Lange-afstands-EV's zijn nog een lange weg te gaan, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Lange-afstands-EV's zijn nog een lange weg te gaan, zeggen experts
Lange-afstands-EV's zijn nog een lange weg te gaan, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een Mercedes-Benz EV heeft net 14,5 uur en 747 mijl gereden op één lading.
  • Experts zeggen dat dit een geweldige demonstratie is van toekomstige technologie, maar niet praktisch is voor productievoertuigen.
  • Voordat benzineauto's worden ingehaald door elektrische auto's, moeten we grotere batterijen, een betere infrastructuur en een prijs van $ 25.000 zien.
Image
Image

Een elektrische conceptauto van Mercedes-Benz heeft net 747 mijl gereden op een enkele lading, maar experts zijn nog niet klaar om auto's op benzine te verklaren.

Mercedes-Benz's Vision EQXX bracht 14,5 uur op de weg door en had 747 mijl op de teller voordat hij moest worden opgeladen. Dat plaatst het honderden mijlen voor op de huidige EV's op de markt, inclusief de populaire Tesla Model S, die op een volle batterij een maximum ha alt van 405 mijl. Er is echter een groot voorbehoud bij het nieuws, aangezien de Vision EQXX geen productievoertuig is. Consumenten zullen het langeafstandsmodel niet in handen kunnen krijgen en experts verwachten niet dat we dit soort prestaties binnenkort in een productieauto zullen zien.

"Batterijen vertonen stapsgewijze verbeteringen, maar we zijn nog ver verwijderd van een bereik van 747 mijl", vertelde John G. Kassakian, emeritus hoogleraar elektrotechniek aan het MIT, in een e-mail aan Lifewire. "Een auto met dat bereik zou de adoptie zeker helpen."

Vergeet grotere batterijen, we hebben meer EV-laadstations nodig

Het ontwikkelen van grotere batterijen voor EV's is de sleutel tot het verminderen van de actieradius bij consumenten - dat wil zeggen, ervoor zorgen dat ze genoeg energie hebben om te komen waar ze heen gaan zonder vast te lopen op de snelweg. Maar op een gegeven moment resulteren grotere batterijen in een afnemend rendement.

"[The Vision EQXX] kan 14 uur worden bestuurd", vertelde Pareekh Jain, CEO en analist bij EIIRTrend, via e-mail aan Lifewire. "Mensen hebben niet zoveel bereik nodig."

Image
Image

In plaats daarvan gelooft Jain dat het bouwen van een uitgebreid oplaadnetwerk cruciaal is voor de toekomst van elektrische voertuigen en hun dominantie over alternatieven op gas. In het bijzonder vertelde Jain Lifewire dat een laadnetwerk dat twee tot drie keer dichter is dan tankstations optimaal zou zijn, omdat dit zou helpen de lange laadtijd van elektrische voertuigen teniet te doen, waardoor klanten meer opties zouden hebben over wanneer (en waar) ze tanken.

Vergeet de veiligheid niet

Alle voertuigen zijn inherent gevaarlijk, maar sommige klanten worden steeds wantrouwiger over de veiligheid van EV's. Er is geen gebrek aan nieuwsberichten over elektrische auto's die in brand vliegen, en deze slechte pers is nog een ander obstakel voor elektrische voertuigen om te navigeren voordat ze op gas rijdende voertuigen overtreffen.

"Veiligheid is ook een punt van zorg", vertelde Jain aan Lifewire. "Klanten hebben veel video's gezien van branden in EV-auto's, dus dat is ook een punt van aarzeling."

Dit kan echter gewoon een PR-kwestie zijn, aangezien er steeds meer bewijs is dat EV's net zo veilig zijn als auto's met traditionele verbrandingsmotoren. Een blogpost vorig jaar van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) wees erop dat verschillende elektrische voertuigen een Top Safety Pick hebben gekregen, wat aangeeft dat een voertuig goede beoordelingen heeft gekregen in zes verschillende tests.

"Het is fantastisch om meer bewijs te zien dat deze voertuigen net zo veilig of veiliger zijn dan benzine- en dieselauto's", zei David Harkey, IIHS-president, in de post. "We kunnen nu met vertrouwen zeggen dat het milieuvriendelijker maken van de Amerikaanse vloot geen compromissen op het gebied van veiligheid vereist."

Image
Image

De prijs is verkeerd

Grotere batterijen, uitgebreide oplaadinfrastructuur en veiligheid zijn van cruciaal belang voor de toekomst van EV's, maar dat geldt ook voor de prijsstelling. Een Kelley Blue Book-rapport uit januari 2022 ontdekte dat de gemiddelde EV-transactie $63.821, vergeleken met slechts $25.954 voor een compacte auto en $33.414 voor een compacte SUV/crossover.

Tenzij de prijzen van elektrische auto's in lijn liggen met die van traditionele auto's op gas, maakt het niet uit hoe robuust onze oplaadinfrastructuur is of hoe ver ze kunnen rijden op een volle batterij. Jain gelooft dat een "prijsbereik van 25K voor wereldwijde markten" ongeveer is wanneer we EV's rechtstreeks kunnen zien concurreren met voertuigen op gas.

Zodra klanten betaalbare EV's met grote batterijen kunnen vinden (en we de infrastructuur hebben om al die auto's te ondersteunen), alleen dan zullen voertuigen op gas langzaam verdwijnen. Maar verwacht volgens Dr. Kassakian niet dat dit nog een hele tijd zal gebeuren. Ingenieurs proberen nog steeds een betaalbare manier te vinden om het EV-bereik te vergroten, en totdat die ontdekking is gedaan, zal de verbrandingsmotor oppermachtig blijven.

"Tenzij er een doorbraak is in de chemie (die niet in het verschiet lijkt te liggen), zal het waarschijnlijk een decennium of langer duren voordat we dat bereik van [747 mijl] in een middelgrote auto beginnen te naderen."

Aanbevolen: