IPhones accepteren binnenkort mogelijk kaartbetalingen, waardoor contant geld overbodig wordt

Inhoudsopgave:

IPhones accepteren binnenkort mogelijk kaartbetalingen, waardoor contant geld overbodig wordt
IPhones accepteren binnenkort mogelijk kaartbetalingen, waardoor contant geld overbodig wordt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Volgens de geruchten zal de iPhone binnenkort contactloze betalingen van creditcards accepteren.
  • De iPhone accepteert mogelijk ook directe iPhone-naar-iPhone-betalingen.
  • In 2020 kocht Apple Mobeewave, een startup voor mobiel betalen.

Image
Image

Apple staat op het punt de wereld van smartphonebetalingen wakker te schudden. Hoe? Met directe iPhone-naar-iPhone-betalingen met dezelfde NFC-chips die Apple Pay mogelijk maken.

Volgens Bloomberg's Apple-fluisteraar Mark Gurman zullen mensen met deze directe betalingen ook contactloze betalingen van gewone creditcards kunnen aannemen, gewoon door erop te tikken of ermee te zwaaien in de buurt van een iPhone. Stelt u zich eens voor dat u op een rommelmarkt winkelt en met de kaart kunt betalen. In theorie kan iedereen met een iPhone creditcardbetalingen accepteren, van foodtrucks tot verkopers van dakloze tijdschriften. Maar in tegenstelling tot de nu bijna universele Apple Pay, heeft dit nieuwe schema al enige concurrentie.

"Apple Pay is niet het enige spel in de stad", vertelde de in Japan gevestigde advocaat Matthew Carter via e-mail aan Lifewire. "In Japan zijn er ook NFC-opties, maar apps zoals PayPay, die scanbare codes bieden, zijn ook erg populair."

De volgende Apple Pay

Apple Pay heeft een revolutie teweeggebracht in telefoonbetalingen. Het was niet de eerste optie voor telefonische betaling, maar het was de eerste die volledig mainstream werd. Het is ook veiliger en persoonlijker dan het gebruik van uw echte kaart, dankzij biometrische authenticatie en het geheim houden van uw daadwerkelijke kaartnummer. Zelfs als je iPhone wordt gestolen, heeft de dief nog steeds de toegangscode van je telefoon nodig om te betalen.

Nu kan Apple hetzelfde gebruiksgemak bieden voor het ontvangen van betalingen. Er zijn geen details over deze onaangekondigde service, maar je kunt je voorstellen dat het zou werken met Apple Cash. Apple Cash is momenteel alleen beschikbaar in de VS en laat mensen rechtstreeks aan elkaar betalen via de Berichten-app. Het is niet moeilijk om aan te nemen dat de kaartbetalingen rechtstreeks naar uw Apple Cash-saldo kunnen gaan, om te worden gebruikt voor verdere betalingen of worden overgemaakt naar een bankrekening.

Dan is er de aankoop van Mobeewave door Apple in 2020, een dienst waarmee kopers kunnen betalen door met hun kaarten op de NFC-chip van een smartphone te tikken. Als onderdeel van de overname heeft Apple het hele Mobeewave-team ingehuurd, waardoor het zeker lijkt alsof het van plan is een dergelijke functie aan de iPhone toe te voegen.

Vierkante moordenaar?

Een van de meest populaire manieren voor particulieren en kleine bedrijven om creditcards aan te nemen, is het gebruik van Square, dat een kaartleesdongle biedt als onderdeel van de service. Het betalingssysteem van Apple zou hier niet per se mee concurreren.

"Block's Square-sectie levert software om een virtueel register bij te houden, van menu-items tot prijzen tot inventaris, boekhouding voor omzetbelasting en fooien, en het uitgeven van een ontvangstbewijs, evenals verschillende diensten zoals bankieren, salarisadministratie, leningen, en facturen. Micro-handelaren zijn goed voor slechts een derde van Block's brutobetalingsvolume, "vertelde Sergey Nikonenko, COO bij mobiel ontwikkelingsbedrijf Purrweb, via e-mail aan Lifewire.

Image
Image

Dat klinkt niet als een typisch Apple-model. Waarschijnlijker is dat het een eenvoudig aanbod is voor kleine bedrijven en particulieren. En in feite kan de aanwezigheid van Apple op deze markt zelfs bedrijven als Square helpen.

"De service kan [het moederbedrijf van Square] Block en andere betalingsproviders zoals PayPal ten goede komen door kleinere winkeliers in staat te stellen betalingen eenvoudiger te accepteren zonder dat er een apart stuk hardware nodig is", zegt Nikonenko.

Dat veronderstelt dat Apple andere leveranciers een manier zou bieden om de NFC-chip van de iPhone te gebruiken om betalingen te ontvangen, wat verre van vanzelfsprekend is. We weten al dat Apple dol is op betalingen die zelfs maar zijdelings gerelateerd zijn aan de App Store, dus misschien zullen Square en PayPal er de voorkeur aan geven hun eigen dongles te behouden om een andere mogelijke Apple-belasting te vermijden. Maar dat vereist natuurlijk veel meer werk van een gebruiker om in te stellen.

"Apple Pay is niet het enige spel in de stad."

Als Apple zijn op Mobeewave gebaseerde service voor iedereen beschikbaar maakt en het instellen net zo eenvoudig maakt als het instellen van Apple Pay, zal dit de drempel voor het accepteren van kaartbetalingen aanzienlijk verlagen. En dat kan de rest van de industrie flink opschudden.

Hoe dit ook gebeurt bij de lancering, de grootste winnaars op korte termijn zullen jij en ik zijn, de mensen die niet genoeg geld hadden meegebracht om een stuk straatpizza te kopen. Contactloos betalen met telefoons, kaarten of horloges is al enorm in plaatsen als het VK en Zweden. Het is een kleine stap vanaf daar om contant geld helemaal te elimineren, althans bij algemeen dagelijks gebruik. Dit kan een behoorlijk groot probleem zijn.

Aanbevolen: