Wat is een selfie?

Inhoudsopgave:

Wat is een selfie?
Wat is een selfie?
Anonim

Een selfie is:

Een foto van jezelf, door jezelf genomen

Selfies worden meestal gemaakt door de camera aan de voorkant op de meeste smartphones te activeren, de telefoon met één arm voor je uit te houden en een foto te maken.

Een andere trend is om een "bothie" te nemen met zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant tegelijk. Ze worden vaak gedeeld op sociale netwerken.

Het wordt meestal geen selfie genoemd als iemand anders de foto heeft gemaakt.

Dat is alles, echt waar. Maar er zit zoveel meer betekenis achter waarom we het doen en waarom het zo'n enorme trend is geworden.

Wie maakt selfies?

Image
Image

Iedereen die een smartphone heeft, kan een selfie maken, maar het jongere publiek lijkt vooral betrokken te zijn bij de trend - vooral omdat tieners en de demografische groep 18 tot 34 zwaardere digitale gebruikers zijn dan hun oudere tegenhangers.

Op foto's gebaseerde sociale netwerken die voornamelijk bedoeld zijn om op een mobiel apparaat zoals Instagram en Snapchat te worden gebruikt, hebben het nemen van selfies nog intenser gemaakt. Deze gebruikers maken op volledig visuele manieren contact met hun vrienden/publiek.

Sommige selfies zijn extreme close-ups, andere tonen een deel van een arm die recht naar buiten wordt gehouden en bij enkele van de geweldige selfies staat het onderwerp zelfs voor een badkamerspiegel zodat ze een full-body shot kunnen maken van hun spiegelbeeld. Er zijn veel selfie-stijlen, en dit zijn enkele van de meest voorkomende.

Velen zijn op de selfiestick-trend gesprongen om te voorkomen dat ze hun arm hoeven uit te strekken om betere foto's te maken. Aangezien sociale media de drijvende kracht zijn achter de meeste selfie-activiteiten, zijn jongere kinderen die geïnteresseerd zijn om in contact te blijven met hun vrienden, vriendjes, vriendinnen, verliefden of collega's, actiever in het regelmatig delen van selfies.

Waarom nemen mensen selfies?

Wie weet welke psychologische factoren een specifieke persoon ertoe aanzetten een selfie te maken en deze te uploaden naar een sociale netwerksite. Het kan van alles zijn. Ieders eigen situatie is anders, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende theorieën:

  • Om zich echt uit te drukken: Niet alle selfies worden gedreven door narcisme. Veel mensen nemen selfies en plaatsen ze online om op authentieke wijze uit te drukken wat ze doen of denken.
  • Om hun eigen zelfbeeld op te bouwen: Veel mensen nemen selfies helemaal voor zichzelf, ook al plaatsen ze ze online zodat iedereen ze kan zien. Voor deze mensen zorgt het nemen van selfies ervoor dat ze zelfverzekerder worden over hun uiterlijk.
  • Om de aandacht van zoveel mogelijk mensen te krijgen: Hier komt het narcistische deel om de hoek kijken. Mensen vinden het leuk om opgemerkt te worden op sociale media, en al die "vind-ik-leuks" en opmerkingen van vrienden zijn een snelle en gemakkelijke manier om naar complimenten te vissen en je eigen ego een boost te geven.
  • Om de aandacht van een specifieke persoon te trekken: Mensen die via een sociaal netwerk verbonden zijn met iemand die ze bewonderen, kunnen meer gedreven zijn om aantrekkelijke of verleidelijke selfies te uploaden als een manier om aandacht te trekken, vooral als ze te verlegen zijn om het persoonlijk te doen. Het is een vreemde nieuwe flirtmethode die pas bestaat sinds de opkomst van mobiel, maar het is er zeker.
  • Verveling: Hé, er zijn mensen die zich vervelen op het werk, zich vervelen op school, zich thuis vervelen en zich onderweg vervelen. Klopt. Sommige mensen nemen selfies omdat ze niets beters te doen hebben.
  • Omdat sociale media leuk is: Last but not least, sociale media gaat over sociaal zijn! Als dat betekent dat je zoveel mogelijk selfies moet uploaden, dan is dat maar zo. Sommige mensen hebben geen echte reden nodig om het te doen. Ze doen het gewoon omdat ze het graag doen, het is leuk en het is een coole manier om je eigen leven te documenteren.

Selfie-apps, filters en mobiele sociale netwerken

We hebben allemaal de camera aan de voorkant te danken aan het aantal selfies dat het internet tegenwoordig ziet. Hier zijn enkele van de meest populaire tools die mensen gebruiken voor hun selfies.

  • Instagram: Instagram is een sociaal netwerk voor het delen van foto's op basis van mobiele apparaten. Filters kunnen ervoor zorgen dat je selfies er direct oud, kunstzinnig of geaccentueerd uitzien. Instagram en selfies gaan hand in hand.
  • Snapchat: Snapchat is een mobiel berichtenplatform waarmee gebruikers kunnen chatten met foto's of video's, dus de hoofdactiviteit is in feite afhankelijk van selfies. Berichten vernietigen zichzelf een paar minuten nadat ze door de ontvanger zijn geopend, dus het doel is eigenlijk om zoveel mogelijk selfies te maken om de berichten in stand te houden.
  • Facebook: Last but not least, het grootste sociale netwerk van internet is ook een plek voor selfies. Misschien niet zoveel als Instagram of Snapchat, maar als je toegang hebt tot Facebook via de mobiele apps (of de Facebook Camera-app) is het zeker gemakkelijk om ze daar te plaatsen zodat al je vrienden ze kunnen zien.

FAQ

    Hoe maak je een goede selfie?

    Veel tips voor het maken van goede foto's zijn ook van toepassing op het maken van goede selfies. Zorg voor goede verlichting, zet je beste glimlach op, vind interessante hoeken en maak meerdere foto's zodat je de beste kunt kiezen.

    Waar is de populairste plek ter wereld om een selfie te maken?

    De Eiffeltoren is volgens CNN de nummer één plek voor selfies. Disney World, de Burj Khalifa in Dubai, de Big Ben in Londen en het Empire State Building in NYC zijn ook populaire selfiespots.

    Wie heeft de selfie uitgevonden?

    Amateur scheikundige en fotograaf Robert Cornelius wordt vaak gecrediteerd voor het maken van het eerste fotografische zelfportret in 1839. Naar verluidt zette hij zijn camera achter in zijn familiewinkel in Philadelphia en kwam hij in beeld.

    Hoe werken selfiesticks?

    Veel selfiesticks zijn geschikt voor Bluetooth en koppelen met je smartphone. Sommige werken in plaats daarvan op de koptelefoonaansluiting van de telefoon. Met een knop op het handvat of een kleine Bluetooth-afstandsbediening kun je de foto maken.

    Wanneer is de Nationale Selfiedag?

    Nationale Selfiedag is 21 juni. National Selfie Day, opgericht in 2014 door DJ Rick McNeely, begon als een idee; nu wordt het op sociale media als een feestdag beschouwd.

Aanbevolen: