Hoe PS4-games op afstand te spelen op Android

Inhoudsopgave:

Hoe PS4-games op afstand te spelen op Android
Hoe PS4-games op afstand te spelen op Android
Anonim

Een sterk punt van de Nintendo Switch-console is de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen het spelen van videogames op een grootbeeld-tv en een handheld-apparaat. Sony heeft een vergelijkbare functie. Als je je PlayStation-games onderweg wilt hebben, kan dat met de officiële Sony PS4 Remote Play-app voor Android, iOS en pc/Mac. Begin met spelen op de tv, pauzeer en ga verder waar je was gebleven op een mobiel apparaat. Dit is wat je moet weten om aan de slag te gaan.

PS4 Remote Play-vereisten

Om de PS4 Remote Play-functie te gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een PlayStation 4- of PlayStation 4 Pro-console.
  • Een compatibel mobiel apparaat.
  • De gratis PS4 Remote Play-app.
  • Een draadloze Dualshock 4-controller.
  • Ten minste 5 Mbps breedbandinternet (Sony raadt 12 Mbps via een LAN-kabel aan voor de beste ervaring).
  • Een compatibel PS4-spel.

Je telefoon en PS4 moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Remote Play werkt niet als je niet thuis bent en niet op je console.

Welke mobiele apparaten zijn compatibel met PS4 Remote Play?

Als je PS4-games naar je mobiele apparaat wilt streamen, moet je een van de volgende hebben:

  • Een Android-smartphone of -tablet met Android 5.0 (Lollipop) of hoger. Op Android 10 of hoger kun je via Bluetooth verbinding maken met een Dualshock 4 draadloze controller.
  • Een Apple-apparaat met iOS 12.1 of hoger. Op iOS 12.1 of hoger kun je games spelen met aanraakbediening. Apparaten met iOS 13 of hoger krijgen ook ondersteuning voor Dualshock 4 via Bluetooth.
  • Elke desktop- of laptopcomputer met Windows 10 of 8, of macOS 10.12 of hoger. Mac-apparaten met macOS Catalina 10.15 kunnen een Dualshock gebruiken via Bluetooth.

Je PlayStation 4 instellen voor Remote-Play

De eerste stap om de PlayStation 4 Remote-play-functie te gebruiken, is door deze in de console-instellingen in te schakelen.

  1. Schakel de PlayStation 4. in
  2. Navigeer naar het Instellingen menu.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar Remote-Play Verbindingsinstellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Enable Remote Play. Schakel de optie in of uit met de X-knop op de controller.

    Image
    Image

De PS4 Remote Play-app downloaden en instellen

Nu je Playstation klaar is om te streamen, download je de PS4 Remote Play-app uit de Google Play Store of de App Store. Nadat de app is gedownload, volgt u deze instructies:

  1. Start de PS4 Remote Play-app op je mobiele apparaat.
  2. Druk op de blauwe Start-knop. De app zoekt naar de PS4.

    Image
    Image
  3. Log in op je PlayStation-account. Als u meerdere accounts heeft, logt u in met hetzelfde account dat op de console wordt gebruikt. Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, verifieert u uw account.
  4. Nadat je je hebt aangemeld bij de service, zoekt de app naar een console op hetzelfde wifi-netwerk. Dit kan enkele minuten duren.

    Op dit moment moet de PlayStation zijn ingeschakeld en moet u zijn aangemeld bij uw gebruikersprofiel.

  5. Je kunt de PS4 ook registreren door handmatig een code in te voeren. Om deze code op de PlayStation te vinden, ga naar Settings > Remote Play Connection Settings > Apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  6. Nadat de console is geregistreerd, kun je je favoriete games streamen met de bedieningselementen op het scherm op je apparaat.

    Image
    Image

Problemen oplossen

Als je niet goed verbinding kunt maken met je PlayStation 4 vanaf je mobiele apparaat, zijn hier een paar dingen die je kunt proberen:

  • Netwerkverbinding: Als je PlayStation moeite heeft met communiceren met je smartphone of tablet, zorg er dan voor dat beide apparaten een sterke verbinding hebben en zich op hetzelfde netwerk bevinden.
  • PlayStation-instellingen: controleer de PlayStation-instellingen en zorg ervoor dat de functie Remote-play is ingeschakeld.
  • PlayStation-account: zorg ervoor dat je bent aangemeld bij hetzelfde Sony PlayStation-account op zowel de console als het mobiele apparaat.
  • Restart: Als al het andere fa alt, herstart dan het mobiele apparaat en de console. Kijk dan of het probleem is opgelost.

PS4 Remote Play Android Hack

Een aanpassing van de originele PS4 Remote Play-app van Sony is beschikbaar op internet. Het beweert functionaliteit te bieden voor alle Android-smartphones. Het wordt niet aanbevolen om niet-officiële apps van buiten de Google Play Store te downloaden om de mogelijkheid van kwaadaardige malware te voorkomen.

Ons team heeft de PS4 Remote Play-hack getest. We waren niet in staat om de gewijzigde software aan de gang te krijgen omdat Sony een update heeft uitgebracht, waardoor de functionaliteit voorlopig wordt verlamd.

Aanbevolen: