De Apple Watch Pro zal niet alleen voor sport zijn

Inhoudsopgave:

De Apple Watch Pro zal niet alleen voor sport zijn
De Apple Watch Pro zal niet alleen voor sport zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple zal dit najaar een nieuw Pro-tier horloge lanceren, volgens geloofwaardige geruchten.
  • Een gespecialiseerd sporthorloge staat niet in de gebruikelijke MO van Apple.
  • Alle Apple Watches zijn al sporthorloges.
Image
Image

Vanaf dit najaar verdubbelt je keuze aan Apple Watch-modellen. Het enige model dat vandaag beschikbaar is, wordt vergezeld door een robuuste versie, die de Apple Watch Pro zal worden genoemd. Ja, "Pro."

Apple heeft zijn assortiment al lang gedifferentieerd door duurdere pro-gelabelde versies aan te bieden. Soms zijn dit echt professionele machines, zoals de Mac Pro of de huidige 14- en 16-inch MacBook Pro. Andere keren lijkt de Pro-naam er gewoon te zijn, zodat Apple wat meer kan vragen voor mooiere functies (alle iPhone Pro-modellen) of om zakelijke kopers te overtuigen dat een computer voor hen is (de huidige, super teleurstellende 13-inch M2 MacBook Pro). Volgens een insider-rapport zal de Apple Watch Pro een beetje van beide zijn.

"Multisport- en avonturenhorloges [worden] al [op de markt gebracht] aan professionele atleten en experts op het gebied van luchtvaart en elders. De Pro Apple Watch v alt echter niet in deze categorie omdat het meer dan zal waarschijnlijk aan een breed scala van klanten worden verkocht, maar net als bij hun MacBook Pro zullen sommige klanten denken dat deze aanzienlijk verschilt van de normale versie en er toch een kopen, "vertelde marketingexpert Jerry Han via e-mail aan Lifewire.

Professioneel horloge

De Watch Pro zal, volgens seriële Apple-geruchtenmaker Mark Gurman, gericht zijn op veeleisende atleten. Het zal een groter, steviger scherm hebben, een langere batterijduur en gemaakt zijn van iets anders dan aluminium - Gurman speculeert titanium - dat Apple eerder voor horloges heeft gebruikt, maar het kan ook roestvrij staal zijn. Wat de kenmerken betreft, kan het Pro-model verbeterde tracking krijgen voor wandelen en zwemmen. Dit wijst op betere sensoren in het apparaat.

De meeste speculaties tot nu toe waren dat dit een op sport gericht horloge zal zijn, met een ruige uitstraling in lijn met Casio's G-Shock-reeks en dergelijke. Maar dat lijkt een beetje te niche voor Apple. En onthoud, op dit moment zijn alle Apple Watches al sporthorloges.

Rustig? Niet zo snel

Veel waarschijnlijker is dat Apple zal doen wat het altijd doet: een mooiere versie van hetzelfde maken en meer vragen.

"[De Watch Pro zal] iets groter zijn, en zeker, robuuster, maar alleen voor zover alle nieuwe modellen robuuster zijn ", vertelde Apple Watch-supergebruiker, fitnessexpert en ontwerper van fitnessapps Graham Bower Lifewire via direct message."Dit wordt een premium horloge dat concurreert met goedkope luxe Zwitserse horloges."

Als dat bekend klinkt, is dat omdat het zo is. De Apple Watch-editie, die naast de originele Apple Watch werd gelanceerd, is een premiummodel, maar onderscheidt zich alleen door het materiaal van de behuizing. Je kon een 18-karaats gouden versie kopen voor maximaal $ 17.000, maar het was precies dezelfde smartwatch onder die mooie hoes. En dat was een probleem, want na een paar jaar zou dat gouden horloge veranderen in een gouden presse-papier, terwijl nieuwe horloges die een fractie van de prijs kosten, nieuwe functies zouden blijven toevoegen.

Image
Image

De Apple Watch-editie past niet echt in de manier waarop Apple dingen doet, namelijk de Pro-modellen onderscheiden door verbeterde functionaliteit en functies. En zelfs de bron van het ruige horlogegerucht ondersteunt deze theorie:

"In het geval van de Pro-producten, behalve de oordopjes, onderscheidt Apple zich met betere prestaties en schermen, plus natuurlijk een hogere prijs", schrijft Gurman in zijn Switched On-nieuwsbrief.

De iPhone Pro-modellen zijn hier een goed voorbeeld van. Ze gebruiken dezelfde chip als de gewone iPhone, maar hebben een beter scherm met een variabele verversingssnelheid voor vloeiendere animaties en ook een lager stroomverbruik, en betere camera's. Sommige van deze functies komen na een paar jaar in mindere modellen terecht.

Net als bij hun MacBook Pro, zullen sommige klanten denken dat deze aanzienlijk verschilt van de normale versie en er toch een aanschaffen.

De iPad-opstelling is hetzelfde. Het is een strategie die goed werkt, vooral bij de wilde marktvolumes van Apple. Als het een mooie nieuwe experimentele camera op de iPhone wil introduceren, dan moet het iemand kunnen vinden om die nieuwe widget in zijn tientallen miljoenen te vervaardigen, allemaal met perfecte toleranties en betrouwbaarheid.

Als je een duurdere Pro-versie hebt, die minder eenheden verkoopt, kun je daar het mooie onderdeel in stoppen, en in de toekomst, wanneer het goedkoper en gemakkelijker te produceren wordt, in het basismodel laten vallen.

Dus, houd je adem niet in voor een robuust sporthorloge. Maar wees niet verbaasd als Apple dit najaar twee horloges lanceert. Het komt rechtstreeks uit het strategie-playbook van Apple en had al veel eerder moeten gebeuren.

Aanbevolen: