Sony Pulse 3D Wireless Headset Review: een auditieve upgrade

Inhoudsopgave:

Sony Pulse 3D Wireless Headset Review: een auditieve upgrade
Sony Pulse 3D Wireless Headset Review: een auditieve upgrade
Anonim

Sony Pulse 3D draadloze headset

De Sony Pulse 3D is een rechttoe rechtaan, gestroomlijnde draadloze headset voor PS5-bezitters die 3D-audio willen zonder een bundel uit te geven.

Sony Pulse 3D draadloze headset

Image
Image

Onze recensent kocht de Pulse 3D Wireless Headset zodat ze deze grondig konden testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er is tegenwoordig geen tekort aan gamingheadsets op de markt, vooral na de explosie van de vraag veroorzaakt door Fortnite. Hoewel er tal van headsets van derden zijn die werken met PlayStation-consoles, heeft Sony de afgelopen generaties zijn eigen modellen gemaakt die eenvoudig zijn, goed geïntegreerd met de consoles, betaalbaar en stevig ontworpen.

De Pulse 3D Wireless Headset zet die trend voort. De Pulse 3D, die naast de PlayStation 5 werd gelanceerd maar daarvoor ook compatibel is met de PS4, heeft de gestroomlijnde contouren van de nieuwe console en biedt spelers een gemakkelijke manier om in te pluggen en met vrienden te chatten. Maar zoals de naam al doet vermoeden, is er een bijkomend voordeel in de vorm van 3D-audio op PS5 via Sony's Tempest 3D AudioTech, waardoor de onderdompeling in geselecteerde games wordt versterkt. Is dit de onmisbare headset voor PS5-bezitters?

Image
Image

Ontwerp: strak en eenvoudig

Sony's Pulse 3D Wireless Headset heeft een dynamischer ogend ontwerp dan zijn voorganger, de Gold Wireless Headset voor PlayStation 4. Hij is gemaakt van dun plastic voor de hoofdband die veel slanker wordt naarmate hij wordt aangesloten op de grote zwarte blikken, herinnerend aan de ronding van de kenmerkende (maar onhandige) PlayStation 5-console zelf. De oorschelpen zelf zijn groot genoeg om je oor volledig te omhullen, met zachte vulling die tegen je hoofd drukt en onmiddellijk weer in vorm springt wanneer je hem uitdoet.

De blikjes zitten net een beetje los om de unieke contouren van het hoofd van elke gebruiker aan te passen, maar glijden verder niet omhoog of omlaag, en de hoofdband wordt ook niet uit- en teruggetrokken. In plaats daarvan is er een elastische rubberen band die onder de eigenlijke hoofdband zit. Als u de headset op uw hoofd plaatst, biedt deze lichte weerstand om de Pulse 3D redelijk op zijn plaats te houden. Het vinden van uw pasvorm is moeiteloos, omdat het automatisch gebeurt als u de headset op uw noggin plaatst.

Voor een PlayStation 5-bezitter die iets wil dat gemakkelijk te gebruiken is, perfect werkt met de console en het officiële Sony-stempel heeft, is het het geld waard.

Alle bedieningselementen zitten op de linker oorschelp, inclusief de aan/uit-knop, volumeknop, een aparte knop voor de balans tussen game- en chataudio, een microfoondempingsknop en een monitor aan/uit-knop voor het geval je wil horen wat je microfoons oppikken. Een USB-C-oplaadpoort bevindt zich ook op de linkerheadset tussen de bedieningselementen, en een USB-C naar USB-A-kabel is inbegrepen.

De Pulse 3D Wireless Headset koppelt met de PlayStation 5 of PlayStation 4 via de meegeleverde draadloze USB-dongle, die rechtstreeks op de voorkant van beide consoles wordt aangesloten. Je kunt het ook gebruiken om de headset te koppelen met een pc of Mac. Voor bekabeld gebruik op bijna elk apparaat, kunt u de headset aansluiten met de meegeleverde 3,5 mm-kabel; die poort is ook aan de linkerkant kan.

Image
Image

Comfort: los maar comfortabel

Vanwege de rekbare band is het niet nodig om tijd te verspillen aan de positionering van de oorschelpen om comfortabel te worden: de headset past zich automatisch aan de grootte van uw hoofd aan. Het nadeel is dat de headset niet zo veilig aanvoelt als andere die ik in het verleden heb gebruikt, omdat je de positie van de oorschelpen of de band niet kunt aanpassen om hem strakker te maken.

Terwijl hij op zijn plaats zat en spelletjes speelde, bleef de Pulse 3D comfortabel op zijn plaats. Als u echter veel opstaat of uw hoofd veel beweegt tijdens het spelen, kan het een beetje verschuiven. Het voordeel van de headset die niet al te strak zit, is dat hij niet erg hard tegen je hoofd drukt, waardoor comfortabele langere gamesessies mogelijk zijn. Dat is ook het geval met een bril, want ik speelde urenlang en voelde geen overmatige druk van de kopjes.

Sony's Pulse 3D Wireless Headset heeft een dynamischer ontwerp dan zijn voorganger, de Gold Wireless Headset voor PlayStation 4.

Geluidskwaliteit: het is beter in 3D

Voor een gamingheadset van $ 100 levert de Pulse 3D een zeer goed geluid, maar er is een duidelijk verschil tussen games die 3D-audio ondersteunen en games die dat niet doen. Op het moment van schrijven zijn er slechts een handvol vroege games die dit uitdrukkelijk ondersteunen, waaronder Sony's eigen Spider-Man: Miles Morales, Demon's Souls en Astro's Playroom.

Verrassend genoeg was het Astro's Playroom - een gratis pack-in-game die is ontworpen om de nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5 te demonstreren - die tijdens mijn tests de meest indrukwekkende 3D-audio leverde. Als er op bepaalde momenten projectielen naar het scherm vlogen, was het effect meteen verblindend: het klonk alsof ze door het scherm en langs mijn oren bleven vliegen. Tussen de verbluffende audio en de precieze haptische feedback van de DualSense-controller, is Astro's Playroom echt een feest voor de zintuigen op leuke en onverwachte manieren.

In Spider-Man was het effect niet zo indrukwekkend, maar het maakte de omgevingsgeluiden van de stad (inclusief gesprekken) meer aanwezig om me heen. En in Fortnite bood de positionele kwaliteit van de audio een klein voordeel bij het snel detecteren van bedreigingen in de buurt. Games die geen 3D-audio ondersteunen, zoals Rocket League en Final Fantasy VII Remake, klonken helder in de headset, maar met een meer beperkte soundscape. Het liet me verlangen naar iets vols. Het 3D-audio-effect is niet altijd een enorm voordeel voor games, maar je zult het merken als het er niet is.

Image
Image

Met de 3,5 mm-kabel kunt u de Pulse 3D-headset op vrijwel elk ander apparaat aansluiten. Ik gebruikte het met mijn MacBook Pro en een Google Pixel 4a-smartphone en vond de hoge tonen een beetje begraven in de mix, met de low-end iets te veel nadruk. Ik zou de Pulse 3D-headset waarschijnlijk niet regelmatig als koptelefoon gebruiken, maar ze zullen het lukken in een mum van tijd.

De Pulse 3D heeft een paar microfoons ingebouwd in het ontwerp, in plaats van een microfoon die uit de oorschelp steekt. Het werkt solide goed voor in-game chat, maar klinkt een beetje gedempt, in ieder geval vergeleken met headsets die een microfoon voor je mond uitstrekken.

Toen projectielen op bepaalde momenten naar het scherm vlogen, was het effect meteen verblindend: het klonk alsof ze door het scherm en langs mijn oren bleven vliegen.

Kenmerken: Gebouwd voor PlayStation

Sony schat de batterijduur van de Pulse 3D op ongeveer 12 uur, wat goed overeenkomt met mijn eigen testschattingen. Dat is korter dan veel andere headsets op de markt, waarvan sommige rond de 20 uur blijven hangen, terwijl andere lang meegaan rond de 30 uur. Maar gezien het feit dat de DualSense-controller zelf een beetje verlegen is van 10 uur, zijn ze in ieder geval niet ver weg. Met beide kun je een lange dag gamen voordat je 's nachts oplaadt of een paar kortere sessies leveren voordat ze een opwaardering nodig hebben.

De Pulse 3D Wireless Headset is goed geïntegreerd in de PlayStation 5-systeemsoftware. Als u de headset inschakelt, ziet u een indicator voor de levensduur van de batterij op het scherm, evenals dempen aan/uit en volumedetails wanneer op knoppen wordt gedrukt. Je kunt ook de positionering van het 3D-audio-effect aanpassen dankzij vijf hoogte-opties in de systeeminstellingen. Het begint bij de middelste instelling, maar u kunt het middelpunt van het effect verhogen en verlagen op basis van hoe het in uw oor klinkt.

Image
Image

Prijs: Spot on

Voor $ 100 kost de Pulse 3D Wireless Headset hetzelfde als de vorige PlayStation-headsets van Sony, zoals de eerder genoemde Gold Wireless Headset. Dat is een redelijke prijs voor een mid-range gamingheadset, gezien de beschikbare functies, constructie en audiokwaliteit. Er zijn veel goedkopere headsets van derden (die beginnen bij ongeveer $ 25) en sommige die honderden dollars kosten, maar voor een PlayStation 5-eigenaar die iets wil dat gemakkelijk te gebruiken is, perfect werkt met de console en de officiële Sony-stempel, het is het geld waard.

Sony schat de batterijduur van de Pulse 3D op ongeveer 12 uur, wat goed overeenkomt met mijn eigen testschattingen.

Sony Pulse 3D vs. SteelSeries Arctis 7P

De SteelSeries Arctis 7P is een andere aantrekkelijke optie voor PlayStation 5-bezitters en er wordt geadverteerd dat deze volledig compatibel is met de Tempest 3D-audiotechnologie van de PS5. Deze draadloze headset maakt gebruik van een USB-C-dongle die ook op andere apparaten kan worden aangesloten, waardoor draadloze connectiviteit met bijvoorbeeld de Nintendo Switch of een Android-telefoon mogelijk is, plus een twee keer zo lange batterijduur na 24 uur. De intrekbare, Discord-gecertificeerde, bidirectionele microfoon lijkt ook een helderder geluid te kunnen geven dan de ingebouwde microfoons van de Pulse 3D.

De Arctis 7P is echter $ 50 duurder voor $ 150, dus je zult moeten overwegen of voordelen zoals een langere levensduur van de batterij en bredere compatibiliteit van draadloze apparaten de extra kras waard zijn.

Bekijk zeker onze gids voor de beste accessoires voor PS5 om je game-ervaring te verbeteren.

Audio die goed past bij je PS5

Net als de eerdere PlayStation-headsets van Sony, scoort de Pulse 3D Wireless Headset een goede plek op het gebied van kwaliteit, functies en prijs. Op dit moment is het niet duidelijk of 3D-audio breed zal worden ondersteund buiten Sony's first-party games, maar zelfs met de vroege PS5-games kan de impact zeer merkbaar zijn als deze goed wordt gebruikt. Er zijn veel meer premium gaming-headsets op de markt, maar de Pulse 3D is een gemakkelijke aanbeveling voor de meerderheid van de PS5-bezitters die een hoogwaardige, gebruiksvriendelijke headset willen.

Vergelijkbare producten die we hebben beoordeeld:

  • Logitech G533
  • Logitech G Pro X

Specs

  • Productnaam Pulse 3D draadloze headset
  • Product Merk Sony
  • 6430164
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 1,45 lbs.
  • Productafmetingen 8,4 x 7,3 x 3,6 inch.
  • Kleur Wit
  • Garantie 1 jaar
  • Geluidsmodus Surround
  • Poorten USB-C, 3,5 mm
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Batterijlevensduur 12 uur
  • Platformen Android, Mac/Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, PlayStation VR, iOS

Aanbevolen: