De indoor-aanwijzingen van Google Maps zijn er nog niet

Inhoudsopgave:

De indoor-aanwijzingen van Google Maps zijn er nog niet
De indoor-aanwijzingen van Google Maps zijn er nog niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste functie van Google Maps biedt routebeschrijvingen binnenshuis op plaatsen zoals winkelcentra, luchthavens en treinstations.
  • Grafiek over de Live View en hardop gegeven aanwijzingen helpen je om naar een specifieke plek in deze openbare ruimtes te navigeren.
  • De functie kan enkele verbeteringen gebruiken voordat deze gebruikers echte voordelen biedt.
Image
Image

De nieuwe indoorbegeleiding van Google Maps zou nuttig kunnen zijn, maar er zijn nog wat problemen om uit te werken voordat gebruikers ervan profiteren.

Deze week heeft Google Maps updates voor zijn app geïntroduceerd, waaronder routebeschrijvingen naar openbare plaatsen zoals winkelcentra, luchthavens en treinstations. Als iemand die vrij vaak wordt omgedraaid in grote openbare gebouwen, was ik enthousiast om deze nieuwe functie persoonlijk te proberen in een plaatselijk winkelcentrum.

Hoewel Google Maps heeft bewezen een eersteklas navigatie-app te zijn, heeft het nog steeds een lange weg te gaan om de routebeschrijving binnenshuis van dezelfde kwaliteit te laten zijn als de normale routebeschrijving.

De routebeschrijving binnenshuis werkt alleen als je stilstaat, dus om de paar meter moest ik stoppen met lopen, mijn telefoon voor me richten zodat de app mijn omgeving kan scannen.

De weg vinden

Op dit moment is de nieuwe functie alleen beschikbaar in bepaalde winkelcentra in Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San Jose en Seattle. Ik woon in Chicago, dus ik maakte een korte trip naar een van de bevestigde winkelcentra die deze nieuwe functie zijn gaan gebruiken.

De technologie zelf is niet nieuw: Google's Live View kwam uit in 2019 en gebruikt kunstmatige intelligentie-aanwijzingen om je oriëntatie te begrijpen. Ik heb de Live View-functie nog nooit op straat gebruikt, dus dit was mijn eerste poging om deze Google-technologie te gebruiken.

Ik heb de functie voor het eerst gebruikt om me te helpen een geldautomaat in het winkelcentrum te vinden. Zoals met alles op Google Maps, typ je 'ATM' in de zoekbalk, kies degene waar je naartoe wilt en klik op 'Routebeschrijving'. Om de routebeschrijving binnenshuis te gebruiken met Live View, moet je van vervoermiddel veranderen om te lopen en klik onderaan op de optie Live View.

De app vraagt je om je telefoon omhoog te houden om het gebied om je heen te scannen om te zien waar je je in de openbare ruimte bevindt, en vertelt je vervolgens in welke richting je moet beginnen met lopen.

Image
Image

De aanwijzingen worden hardop gegeven en verschijnen als afbeeldingen over de Live View zelf, zodat je kunt zien waar je naartoe gaat. Het vertelt je zelfs hoeveel voet je nog moet lopen voor de volgende stap in de richting.

De aanwijzingen voor binnen werken echter alleen als je stilstaat, dus om de paar meter moest ik stoppen met lopen, mijn telefoon voor me richten zodat de app mijn omgeving kan scannen en zien hoe ver ik ben moest doorgaan.

Ik kan zien hoe blind lopen door alleen maar naar je telefoon te kijken en niet naar je omgeving, gevaar kan opleveren, maar om de paar meter stoppen om de aanwijzingen te zien was vervelend en net zo omslachtig voor mensen om me heen.

De app kostte me een heel omweg om bij de geldautomaat te komen, en toen ik daar aankwam, was er geen geldautomaat, alleen een Noodles and Company.

Bij een tweede blik op de kaart zag ik dat de geldautomaat nog steeds minstens 1000 voet verwijderd was, hoewel de app zei dat ik bij de geldautomaat was aangekomen. Uiteindelijk heb ik de geldautomaat alleen gevonden, zonder hulp van de routebeschrijving.

De tweede keer dat ik de aanwijzingen probeerde, liet ik me naar een specifieke winkel brengen, die veel nauwkeuriger leek te werken dan het ATM-fiasco.

Is het het waard?

De routebeschrijving binnenshuis van Google Maps heeft nog heel wat problemen om uit te werken. Ten eerste heb je een sterke internetservice nodig om correct te werken, en op veel drukke openbare plaatsen is de internetservice onregelmatig.

Image
Image

Ook de afbeeldingen die op het scherm verschijnen, werden niet altijd weergegeven, waardoor je soms bleef hangen.

Een ander probleem dat ik had met de functie was dat je om de paar meter moest stoppen om de aanwijzingen voor je te zien. Ik kan me niet voorstellen dat ik om de paar minuten moet stoppen, starend naar mijn telefoon op een drukke luchthaven waar mensen achter je waarschijnlijk haast hebben en een plek hebben om te zijn.

Hoewel ik de waarde van deze functie op luchthavens of treinstations kan zien (zodra de knikken zijn opgelost), kan ik de waarde ervan niet echt zien in winkelcentra, die al opgemaakte mappen hebben en vrij eenvoudig zijn om zelf te navigeren.

Over het algemeen, hoewel de routebeschrijving naar het winkelcentrum zo-zo was, zou ik graag willen zien hoe deze functie standhoudt op een drukkere en drukkere plaats zoals een luchthaven, maar Google moet enkele verbeteringen aanbrengen voordat het de functie naar deze plaatsen.

Aanbevolen: