Marges wijzigen in Word

Inhoudsopgave:

Marges wijzigen in Word
Marges wijzigen in Word
Anonim

Niet alle documenten passen binnen de standaardmarge van één inch van Word tussen de tekst en de rand van de pagina. Om de marges in uw Word-documenten te wijzigen, gebruikt u een van de verschillende keuzes, van vooraf gedefinieerde marges die het gemakkelijk maken om een marge van een ander formaat toe te passen, tot de aangepaste marges die aan uw behoeften kunnen worden aangepast.

Deze aanwijzingen werken met alle momenteel ondersteunde desktopversies van Word en Word voor Mac, terwijl Word Online beperkte margemogelijkheden biedt.

Snel marges wijzigen in Word

Om de marges in uw document kleiner of groter te maken, gebruikt u de smalle, matige of brede marges van Word. Om uw document op beide zijden van het papier af te drukken en in een ringband met drie ringen te plaatsen, gebruikt u de instelling Marge spiegelen.

Spiegelmarges kunnen niet worden ingesteld in Word Online. Als u echter een document met spiegelmarges bekijkt in Word Online, blijven de spiegelmarges behouden.

Image
Image

Om een vooraf gedefinieerde marge toe te passen, selecteert u Layout > Margins en kiest u de vooraf gedefinieerde marge die u wilt gebruiken.

In Word Online, Word 2010 en Word 2007 wordt het tabblad Lay-out aangeduid als Paginalay-out. De stappen om de marges te wijzigen blijven hetzelfde.

Gebruik de liniaal om de marges in Word aan te passen

De horizontale liniaal die onder het Word-menu wordt weergegeven, biedt een andere manier om de marges in uw document te wijzigen.

Laat de liniaal zien voordat je begint. Als de liniaal niet boven uw document wordt weergegeven, selecteert u View en plaatst u een vinkje naast Ruler om de liniaal weer te geven. U moet ook in de afdrukweergave werken. Selecteer View > Print Layout om het document in afdrukweergave weer te geven.

De liniaal is niet beschikbaar in Word Online.

Image
Image

Zo wijzigt u de marges met de liniaal:

  • Verander de linkermarge: Plaats de cursor op de linker inspringing totdat deze verandert in een tweepuntige pijl. Sleep de marge naar rechts om deze breder te maken of naar links om deze smaller te maken.
  • Verander de rechtermarge: Plaats de cursor op de rechter inspringing totdat deze verandert in een tweepuntige pijl. Sleep de marge naar links om deze breder te maken of naar rechts om deze smaller te maken.

Aangepaste marges maken

Als je een bepaalde marge voor een document nodig hebt, gebruik dan de aangepaste instellingen.

Image
Image

Zo stelt u een aangepaste margegrootte in:

  1. Select Layout > Marges > Custom Margins.
  2. Verander de grootte voor de Top, Bottom, Left enRechts marges.
  3. Selecteer Als standaard instellen om de nieuwe marge-instellingen als standaard voor de huidige sjabloon in te stellen. Deze marge-instelling wordt gebruikt in elk nieuw document dat u maakt op basis van die sjabloon. Deze functie is niet beschikbaar in Word Online.
  4. Selecteer OK als je klaar bent.

Gootmarges maken

Documenten die worden gebonden, hebben extra margeruimte nodig voor de binding. Deze marge zorgt ervoor dat de binding de witruimte rond de tekst niet verstoort.

Om een rugmarge toe te voegen, selecteert u Layout > Margins > Custom Margins en typt u een breedte in het Gutter vak.

U kunt geen marges maken in Word Online. Schakel over naar de desktopversie van Word om marges in te stellen.

Maak spiegelmarges

Documenten die aan beide zijden van de pagina zijn afgedrukt en ingebonden, zoals boeken en tijdschriften, gebruiken een speciale marge-instelling. Deze spiegelmarges zorgen ervoor dat de rechter- en linkerpagina een spiegelbeeld van elkaar zijn.

Als u spiegelmarges wilt maken, selecteert u Layout > Margins en selecteert u Mirrored. Om de grootte van de spiegelmarges te wijzigen, selecteert u Layout > Margins > Custom Margins en wijzigt u de grootte van de binnen- of buitenmarges.

Stel marges in voor een sectie van uw document

Als uw document in secties is verdeeld, kunt u verschillende marges toepassen op verschillende secties. Deze functie is niet beschikbaar in Word Online.

Om de marges voor een enkele sectie te wijzigen:

  1. Selecteer de sectie in het document waar u een andere margegrootte wilt.
  2. Select Layout > Marges > Custom Margins.
  3. Typ nieuwe waarden voor de Top, Bottom, Right enLinks marges.
  4. Selecteer in de lijst Toepassen op This Section.
  5. Selecteer OK als je klaar bent.

Paginamarges bekijken

Word kan grenslijnen weergeven die u laten zien waar de marges zich in uw document bevinden. Deze grenslijnen verschijnen als stippellijnen. De margegrenzen kunnen niet worden bekeken in Word Online.

Image
Image

Om de paginamarges te bekijken:

  1. Select File > Options. Selecteer in Word 2007 de Microsoft Office-knop en selecteer Word-opties.
  2. Selecteer Geavanceerd.
  3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Documentinhoud weergeven en selecteer Toon tekstgrenzen.
  4. Selecteer OK.

Aanbevolen: