Hoe Microsoft Edge-geschiedenis en tabbladsynchronisatie in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Edge-geschiedenis en tabbladsynchronisatie in te stellen
Hoe Microsoft Edge-geschiedenis en tabbladsynchronisatie in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Desktop: klik op het menu met drie stippen > Settings, > Profiles > Sync > Synchronisatie inschakelen > aanzetten Geschiedenis en Tabbladen openen > Bevestig.
  • Mobiel: Tik op je profielafbeelding > Accountinstellingen > Sync > schakel deze in > schakel de tabbladen Geschiedenis en Openen in.
  • Om alle geopende tabbladen te zien, selecteert u Geschiedenis > Tabbladen van andere apparaten op een desktop of Geschiedenis> Recente tabbladen op mobiel.

Dit artikel beschrijft hoe u geopende tabbladen en browsegeschiedenis kunt synchroniseren tussen uw apparaten op Microsoft Edge.

Stel Edge-geschiedenis en tabbladsynchronisatie in op een bureaublad

Deze functie werkt op Windows 10-, macOS-, Android- en iOS-apparaten. Als u de opties in de onderstaande menu-items niet ziet, moet u uw desktop- en mobiele browser upgraden en het opnieuw proberen.

Het proces om synchronisatie in te schakelen werkt hetzelfde op zowel Windows 10 als macOS, aangezien u de instellingen moet aanpassen met de Microsoft Edge-browsertoepassing.

  1. Om aan de slag te gaan, selecteert u het pictogram met de drie stippen rechts van uw profielafbeelding in de rechterbovenhoek van het Microsoft Edge-browservenster. Selecteer Instellingen in dit menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Instellingen Profielen in het linkermenu en selecteer vervolgens de rechterpijl rechts van Sync.

    Image
    Image
  3. Als je nog nooit synchronisatie vanuit deze browser hebt gebruikt, zul je zien dat de status 'Niet synchroniseren' is. Selecteer Synchronisatie inschakelen aan de rechterkant om browsersynchronisatie op verschillende apparaten in te schakelen.

    Image
    Image
  4. Je ziet een nieuw menu op dit scherm verschijnen. Zorg ervoor dat u de tuimelschakelaars voor History en Open tabs naar On inschakelt. Selecteer Bevestigen bovenaan de lijst als u klaar bent.

    Image
    Image
  5. Zodra synchronisatie is ingeschakeld, ziet u de status "Synchronisatie is aan" groen onder uw Microsoft Edge-profiel-e-mail.

    Image
    Image
  6. U kunt hier terugkeren en Synchronisatie uitschakelen op elk gewenst moment selecteren om de synchronisatie van Geschiedenis en Open tabbladen in deze browser uit te schakelen.

Geschiedenis en tabbladsynchronisatie instellen op Android of iOS

Voordat u synchronisatie in uw mobiele Microsoft Edge-browser kunt inschakelen, moet u ervoor zorgen dat u deze op uw mobiele apparaat hebt geïnstalleerd. U kunt het downloaden en installeren voor Android-apparaten uit de Play Store of iOS-apparaten uit de Apple Store. Nadat u het op uw mobiele apparaat hebt geïnstalleerd en gestart, moet u ervoor zorgen dat u zich hebt aangemeld bij uw Microsoft-account.

  1. De eenvoudigste methode om geschiedenis en tabbladsynchronisatie met uw mobiele apparaat in te schakelen, is door Synchronisatie inschakelen te selecteren wanneer u de app voor het eerst start nadat u deze hebt geïnstalleerd.
  2. Als je synchronisatie niet hebt ingeschakeld, of als je wilt controleren of geschiedenis en tabbladsynchronisatie is ingeschakeld, selecteer je je profielafbeelding in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster van de browser en selecteer je Accountinstellingenonderaan het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Op de pagina met accountinstellingen ziet u of synchronisatie is ingeschakeld. Als het niet is ingeschakeld, wordt de synchronisatiestatus in het gedeelte Synchronisatie-instellingen weergegeven als Uit. Selecteer Sync. om synchronisatie in te schakelen
  4. Schakel de schakelaar naast Sync naar On om Microsoft Edge-synchronisatie in te schakelen. Bekijk vervolgens de individuele instellingen en zorg ervoor dat zowel Open tabs als Geschiedenis synchronisatie is ingeschakeld.

    Image
    Image
  5. Nu zowel uw desktopbrowser als uw mobiele browser synchronisatie hebben ingeschakeld, kunt u heen en weer schakelen en dezelfde geschiedenis zien en tabbladen openen in beide browsers.

Hoe Microsoft Edge History en Tab Sync te gebruiken

Nu je synchronisatie op verschillende apparaten hebt ingeschakeld, vraag je je misschien af hoe je het moet gebruiken. Open tabbladen op andere apparaten in uw Microsoft Edge-browser zien is eenvoudig.

  1. Om alle tabbladen te zien die je hebt geopend in andere mobiele of desktopbrowsers met behulp van de Edge-desktopbrowser, selecteer je de drie stippen in de rechterbovenhoek om het browsermenu te zien. Selecteer Geschiedenis in dit menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer bovenaan de vervolgkeuzelijst Geschiedenis het tabblad Tabs van andere apparaten. U kunt elk gesynchroniseerd apparaat uitbreiden en alle geopende Edge-browsertabbladen daar bekijken. Selecteer een van deze geopende tabbladen om het tabblad in uw desktopbrowser te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in uw mobiele Edge-browser het omkaderde nummer onder aan het venster om alle geopende tabbladen te zien. Selecteer bovenaan het venster Recente tabbladen.
  4. Hier kun je gesynchroniseerde apparaten uitbreiden en alle geopende tabbladen in de Edge-browser op dat apparaat bekijken. Selecteer een van deze tabbladen om hetzelfde tabblad op uw apparaat te openen.

    Image
    Image
  5. Als je je browsergeschiedenis op een gesynchroniseerd apparaat bekijkt, zie je je browsegeschiedenis van alle apparaten in dezelfde lijst.

Aanbevolen: