Maak een back-up van je Android-game die je opslaat met Helium

Inhoudsopgave:

Maak een back-up van je Android-game die je opslaat met Helium
Maak een back-up van je Android-game die je opslaat met Helium
Anonim

Als je games speelt op je Android-telefoon of -tablet, gebruik dan de Helium-app om automatisch een back-up van je opgeslagen gegevens te maken en je voortgang op al je mobiele apparaten te synchroniseren. Om dit te doen, heb je ook een computer en het Helium desktop-installatieprogramma nodig.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Bottom Line

Helium maakt het mogelijk om een back-up te maken van een opslagbestand voor een game, het te uploaden naar een cloudservice en het vervolgens op een ander apparaat te herstellen. Helium gebruikt de ingebouwde systeemback-upfuncties van Android om app-voorkeurenbestanden en andere gebruikersgegevens op te slaan. Er is ook een computer nodig om Helium in te stellen.

Hoe helium in te stellen

Voordat u een back-up van bestanden kunt maken, moet u Helium instellen op uw Android-apparaat en pc:

  1. Download de Helium-app van Google Play en installeer deze op uw Android-apparaat.
  2. Download het Helium desktop-installatieprogramma voor uw computer en installeer het.
  3. Sluit je Android-apparaat aan op je computer.
  4. Start de Android-app en de desktop-app en volg de instructies op uw mobiele apparaat.

    Image
    Image

Mogelijk moet u de Android-stuurprogramma's op uw pc installeren en ontwikkelaarsopties inschakelen op uw Android-apparaat.

Hoe maak je een back-up van je apps met Helium

Nadat je Helium op beide apparaten hebt ingesteld, ben je klaar om een back-up van je gegevens te maken:

  1. Scroll door uw apps in het bovenste (witte) gedeelte van het scherm en selecteer degene waarvan u een back-up wilt maken en tik vervolgens op Backup.
  2. Selecteer een back-upbestemming.

    Upgrade naar de premium-versie van Helium om advertenties te verwijderen, back-ups te plannen en cloudopslag in te schakelen.

  3. Als uw apparaat is vergrendeld met een pincode of wachtwoord, wordt u gevraagd deze in te voeren om door te gaan. Als je problemen hebt, schakel dan tijdelijk je vergrendelingsscherm uit.

    Als u wordt gevraagd om een wachtwoord aan te maken, laat u het veld leeg en tikt u op Back-up van mijn gegevens.

  4. Wacht tot Helium klaar is met het maken van een back-up van uw gegevens. Zodra het proces is voltooid, zijn uw apps beschikbaar op de door u gekozen locatie.

    Image
    Image

Je kunt kiezen of je alleen een back-up wilt maken van de app-gegevens of ook van de app. Voor grotere games neemt het maken van een back-up van de hele app ruimte in beslag. Tenzij de app afkomstig is van een bron buiten Google Play, is er geen reden om een back-up van de hele app te maken, aangezien u deze opnieuw kunt downloaden. U kunt ook groepen apps maken voor regelmatige back-up door Groep opslaan als te selecteren en een naam in te voeren.

Hoe u uw apps kunt herstellen met Helium

Om apps en gegevens te herstellen met Helium:

  1. Open Helium op uw Android-apparaat en tik op Herstellen en synchroniseren.
  2. Zoek uw back-upbestanden op uw apparaat of in de cloud.
  3. Selecteer de gewenste apps en tik op Herstellen.

    Image
    Image

Helium gebruiken met Android TV

Het synchroniseren van de voortgang van het spel tussen een Android TV of vergelijkbare tv-box met je draagbare apparaten vereist wat extra inspanning. Helium verschijnt niet in Google Play op de Android TV, maar de basis Helium-app kan op uw apparaat worden geïnstalleerd vanaf internet of door te sideloaden.

Android TV is perfect voor het plannen van back-ups van je favoriete games, zodat je ze op je telefoon of tablet kunt spelen zonder de voortgang te verliezen.

Aanbevolen: