CAT S42 Rugged Phone Review: veel bescherming, maar weinig snelheid

Inhoudsopgave:

CAT S42 Rugged Phone Review: veel bescherming, maar weinig snelheid
CAT S42 Rugged Phone Review: veel bescherming, maar weinig snelheid
Anonim

CAT S42

De CAT S42 is het geld alleen echt waard als je werk of activiteiten een serieus elementbestendige telefoon vereisen. Koop anders een krachtigere telefoon en verpak deze in een kwaliteitshoes.

CAT S42

Image
Image

CAT heeft ons een recensie-eenheid voor onze schrijver gegeven om te testen, die ze terugstuurden na hun grondige evaluatie. Lees verder voor hun volledige mening.

Hoewel de duurzaamheid van schermen in de loop der jaren is verbeterd, is uw gemiddelde 'glazen sandwich'-smartphone - met glas aan beide zijden verbonden via het frame - nog steeds erg gevoelig voor beschadiging. Dat is waar gespecialiseerde robuuste telefoons binnenkomen, en de CAT S42 is het nieuwste model met het merk CAT-bouwmachines (vervaardigd door de Bullitt Group) en gebouwd om hetzelfde soort publiek te bereiken met een vergelijkbaar productethos.

De CAT S42 is zonder twijfel robuust, met een stevig plastic frame en achterkant die deze Android 10-telefoon niet alleen een meer grijpbaar karakter geven, maar ook een aanzienlijke bescherming tegen vallen en dagelijkse slijtage. Voor $ 300 is het een van de meer budgetvriendelijke robuuste telefoons op de markt, maar de wisselwerking wordt geleverd met trage prestaties, een scherm met een lage resolutie en een middelmatige camera. Toch zou die balans tussen duurzaamheid, prijs en kracht de juiste plek kunnen zijn voor gebruikers in bepaalde beroepen.

Ontwerp: stevig en beschermd

Eén blik op de CAT S42 maakt duidelijk dat dit een stevige handset is. Met een dikte van een halve inch is hij vleziger dan elke andere smartphone die ik in jaren heb gebruikt, en er is veel vreemde rand en massa voor een telefoon met een relatief klein 5,5-inch scherm. Dat is natuurlijk opzettelijk: de grijpbare plastic schaal die de achterkant en het frame omvat, is ontworpen om vallen te absorberen en gemakkelijk deuken en krassen te verdragen.

Image
Image

De fysieke knoppen op de telefoon hebben een metaalachtige glans (maar voelen aan als plastic) tegen de matzwarte schaal, met aan / uit en volume omhoog en omlaag knoppen aan de rechterkant, en een aanpasbare oranje knop aan de linkerkant van de lijst. De poorten zijn ondertussen bedekt door verbonden flappen die op hun plaats klikken. Er is een hoofdtelefoonaansluiting aan de bovenkant, een microSD- en simkaartsleuf aan de linkerkant en een micro-USB-poort aan de onderkant om op te laden. Ja, micro-USB: de CAT S42 is een van de zeer zeldzame Android-telefoons die momenteel op de markt zijn en die de upgrade naar opladen via USB-C niet heeft gemaakt.

De CAT S42 is gebouwd om een aantal zware valpartijen en moeilijke scenario's te overleven. Volgens de fabrikant is het getest op een val van 1,80 meter op staal. Ik heb mijn testapparaat meerdere keren van dezelfde hoogte op harde vloeren laten vallen en het scherm is helemaal niet gebarsten of beschadigd. Het heeft een IP68- en IP69-classificatie voor water- en stofbestendigheid en is bestand tegen 35 minuten onderdompeling in maximaal 1,5 m water. Het kan worden gewassen met water en zeep, wat ik zonder probleem deed.

Het is ook getest volgens MIL SPEC 810H en bestand tegen thermische schokken, waarbij Bullitt suggereert dat het tot 30 minuten temperaturen tussen -22 Fahrenheit en 167 Fahrenheit aankan. Geïnspireerd door een collega die 's nachts een ander CAT-telefoonmodel bevroor en zag dat het de test overleefde, voerde ik dezelfde test uit met de CAT S42 - veel langer dan de tijd waarvoor het is geclassificeerd.

Ik bevroor de CAT S42 's nachts en ontdekte dat het scherm aan stond en dat de telefoon prima werkte toen hij de volgende dag ontdooide. Toen de batterij echter leeg was, probeerde ik hem opnieuw op te laden, maar het mocht niet baten: de telefoon werd gewoon erg warm en kon niet worden ingeschakeld. Kortom: bevries de CAT S42 niet voor lange tijd. Het zal de ervaring misschien niet overleven, maar nogmaals, het is niet beloofd. De CAT S42 doorstond de tests die werden uitgevoerd binnen de vermelde parameters, maar werd verslagen door een veel extremere proef.

Er is slechts 32 GB interne opslag binnen, wat niet veel is om mee te spelen voor apps en media, maar gelukkig kun je een betaalbare microSD-kaart van maximaal 128 GB plaatsen om dat aantal te vergroten.

Image
Image

Weergavekwaliteit: bruikbaar, maar niet geweldig

Het 5,5-inch scherm is aan de kleine kant voor de smartphones van vandaag, terwijl de grootte en het gewicht van de telefoon iets veel groters suggereren (zoals de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max). Het is echter groot genoeg om de klus te klaren, maar het 720x1440-scherm met lage resolutie is een beetje wazig in vergelijking met 1080p (of hoger) rivalen, en dit bescheiden heldere LCD-scherm ziet er ook vaak vervaagd uit. Dit is niet de telefoon die je zou moeten kopen als je voornamelijk video's bekijkt en games speelt.

Je kunt de interface omzeilen, berichten verzenden, bellen, apps openen en op internet surfen, maar bijna alles is een paar beats langzamer dan gezien met de huidige toptelefoons uit het middensegment.

Configuratieproces: Vrij standaard

De CAT S42 werkt in wezen net als elke andere Android 10-telefoon en stelt hetzelfde in. Houd gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt en volg de installatie-instructies die daarna op het scherm verschijnen. Je moet inloggen op een Google-account, akkoord gaan met de algemene voorwaarden en je een weg banen door een paar andere snelle optie-prompts, maar het zou niet lang moeten duren om naar het startscherm te gaan en de telefoon te gaan gebruiken.

Image
Image

Prestaties: het gaat soms traag

De CAT S42 heeft duidelijk zijn prioriteiten ergens anders gelegd en de prestaties van deze robuuste telefoon laten ernstig te wensen over. De quad-core Mediatek Helio A20-processor (met 3 GB RAM ernaast) is aanzienlijk minder krachtig dan het soort Qualcomm Snapdragon-processor dat je zou vinden in een niet-robuuste telefoon van $ 300, en levert een fractie van de prestaties van de duurdere vlaggenschiptelefoons van vandaag.

Het is functioneel, gelukkig, maar bijna alles voelt traag aan. Je kunt de interface omzeilen, berichten verzenden, bellen, apps openen en op internet surfen, maar bijna alles is een paar beats langzamer dan gezien met de huidige toptelefoons uit het middensegment (zoals de Google Pixel 4a van $ 349, bijvoorbeeld). Apps en menu's openen met haperingen en het kan even duren voordat ze volledig zijn geladen. De CAT S42 kan de klus klaren, maar voelt nooit bijzonder snel of responsief aan.

De CAT S42 kan worden gewassen met water en zeep, wat ik zonder probleem deed.

Benchmark-testen bevestigen die ervaring in ruwe cijfers. Met de PCMark Work 2.0 prestatietest rapporteerde de CAT S42 een score van slechts 4.834. Vergelijk dat met de 8, 210 op de aanzienlijk soepeler Pixel 4a, en resultaten boven de 10.000 voor de toptelefoons van vandaag. De benchmarkscores van Geekbench 5 lieten nog meer een dal tussen hen zien, waarbij de CAT S42 een single-core score van slechts 130 en een multi-score score van 439 rapporteerde. Vergelijk dat met 528/1, 513 met de Pixel 4a.

De CAT S42 is ook zeker niet bedoeld voor high-performance games. Na een langdurig laadproces was het in staat om de 3D-racegame Asph alt 9: Legends te spelen, maar erg traag en met grafische problemen. Ik zou niet de moeite nemen om iets te proberen dat meer heeft dan simplistische afbeeldingen. De GFXBench-scores van slechts 3,3 frames per seconde in de Car Chase-benchmark en 18 fps in de minder intensieve T-Rex-benchmark bevestigen dat ook.

Image
Image

Bottom Line

De CAT S42 is compatibel met GSM-providers, dus AT&T en T-Mobile werken in de Verenigde Staten, maar niet in Verizon. Het is beperkt tot 4G LTE-dekking, en het ontbreken van 5G is geen verrassing gezien de prijs en het niveau van technische componenten hier. Op het 4G-netwerk van AT&T, net ten noorden van Chicago, zag ik een maximale downloadsnelheid van 50 Mbps en een maximale upload van 28 Mbps, beide vergelijkbaar met de service in dit testgebied.

Geluidskwaliteit: klaart de klus

Met een kleine luidspreker aan de onderkant van de telefoon is de CAT S42 niet klaar voor een dreunend geluid. De monoluidspreker wordt luid, maar klinkt blikkerig. Het werkt prima voor speakerphone en het bekijken van video's, maar het beperkte bereik is duidelijk bij het luisteren naar muziek. Toch is het voldoende om deuntjes te spelen tijdens het afwassen of tijdens een lunchpauze.

Het is gebouwd om lang mee te gaan: bij bescheiden gebruik zou je de CAT S42 twee volle dagen (van ochtend tot bedtijd) moeten kunnen uitrekken op een enkele lading, of mogelijk meer.

Camera-/videokwaliteit: gebouwd voor basiswerkbehoeften

De enkele 13-megapixel camera aan de achterzijde maakt perfect bruikbare en solide gedetailleerde foto's bij voldoende daglicht. De kleuren zijn merkbaar gedempt wanneer u zij aan zij fotografeert met de Pixel 4a, die een camera van topkwaliteit in zijn budgetframe verpakt, maar u zult geen probleem hebben om foto's te maken van werkterreinen, apparatuur of documenten met deze camera.

Bij minder licht zijn de resultaten veel zachter en verdwijnen veel details. Het is over het algemeen geen geweldige camera, maar net als veel van de componenten van de CAT S42 is het net goed genoeg voor het beoogde werkgerichte gebruik. Evenzo zijn de videobeelden die je krijgt prima voor snelle doeleinden, maar het ha alt een maximale resolutie van 1080p met slechts 30 frames per seconde, dus je zult er geen bijzonder geweldige resultaten van krijgen.

Image
Image

Batterij: geeft twee volle dagen

Het batterijpakket van 4200 mAh hier is stevig groot, en vooral voor een telefoon met een laag vermogen en een kleiner scherm met een lage resolutie. Als gevolg hiervan is hij gebouwd om lang mee te gaan: bij bescheiden gebruik zou je de CAT S42 over twee volledige dagen (ochtend tot bedtijd) moeten kunnen uitrekken op een enkele lading, of mogelijk meer. Ik gebruikte de CAT S42 als mijn dagelijkse telefoon en eindigde een dag meestal met 50-60 procent in de tank, en die veerkracht zou erg handig moeten zijn voor professioneel gebruik.

Ik heb mijn recensie-eenheid meerdere keren van dezelfde hoogte op harde vloeren laten vallen en heb het scherm helemaal niet gebarsten of beschadigd.

Software: Android 11 inkomend (uiteindelijk)

De CAT S42 wordt geleverd met Android 10 geïnstalleerd en er is ooit een Android 11-upgrade beloofd. De software ziet er grotendeels uit en voelt aan als stock-Android, zij het met enkele CAT-bloeien. Er is hier een vooraf geïnstalleerde Toolbox-app die u in wezen verwijst naar een reeks apps van CAT en zijn partners, die u vervolgens moet downloaden uit de Play Store.

Zoals eerder vermeld, betekent de low-end processor dat Android hier overal traag aanvoelt, en soms duurt het even voordat het besturingssysteem reageert op een tik. Af en toe reageert het helemaal niet als je op iets tikt. Dat is niet geweldig, maar afgezien van die incidentele blips, kan de CAT S42 alledaagse taken uitvoeren, soms alleen langzaam.

De programmeerbare oranje toets aan de linkerkant van de telefoon kan worden gebruikt voor push-to-talk-modi op ondersteunde providers, en je kunt acties toewijzen, zoals het starten van de zaklamp, camera of het activeren van het scherm. dubbeltikken of lang indrukken. Zonder vingerafdruksensor of andere vorm van biometrische beveiliging op het apparaat, moet je helaas een schermvergrendeling gebruiken, zoals een pincode, wachtwoord of patroon.

Image
Image

Prijs: u beta alt voor bescherming

De CAT S42 heeft de technologie en specificaties van een veel goedkopere, niet-robuuste budgettelefoon, vergelijkbaar met de Motorola Moto E6 uit 2019, die werd gelanceerd voor $ 150 en nu wordt verkocht voor ongeveer $ 100. Voor $ 300 voor de CAT S42 betaal je een aanzienlijke premie voor elementen zoals verbeterde waterdichtheid en valbescherming.

Gezien dat, raad ik aan om dat soort geld alleen uit te geven als je werk of levensstijl een serieus stevige telefoon vereist die bestand is tegen de elementen en/of ruwe werkomstandigheden. Anders kun je voor dezelfde prijs een veel capabelere telefoon krijgen zonder de robuuste elementen. Iedereen die gewoon een solide telefoon met extra bescherming wil, kan ergens anders meer waar voor zijn geld krijgen en hem dan gewoon combineren met een stevige hoes.

Image
Image

CAT S42 versus Google Pixel 4a

Hoeveel telefoon kun je rond de $ 300 krijgen als je kunt leven zonder het robuuste ontwerp? De Google Pixel 4a is misschien wel de beste telefoon die je kunt kopen voor minder dan $ 400, en voor $ 349 krijg je een handset met overwegend soepele prestaties, een uitstekende camera, een geweldig 1080p-scherm en een solide batterijduur van een hele dag.

Het geeft je geen twee dagen uptime zoals de CAT S42 kan, en ik zou het zeker niet wassen met water en zeep - het heeft geen IP-classificatie voor water- en stofbestendigheid. Maar het is een veel capabelere en aangenamere alledaagse telefoon dan de CAT S42, en je kunt een robuuste hoes voor de Pixel 4a kopen om hem te beschermen tegen stoten en blauwe plekken.

Nog wat meer tijd nodig voordat je een beslissing neemt? Bekijk onze gids voor de beste robuuste smartphones.

Een telefoon voor een heel specifiek publiek

Voor bouwvakkers of essentiële werknemers die meer belang hechten aan duurzaamheid dan aan snelle prestaties, kan de CAT S42 aan uw behoeften voldoen. Tussen zijn stevige schaal en waterdichte garanties is hij veel beter beschermd dan je gemiddelde smartphone. Dat gezegd hebbende, beta alt u een premie voor wat in feite een low-powered budgettelefoon is. Als je de stevige buitenkant en wasbaarheid niet absoluut nodig hebt, kun je een veel betere telefoon krijgen voor vergelijkbaar geld.

Aanbevolen: