IOS 15.2 Naaktheidsdetectie zal op het apparaat en opt-in zijn

IOS 15.2 Naaktheidsdetectie zal op het apparaat en opt-in zijn
IOS 15.2 Naaktheidsdetectie zal op het apparaat en opt-in zijn
Anonim

Apple zal doorgaan met de functie voor het detecteren van naaktheid en kinderbeveiliging in de Berichten-app voor iOS 15.2, maar ouders zullen het moeten inschakelen.

Toen Apple voor het eerst zijn kinderbeveiligingsfuncties onthulde, kregen ze een vrij kritische reactie, wat resulteerde in een vertraging van de geplande uitrol. Het grootste privacyprobleem - Apple scant iCloud-foto's op materiaal voor seksueel misbruik van kinderen (CSAM) - staat nog steeds in de wacht, maar volgens Bloomberg staat de update van Berichten gepland voor release met iOS 15.2. Apple zegt echter dat het niet standaard zal zijn en dat beeldanalyse op het apparaat zal plaatsvinden, zodat het geen toegang heeft tot potentieel gevoelige materialen.

Image
Image

Volgens Apple zal de functie, eenmaal ingeschakeld, machine learning op het apparaat gebruiken om te detecteren of verzonden of ontvangen foto's in Berichten expliciet materiaal bevatten. Dit vervaagt potentieel expliciete binnenkomende afbeeldingen en waarschuwt het kind of geeft het een waarschuwing als ze iets verzenden dat mogelijk expliciet is.

In beide gevallen heeft het kind ook de mogelijkheid om contact op te nemen met een ouder en hen te vertellen wat er aan de hand is. In een lijst met veelgestelde vragen stelt Apple dat voor kinderaccounts van 12 jaar en jonger het kind wordt gewaarschuwd dat er contact zal worden opgenomen met een ouder als het expliciet materiaal bekijkt/verstuurt. Voor kinderaccounts tussen 13 en 17 jaar wordt het kind gewaarschuwd voor het mogelijke risico, maar er wordt geen contact opgenomen met de ouders.

Image
Image

In dezelfde FAQ staat Apple erop dat geen van de informatie wordt gedeeld met externe partijen, waaronder Apple, wetshandhavers of het NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children).

Deze nieuwe kinderveiligheidsopties voor Berichten zouden beschikbaar moeten zijn in de komende iOS 15.2-update, die naar verwachting ergens deze maand zal verschijnen, volgens Macworld.

Aanbevolen: