Hoe maak je een screenshot op een Dell-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op een Dell-laptop
Hoe maak je een screenshot op een Dell-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Dell labelt de toets Print Screen op verschillende manieren op verschillende modellen Dell-laptops.
  • Druk op de speciale Print Screen toets op de bovenste rij rechtsboven op het toetsenbord.
  • Gebruik Ctrl + V om het gemaakte screenshot in een applicatie, chatvenster of social media-bericht te plakken.

Dit artikel laat je zien hoe je een screenshot maakt op een Dell-laptop met Windows 10 en nieuwer, met de toets Print Screen op het toetsenbord.

Print Screen gebruiken op een Dell-laptop

De Print Screen-knop maakt deel uit van de meeste computertoetsenborden. De meeste Dell-laptopmodellen hebben ook een speciale Print Screen-toets op de eerste rij van het toetsenbord naast de functietoetsen. Dell labelt het meestal als Print Screen of PrtScr.

Het kan ook worden afgekort als PrintScreen, PrntScrn, PrntScr, PrtScn, PrtScr of PrtSc. In dit artikel zullen we PrtScr gebruiken om naar de sleutel te verwijzen.

Opmerking:

Sommige Dell-laptops kunnen een andere sleutel hebben die is gekoppeld aan Print Screen. De Dell Latitude 7310 en Dell XPS 13 9310 hebben bijvoorbeeld de F10-functie op dezelfde knop onder de toets Print Screen. Omdat de toets Print Screen bovenaan staat, drukt u erop zonder de functietoets (Fn) als modificatie te gebruiken. Als het Print Screen onder de andere functie op dezelfde knop op een willekeurig toetsenbord is geplaatst, houd dan de Function (Fn)-toets op uw toetsenbord ingedrukt voordat u op de Print Screen-toets drukt.

  1. Ga naar het scherm waarvan je een screenshot wilt maken. Dit kan het bureaublad, een webpagina of een andere geopende toepassing zijn.
  2. Zoek de printscreen-knop (meestal in de rechterbovenhoek van het toetsenbord).

    Image
    Image
  3. Sommige toetsenborden hebben mogelijk geen aparte Print Screen-toets. Voer in dergelijke gevallen een Print Screen-actie uit door de toetsen Fn + Insert samen ingedrukt te houden.
  4. Leg het volledige scherm vast of alleen het open, actieve venster of dialoogvenster.

    • Om het volledige scherm vast te leggen: Druk op de PrtScr toets.
    • Om alleen het actieve venster vast te leggen: Druk tegelijkertijd op de Alt + PrtScr toetsen.
  5. De schermafbeelding wordt automatisch als een PNG-bestand naar het Windows-klembord gekopieerd.
  6. Druk op Ctrl + V om de schermafbeelding in een ander document, e-mail, sociale-mediabericht of een afbeeldingseditor te plakken.

Als je de Windows + PrtScr sneltoets gebruikt, en nadat je de eerste schermafbeelding hebt gemaakt, maakt Windows een Screenshots map in de Afbeeldingen map. U kunt de map openen via Windows Search of door naar de map Afbeeldingen te gaan, die u ook via dit pad kunt vinden: C:\Users\[gebruikersnaam]\OneDrive\Pictures\Screenshots.

Tip:

Maak meerdere schermafbeeldingen en gebruik de geschiedenis van het Windows-klembord om ze als batch op andere locaties te plakken. Met Windows Klembord kunt u de gemaakte schermafbeeldingen synchroniseren met andere apparaten met dezelfde Microsoft-login.

Aanbevolen: