Hoe de kalendersjabloon in Google Docs te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de kalendersjabloon in Google Docs te gebruiken
Hoe de kalendersjabloon in Google Docs te gebruiken
Anonim

Wat u moet weten

  • Google heeft geen sjablonen voor Documenten, maar veel andere sites wel. We houden van CalendarLabs.com en Template.net.
  • CalendarLabs: Kies een sjabloon en klik op Download > Maak een kopie om de bestand naar uw Google Drive-account.
  • Vervolgens kunt u de sjabloon bewerken zoals u dat in elk Google-document zou doen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kalendersjablonen kunt downloaden en bewerken in Google Documenten. De onderstaande stappen zijn voor de desktopversie van Google Documenten. Zodra de sjabloon echter in een document is geïmporteerd, kunt u deze bekijken en bewerken in de mobiele app.

Zoek een Google Docs-agendasjabloon

Het maken van een kalender in Google Documenten is vervelend als u van plan bent helemaal opnieuw te beginnen. Een veel beter alternatief is om een vooraf gemaakte kalendersjabloon rechtstreeks in het document te importeren. De eerste stap is het vinden van een kalendersjabloon. Google biedt geen documenten aan (voor Google Spreadsheets wel), maar veel andere sites wel. We gebruiken CalendarLabs.com.

  1. Zoek op de website van Calendar Labs naar docs calendar om bijgewerkte sjablonen te vinden, of ga direct naar de sjabloon van het huidige jaar. Een andere goede optie is Template.net omdat je meerdere maanden tegelijk krijgt.

    Google Docs accepteert ook Microsoft Word-documenten. Dus als er DOC- of DOCX-bestanden zijn met kalenders erin, kun je die downloaden en ze vervolgens openen in Documenten om ze te gebruiken.

  2. Selecteer Download op de sjabloon die u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  3. Klik op de volgende pagina op Maak een kopie om het bestand naar uw Google Drive-account te kopiëren. Als je wordt gevraagd om in te loggen, doe dat dan nu.

    Image
    Image
  4. Je wordt meteen naar de kalender geleid in een nieuw document.

Bewerk de Docs-kalendersjabloon

Het aanbrengen van wijzigingen in een agenda in Google Documenten werkt op dezelfde manier als u iets zou veranderen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat u in een tabel werkt, dus het is niet zo vloeiend als gewone documenttekst.

Als u tekst wilt toevoegen, klikt u in een van de dagen en begint u te typen. U kunt ook afbeeldingen invoegen, het nummer van elke dag bewerken, de tabelranden aanpassen, extra rijen en kolommen toevoegen, kolommen samenvoegen om een sectie voor notities te maken, tekstgrootte en kleur wijzigen, enz.

Image
Image

Bekijk Hoe u een tabel maakt in Google Documenten als u de kalender liever helemaal opnieuw opbouwt. In dat artikel vindt u ook meer informatie over het bewerken van tabellen als u een kalendersjabloon wilt aanpassen.

Overweeg Google Spreadsheets-agenda's

Google Documenten is uitstekend geschikt voor het bewerken in documentstijl. Dat is het doel, en dat is waar het in uitblinkt. Maar voor gestructureerde gegevens zoals een kalender, geeft u misschien de voorkeur aan Google Spreadsheets. Er zijn kalendersjablonen ingebouwd die gemakkelijk te pakken zijn, en afhankelijk van hoe je de kalender wilt gebruiken, is Spreadsheets misschien zelfs een betere keuze.

Heeft je agenda ruimte nodig om iets te schrijven? Zoals je hierboven met Documenten hebt gezien, is het maken van evenementen extreem eenvoudig, omdat je eigenlijk een tabelcel bewerkt. Maar als u bepaalde dagen van de maand wilt markeren of iets wilt afdrukken, kunt u er een blik op werpen om te weten welke dag van de week het is; de kalendersjablonen in Spreadsheets zijn voldoende.

Er zijn een paar opties. Vind ze door Spreadsheets te openen en bovenaan Sjabloongalerij te selecteren.

Aanbevolen: