Een Android-telefoon verbinden met een Roku-tv

Inhoudsopgave:

Een Android-telefoon verbinden met een Roku-tv
Een Android-telefoon verbinden met een Roku-tv
Anonim

Wat te weten

  • Roku-app: apparaten > Zoek en tik op uw Roku-tv/apparaat> Media > tik op inhoud om te casten.
  • Gebruik de Smart View-functie van Android om uw Android-scherm op Roku TV te spiegelen.

In dit artikel wordt elke beschikbare methode uitgelegd om een Android-telefoon te verbinden met een Roku-tv of Roku-apparaat dat is aangesloten op een gewone tv. Deze opties werken, of je nu inhoud naar je Roku TV wilt casten of gewoon je apparaat wilt spiegelen.

Android verbinden met Roku TV met Roku-app

De eenvoudigste manier om je Android met je Roku TV of Roku-apparaat te verbinden, is door de Roku-app te gebruiken. Download en installeer om te beginnen de Roku-app vanuit de Google Play Store.

  1. Om aan de slag te gaan, start u de Roku-app en selecteert u Devices onderaan het startscherm.
  2. Als je Roku-tv of apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als je Android-telefoon, zal de app dat beschikbare apparaat vinden en weergeven.
  3. Als je op het apparaat tikt, brengt de Roku-app een verbinding tot stand en zie je het woord Connected in het groen verschijnen. Selecteer de Media-knop om alle beschikbare casting-opties van de app te zien.

    Image
    Image
  4. Selecteer het type inhoud dat u naar uw Roku TV wilt casten.
  5. Afhankelijk van de optie die je kiest, zie je alle beschikbare diensten en apps op je telefoon waarmee je die inhoud kunt casten.

  6. Selecteer de optie Afstandsbediening onderaan het scherm om je Android-telefoon als virtuele Roku-afstandsbediening met je Roku TV te verbinden.

    Image
    Image

Hoe video of audio van Android naar Roku TV te casten

Een andere methode om verbinding te maken met je Roku-tv of Roku-apparaat dat al is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, is door te casten vanuit apps die Roku-apparaten ondersteunen.

  1. Een voorbeeld van een populaire app om verbinding mee te maken en video naar Roku TV te casten, is YouTube. Vanuit elke video kun je op het Cast-pictogram tikken om alle beschikbare apparaten in je netwerk te bekijken waarnaar je kunt casten.
  2. Als je Roku-tv is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Android-telefoon, wordt het Roku-apparaat weergegeven in de lijst met beschikbare apparaten. Tik gewoon op dat Roku-apparaat om er verbinding mee te maken en te beginnen met casten.

    Image
    Image

    Met deze services kun je verbinding maken met je Roku-tv met je Android-telefoon, zelfs als de Roku-app niet op je telefoon is geïnstalleerd.

  3. Een populaire app om audio naar Roku TV te casten, is Spotify. Tik tijdens het afspelen van een nummer of album op het pictogram Devices onder aan het scherm.
  4. Spotify zoekt naar en geeft alle apparaten in je wifi-netwerk weer waarnaar je muziek kunt casten. Selecteer het Roku-apparaat om te beginnen met casten.

    Image
    Image

    Bezoek de opstartpagina van Roku voor meer informatie over alle services en apps die casten naar Roku TV ondersteunen.

Hoe u uw Android-scherm kunt spiegelen naar Roku TV

Je kunt je Android-scherm spiegelen naar een Roku-tv door de ingebouwde Smart View-functie van Android te gebruiken.

Smart View is beschikbaar op Android-apparaten met Android 4 of hoger. Screen mirroring naar Roku TV vanaf een iPhone is ook mogelijk.

  1. Om toegang te krijgen tot de Smart View-functie op Android, veegt u omlaag vanaf het startscherm om toegang te krijgen tot het Control Center. Als niet alle apps worden weergegeven, moet u mogelijk twee keer omlaag vegen.
  2. Zodra je het hele Control Center kunt zien, moet je naar rechts scrollen totdat je het Smart View-pictogram ziet.
  3. Tik op het Smart View-pictogram om de functie op uw Android in te schakelen (als deze nog niet is ingeschakeld).

    Image
    Image
  4. U moet de machtigingen Locatie en Opslag accepteren om de Smart View-functie te gebruiken. Selecteer Doorgaan.
  5. De Smart View-functie opent en toont alle Roku-apparaten die beschikbaar zijn op uw wifi-netwerk waarnaar u uw apparaat kunt spiegelen. Tik op het Roku-apparaat om je Android-scherm er onmiddellijk naar te spiegelen.

    Image
    Image

    Als schermspiegeling niet werkt, controleer dan de instellingen voor schermspiegeling op je Roku-tv of apparaat. Om dit te doen, drukt u op Home op uw Roku-afstandsbediening. Selecteer Settings, dan System en tenslotte Screen mirroring Er zijn drie opties om uit te kiezen:Prompt , waar je elke mirror-poging moet bevestigen; Altijd toestaan , waar elk apparaat verbinding kan maken; of Nooit toestaan , waar geen apparaten verbinding kunnen maken. Zorg ervoor dat "Nooit toestaan" niet is geselecteerd.

FAQ

    Hoe sluit ik een telefoon aan op een tv via USB?

    Je tv heeft mogelijk een USB-poort. Anders moet u mogelijk een adapter gebruiken om de verbinding tot stand te brengen. Draadloze oplossingen zijn echter meestal eenvoudiger en u kunt er meer mee doen.

    Hoe sluit ik een telefoon aan op een tv met HDMI?

    Je hebt een adapter nodig om een kabel die met je telefoon werkt om te zetten naar HDMI. Net als bij USB zal het echter gemakkelijker zijn om Bluetooth of een andere draadloze oplossing te gebruiken.

Aanbevolen: