Zal Minecraft ooit af zijn?

Inhoudsopgave:

Zal Minecraft ooit af zijn?
Zal Minecraft ooit af zijn?
Anonim

Sinds de eerste creatie van Minecraft vele jaren geleden, is de vraag "Zal Minecraft ooit klaar zijn?" is gevraagd door veel fans en spelers. Je zou kunnen zeggen: "Nee. Mojang zal nooit openlijk, vrijwillig een einde maken aan het spel”, maar is die verklaring noodzakelijkerwijs waar? Sinds Minecraft door de "Ten Year Club" is gegaan, is het moeilijk voor te stellen dat deze game zo lang meegaat. Veel mensen hebben echter verschillende opvattingen over wat het woord 'voltooid' betekent.

Sommigen zien Mojang een officiële verklaring afleggen waarin staat dat ze de ontwikkeling van Minecraft hebben stopgezet of een vervolg op de game zijn begonnen (spin-offs zoals Minecraft: Story Mode tellen niet) als het einde van de kerngame. In dit geval zou Minecraft, vanuit het perspectief als een op zichzelf staande titel (en geen franchise) eindigen. Vanaf dat moment, of Mojang nu wel of niet besloot om een Minecraft 2 of iets dergelijks te maken, zou het kernspel definitief voorbij zijn, klaar zijn en een eindproduct worden genoemd. Of spelers nu wel of niet van het spel genoten en het in leven hielden door middel van mods, het officiële einde van Mojang zou de beslissende factor zijn in de levensduur van de enorme indie-game waar we van zijn gaan houden.

Het "Einde"

Image
Image

Minecraft heeft wel een "einde". Of je de groene en blauwe tekst in een gesprek over je prestaties als een "einde" ziet, is aan jou, de speler. Ongetwijfeld beschouwen velen alles na de Ender Dragon-strijd als 'post-game'. In een wereld die wordt bestuurd door de speler, zonder fysieke, vaste of gedicteerde verhaallijn, wat is eigenlijk 'post-game'?

Meestal wordt "post-game" beschouwd als de nasleep van je prestaties in een game nadat je aan de nodige vereisten hebt voldaan. Hoewel dat voor de meeste games logisch is, is Minecraft niet zoals de meeste reguliere videogames. Zonder verhaallijn, zonder personages en zonder vast doel, komt wat velen beschouwen als 'credits' misschien het dichtst in de buurt van een filmpje in Minecraft. Afhankelijk van hoe je spel wordt gespeeld, kun je eerst de Ender Dragon verslaan en daarna de rest van je Minecraft-spel ervaren.

Of je de blauwe en groene dialoog al dan niet accepteert als een "einde", kan je mening over de uitkomst van de Mojang-titel wel of niet dicteren. Als Minecraft in jouw ogen wordt beschouwd als een traditioneel spel met een traditioneel pad en een traditionele setting, heb je misschien het gevoel dat het spel is afgelopen vanaf het moment dat je je vooraf bepaalde doel hebt voltooid, oftewel de Ender Dragon verslaan en de "credits" zien. rollen. Vanaf dat moment zouden alle toekomstige updates kunnen worden overwogen, in de ogen van de specifieke persoon die Minecraft als een traditionele titel ziet, iets in de trant van DLC en optionele gameplay.

Constante ontwikkeling

Image
Image

Minecraft maakte de weg vrij voor het kopen van games tijdens de ontwikkeling. Dit concept was destijds totaal ongehoord. Mensen stopten hun vertrouwen, tijd en geld in een spel met twijfelachtige mogelijkheden en resultaten. Tot op de dag van vandaag hebben 25.000, 000 mensen geloofd in het kopen van Minecraft (en dat aantal is alleen voor de pc/Java-versie van het spel). Het lijkt erop dat vanuit het perspectief van de koper aan de verwachtingen kan worden voldaan.

Zoals bij elk project komt er echter een moment dat het ontwikkelteam en het personeel tegen verschillende problemen aanlopen en voor veel uitdagingen komen te staan. Deze problemen kunnen al dan niet voortkomen uit art block. Als Mojang Minecraft als een afgewerkt product ziet of geen mogelijke manieren ziet waarop toekomstige updates kunnen worden geïmplementeerd en de integriteit van de game kunnen verbeteren zonder de kwaliteit van gameplay en ervaring te verminderen, kan de ontwikkeling van de game worden beschouwd als beëindigd met een onmiddellijke stopzetting. Of die factor al dan niet tot wasdom komt, hangt volledig af van degenen die aan het project werken en roept vervolgens de vraag op: "wat gebeurt er daarna?"

Overname van Microsoft

Image
Image

Met de overname door Microsoft van Mojang, Minecraft en alle andere gerelateerde titels, kunnen we speculeren dat zolang Microsoft erbij betrokken is, de game zal bestaan zolang het een populaire, winstgevende franchise is. Zoals eerder vermeld, zou Microsoft, met 25.000, 000 verkochte exemplaren op de computer alleen (exclusief consoles, telefoons en andere versies), voor het besteden van $ 2,5 miljard aan in wezen één game, er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze hun geld terug (wat ze waarschijnlijk al hebben).

Tot slot

Image
Image

Minecraft kan gemakkelijk meegaan zolang spelers ervan genieten. Als de studio van mening is dat hun tijd geïnvesteerd in dezelfde titel voor de komende jaren opmerkelijk, belangrijk en de moeite waard is om door te ontwikkelen, dan zou het succes van Minecraft op zeer positieve manieren een deel van toekomstige generaties kunnen worden. Geen enkele franchise heeft de gamewereld ooit zo veranderd als Minecraft. In staat zijn om de creativiteit van spelers over de hele wereld hoog te houden op manieren die ooit ondenkbaar waren, is een prestatie die voor velen niet herkenbaar is.

Het succes van Minecraft is een gedeeld succes onder alle spelers, gemeenschappen en makers. De ondergang van Minecraft zou echter de gedeelde achteruitgang tussen diezelfde individuen kunnen zijn. Of Minecraft de moloch van de videogame blijft die het is en is geweest sinds de eerste release, is geheel aan de community die speelt en hun ervaringen deelt met andere verschillende spelers, makers en individuen. Als Minecraft ooit zijn metaforische deuren sluit (als een titel), zal het op een zeer hoog voetstuk in de geschiedenis van videogames blijven vanwege de vele prestaties die het heeft behaald in zijn onverwacht lange levensduur.

Aanbevolen: