Is WhatsApp nu down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is WhatsApp nu down of ligt het aan jou?
Is WhatsApp nu down of ligt het aan jou?
Anonim

Als je app geen verbinding kan maken, vraag je je misschien af of WhatsApp op dit moment niet beschikbaar is, of ligt het aan jou? Hier leest u hoe u kunt oplossen of WhatsApp niet beschikbaar is en hoe u de app kunt laten werken als dit niet het geval is.

Hoe weet ik of WhatsApp niet werkt

Als je denkt dat WhatsApp niet werkt, kun je een van de volgende online diensten gebruiken.

  • Is de service niet beschikbaar: bekijk de frequentie van WhatsApp-serviceproblemen in de afgelopen 24 uur. Een recente piek in het aantal problemen kan wijzen op wijdverbreide storingsproblemen.
  • Is het nu down: je ziet een re altime status of WhatsApp momenteel UP of DOWN is op basis van een ping-test.
  • Storingsrapport: bekijk de frequentie van gemelde problemen van over de hele wereld. De pagina bevat een livekaart die laat zien welke landen de meeste problemen hebben gehad met de toegang tot WhatsApp.
  • Down Detector: deze webpagina biedt een globale hittekaart die laat zien waar problemen met de toegang tot WhatsApp zijn geconcentreerd. Als er een donkerrood gebied in de buurt van uw locatie is, is de WhatsApp-service op dit moment waarschijnlijk niet beschikbaar voor u.
Image
Image

Hoe op te lossen wanneer WhatsApp alleen voor jou down is

Als je een van deze services hebt gebruikt om te controleren of WhatsApp op dit moment niet actief is en ze laten zien dat het werkt, moet je de volgende stappen volgen om het probleem met de app op je eigen telefoon.

  1. Controleer de internetverbinding van je telefoon. Heel vaak denken mensen dat er iets mis is met hun app, terwijl hun telefoon niet eens verbonden is met internet. Als u een Wi-Fi-verbinding gebruikt, opent u Settings, selecteert u Wi-Fi en bevestigt u dat het netwerk waarmee u bent verbonden zegt Connected Als dit niet het geval is, selecteert u de schakelaar naar Wi-Fi uitschakelen en schakelt u het vervolgens opnieuw in om verbinding te maken.

    Als je mobiele data gebruikt, zorg er dan voor dat je meldingsgebied een 4G-dataverbinding toont met knipperende pijlen om aan te geven dat er gegevens worden verzonden.

    Image
    Image
  2. Start de WhatsApp-app opnieuw. Soms kan de WhatsApp-app zelf worden vergrendeld of vastgelopen. Hierdoor lijkt het alsof de app helemaal geen verbinding kan maken met WhatsApp. De gemakkelijkste eerste stap om te proberen dit op te lossen, is de app opnieuw te starten door hem te dwingen te sluiten en opnieuw te openen.

    • Op Android: Open Settings, selecteer Apps en scroll naarWhatsApp . Tik om te openen en selecteer onder aan het scherm Force Stop.
    • Op iPhone: veeg in de app omhoog vanaf de onderkant van het scherm zodat het Dock verschijnt. Blijf vegen om de App Switcher te openen. Zoek WhatsApp en veeg omhoog (dat wil zeggen, veeg de app naar de bovenkant van het scherm) erop om te forceren ontslag nemen. Dubbelklik op oudere iOS-apparaten op de knop Home, navigeer naar de WhatsApp-app en veeg omhoog en van het scherm om geforceerd te stoppen.

    Open de WhatsApp app opnieuw om te testen of deze verbinding maakt.

    Image
    Image
  3. Als het probleem aanhoudt, probeer dan de WhatsApp-cache te wissen. Ga hiervoor naar Instellingen en selecteer Apps Scroll naar WhatsApp en tik om te openen. Tik op Opslag en onderaan het scherm ziet u Clear Cache Als u Clear Cache selecteert, je zult zien dat de cachegrootte naar 0 MB gaat.

    Heropen WhatsApp en probeer verbinding te maken.

    Image
    Image
  4. Update je WhatsApp-app. Soms kan het WhatsApp-team de app updaten, en af en toe kan dit problemen veroorzaken met mensen die de oudere geïnstalleerde versies gebruiken die verbinding maken met de WhatsApp-service. Om te controleren of je de nieuwste versie hebt:

    • Op Android: Open de Play Store app en zoek de WhatsApp app. Als je Update ziet in plaats van Open, gebruik je de oudere versie. Tik op Update om de app bij te werken.
    • Op iOS: Open de App Store en selecteer Updates. Als je Update naast WhatsApp Messenger ziet staan, tik dan op om de app bij te werken.
    Image
    Image
  5. WhatsApp opnieuw installeren. Als updaten het verbindingsprobleem niet oplost, heb je mogelijk een probleem met je huidige WhatsApp-installatie. Om te controleren of dit het geval is, verwijdert u de app en installeert u deze opnieuw.

    • Op Android: Open Settings en Apps. Tik op de WhatsApp app en selecteer Verwijderen onderaan het venster. Zoek WhatsApp in de Play Store en installeer het opnieuw.
    • Op iOS: Houd het WhatsApp-pictogram ingedrukt totdat het begint te wiebelen of een menu verschijnt. Als de app schudt, tik je op het X-pictogram om de app te verwijderen. Als er een menu verschijnt, tik je op App verwijderen bovenaan het menu. U kunt ook Instellingen, Algemeen en iPhone-opslag openen. Tik op de WhatsApp app en selecteer Delete App om de iOS-app te verwijderen. Bezoek de App Store om WhatsApp opnieuw te installeren
    Image
    Image

Aanbevolen: