De 15 beste gratis VST-plug-ins van 2022

Inhoudsopgave:

De 15 beste gratis VST-plug-ins van 2022
De 15 beste gratis VST-plug-ins van 2022
Anonim

Audioproductie kan duur werk zijn, zelfs als je de virtuele route bewandelt met een digitaal audiowerkstation (DAW) en virtuele instrumenten. Werken met plug-ins voor virtuele studiotechnologie (VST) is enorm handig, maar veel van de beste VST-plug-ins die er zijn, zijn erg duur.

Als je je bibliotheek met VST-instrument (VSTi) plug-ins wilt uitbreiden, of je mixen wilt tweaken met een aantal geweldige effecten of MIDI-effecten VST-plug-ins, dan kun je dat gratis doen. Je moet alleen weten waar je moet zoeken.

We hebben de top 15 gratis VST-plug-ins samengesteld die je kunnen helpen je muziek naar een hoger niveau te tillen. Omdat ze gratis zijn, kun je ze allemaal pakken en zien hoe ze klinken, zonder je portemonnee te openen.

Elke VST in deze lijst werkt ongeacht uw besturingssysteem, zolang uw digitale audiowerkstation VST-plug-ins ondersteunt. Sommige bevatten een installatieprogramma. In dat geval moet u het installatieprogramma downloaden dat werkt met uw besturingssysteem.

Synth1

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Deze virtuele analoge synth is geïnspireerd op de Clavia Nord Lead 2-synthesizer. Het is een van de meest veelzijdige gratis softsynths die je zult vinden, en het is een geweldige keuze als je wilt beginnen met het maken van retromuziek zoals synthwave zonder een hoop geld uit te geven. Het bevat een aantal standaardpresets en er zijn ook een heleboel extra gratis soundbanks beschikbaar.

Als je Sylenth1 niet kunt betalen, dan zou je als terugvaloptie veel slechter kunnen doen dan Synth1.

Dexed

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Dexed is een frequentiemodulatiesynth die is ontworpen om veel op de bekende Yamaha DX7 te lijken en te klinken. Het is de beste freeware DX7-emulator die je zult vinden, wat het een voor de hand liggende keuze maakt.

Deze synth bevat ook een heleboel presets, wat goed nieuws is als je je hoofd nog niet helemaal rond hebt om je eigen synthesizer-instellingen te maken.

Helix

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Helix is een synth die een enorme hoeveelheid veelzijdigheid biedt, met vier afzonderlijke oscillatoren en een heleboel bruikbaarheid. Het enige nadeel van deze VSTi is dat het meer op shareware lijkt dan op freeware. Je kunt het gratis downloaden en er zijn geen functies uitgesloten, dus je kunt uit de eerste hand zien waartoe het in staat is.

Wat we niet leuk vinden: Het probleem is dat het is geprogrammeerd om af en toe een willekeurig geluid te genereren, tenzij je beta alt om de volledige versie te ontgrendelen.

Tunefish 4

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Tunefish 4 is een additieve synth die vergelijkbare functionaliteit biedt als Tunefish 3 in minder ruimte. Het is geweldig voor het creëren van grote, dreunende baslijnen, maar de presets doen niet echt goed om al zijn mogelijkheden te demonstreren.

Als je klaar bent om je tenen onder te dompelen in fijnafstemmingsinstellingen op een krachtige VSTi-synthesizer, dan is dit een goede keuze.

Wat we niet leuk vinden: Omdat de presets niet zo geweldig zijn, moet je veel met de instellingen spelen om er het maximale uit te halen.

Hypercyclisch

Image
Image

Type plug-in: MIDI-effecten

Wat het doet: Hypercyclisch is een MIDI-arpeggiator die willekeur in je MIDI kan introduceren, waardoor het natuurlijker en minder computergegenereerd klinkt. Het is ontworpen om MIDI-gegevens naar een andere VST-plug-in naar keuze te sturen, maar het bevat ook een ingebouwde synth die je kunt gebruiken om alles te finetunen zonder extra plug-ins.

Wat we niet leuk vinden: De ingebouwde synth is erg basic.

SQ8L

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: SQ8L is ontworpen om de klassieke SQ80-synth van Ensoniq na te bootsen, dus het is een geweldige plek om te draaien als je op zoek bent naar een nostalgische, retro klinkt. Het wordt ook geleverd met een heleboel presets voor dat authentieke synthgeluid uit de jaren 80.

Krush

Image
Image

Type plug-in: Effecten

Wat het doet: Krush is een bitcrusher-plug-in, die het in de VST-categorie voor effecten plaatst. In plaats van het te gebruiken om nieuwe geluiden te genereren, gebruik je het om de uitvoer van een instrument VST te wijzigen. Als bitcrusher is het ontworpen om je tracks te knippen, downsamplen en filteren om interessante nieuwe effecten te creëren.

Als je net begint met effectplug-ins, is Krush een goede plek om te beginnen vanwege zijn veelzijdigheid. Gooi het op je mixer en kijk wat je kunt doen.

PanCake2

Image
Image

Type plug-in: Effecten

Wat het doet: PanCake2 is een andere effectplug-in die je tracks verandert in plaats van zelf audio te maken. Het belangrijkste punt van deze plug-in is het creëren van gekke panning-effecten die veel verder gaan dan de mogelijkheden die uw digitale audiowerkstation op zichzelf zou kunnen hebben.

Deze plug-in wordt geleverd met een aantal voorinstellingen, maar je kunt ook handmatig curven tekenen voor je panning-modulatie. Die flexibiliteit maakt het een van de beste gratis VST-plug-ins die je aan je arsenaal kunt toevoegen.

TDR Nova

Image
Image

Type plug-in: Effecten

Wat het doet: TDR Nova is een parametrische equalizer, wat betekent dat het een effectplug-in is. Je kunt het gebruiken om een enkele track of je volledige stereomix dynamisch te verwerken om dingen precies naar wens af te stemmen. Als je dingen wilt verbeteren met je ingebouwde equalizer, dan is dit een plug-in die je moet pakken.

Er is een betaalde versie van TDR Nova die twee extra frequentiebanden en verschillende andere aanpassingen toevoegt, maar de gratis versie is volledig functioneel.

Zebralette

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Zebralette is de gratis versie van de fantastische Zebra2-synthesizer van U-he. Het is eigenlijk een uitgeklede versie met slechts één oscillator, maar je kunt veel werk verzetten met wat ze je geven.

Naast Zebralette heeft U-he nog een aantal andere gratis VST-plug-ins die ook de moeite van het bekijken waard zijn.

Wat we niet leuk vinden: Zebralette is een zichzelf beschreven Trojaans paard dat is ontworpen om je verslaafd te maken, zodat je Zebra2 koopt.

OBXD

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: OBXD is gebaseerd op de vereerde OB-X synth van Oberheim, maar het is geen directe kopie. Het imiteert behoorlijk goed het soort geluid dat je uit de OB-X zou verwachten, maar bevat een heleboel extra functies.

Als je op zoek bent naar een gratis synth die Oberheim-achtige geluiden kan creëren, dan is dit de beste die je kunt krijgen.

Wat we niet leuk vinden: De extra functies zijn ontworpen om tekortkomingen van de OB-X weg te werken, maar het heeft nog steeds geen ingebouwde effecten.

MT Power DrumKit 2

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: MT Power Drum Kit 2 is de snelste en gemakkelijkste manier om hoogwaardige drums uit een gratis VST te halen. Het bevat een enorme bibliotheek met drumsamples van hoge kwaliteit en tonnen MIDI-grooves en -vullingen die je kunt arrangeren zoals je wilt om snel een drumtrack neer te zetten.

Wat we niet leuk vinden: Het enige probleem met MT Power Drum Kit 2 is dat het, hoewel het gratis is, je elke keer dat je het start vraagt om een donatie te doen. Als je van dat scherm af wilt en meteen aan het werk wilt, moet je betalen voor een ontgrendeling.

Vintage Drum Elements

Image
Image

Type plug-in: VSTi

Wat het doet: Vintage Drum Elements is de beste manier om authentiek klinkende drums te krijgen die klinken alsof ze afkomstig zijn van bronnen zoals de Yamaha RX5-kit. Het heeft een soort warm analoog gevoel dat de meeste drum VSTi-plug-ins niet kunnen evenaren.

A1TriggerGate

Image
Image

Type plug-in: Effecten

Wat het doet: A1TriggerGate is een gesequenced gate-effect VST dat is ontworpen om inkomende audiosignalen op te hakken. Dat betekent dat je saaie geluiden zoals pads kunt omzetten in interessante ritmische sequenties. Het is enorm krachtig en veelzijdig voor een gratis effecten-plug-in, en het is ook extreem gemakkelijk om erin te springen en te beginnen met gebruiken.

TAL Vocoder

Image
Image

Type plug-in: Effecten

Wat het doet: De beste vocoder-plug-ins kosten veel geld, maar TAL Vocoder klaart de klus vrij goed gratis. Het is speciaal ontworpen om geluiden te produceren die in lijn zijn met vintage vocoders uit de jaren 80, dus het is geweldig als je voor een retro geluid gaat.

Naast TAL Vocoder heeft Tal ook een heleboel andere geweldige VST-plug-ins die je gratis kunt gebruiken.

Aanbevolen: