 2048x1536 iPad Air 2 Retina-display. Een groter scherm met een lagere resolutie betekent dat de Surface 3 er niet zo scherp uitziet als de iPad Air 2.

Voeg de langzamere processor en games toe die zijn ontworpen voor snellere hardware, en de Surface 3 is geen gamemachine. Het kan Candy Crush met de beste spelen, maar met gamen een van de grote voordelen van de iPad Air 2, is het een van de teleurstellingen van de Surface 3.

Prijs: Surface 3 by a Nose

  • Prijs begint bij $499 voor het basismodel.
  • Om het meeste uit Surface 3 te halen, moet je $ 130 meer uitgeven om de Type Cover te krijgen.
  • Hogere basisprijs.
  • Werkt met de meeste Bluetooth-toetsenborden.

Microsoft's grote gok op de Surface 3 is het prijskaartje van $ 499, dat overeenkomt met het instapmodel iPad Air 2. Die prijs is echter exclusief Microsoft's Type Cover van $ 130, die een toetsenbord en trackpad aan de tablet toevoegt. De Type Cover is een noodzaak als je alles uit de Surface-tablet wilt halen, dus realistisch gezien kost de Surface 3 ongeveer $ 630 voor het low-end model. Als je niet met een slakkengangetje wilt rondneuzen, moet je $ 730 uitgeven voor de 4 GB Surface 3 en de Type Cover.

Eindoordeel: Surface 3 is een blindganger

Het is niet eenvoudig om een goede markt voor de Surface 3 te definiëren. De tablet met de Type Cover is duurder dan en niet zo responsief als een iPad. Het verliest ook op de grafische afdeling. Het enige echte voordeel is de mogelijkheid om Windows-software uit te voeren, en zelfs dan wordt Surface 3 beperkt door een langzamere processor en 2 GB RAM.

Voor degenen die Windows-software nodig hebben, is de Surface Pro 3 een betere keuze. De tablet begint bij $ 799, wat zich verta alt naar $ 930 met de Type Cover. Een Surface Pro 3 gaat uiteindelijk echter langer mee. Uit de poort is de Surface 3 een beetje traag. Dit probleem wordt erger naarmate toepassingen en Windows geavanceerder worden.

Als je niet beperkt bent tot het gebruik van Windows, is de iPad Air 2 de duidelijke winnaar. Studenten kunnen toegang krijgen tot Microsoft Office en tot de productiviteitsapps Pages, Numbers en Keynote van Apple. Deze Apple-apps kunnen gratis worden gedownload of op iCloud.com worden geplaatst. Als een van de snelste tablets op de markt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de iPad Air 2 binnen een paar jaar verouderd is.

De markt voor Surface 3 bestaat uit mensen die Windows moeten gebruiken en het geld niet kunnen uitgeven aan de duurdere en betere Surface Pro 3. In termen van brute kracht draait een op Windows gebaseerde laptop met hetzelfde prijskaartje cirkels rond het oppervlak 3.

Aanbevolen: