De verschillende soorten blokken in Minecraft

Inhoudsopgave:

De verschillende soorten blokken in Minecraft
De verschillende soorten blokken in Minecraft
Anonim

Minecraft bevat willekeurig gegenereerde werelden die volledig uit blokken bestaan. Aangezien het voortbestaan van je personage afhangt van het maken van dingen met die blokken - tenminste in de met monsters gevulde overlevingsmodus van het spel - is het belangrijk om te weten welke soorten het waard zijn om te verzamelen en welke moeten blijven zitten. Wat volgt is een lijst met de verschillende soorten blokken die je tegenkomt tijdens je Minecraft-reizen, wat je ermee kunt doen en hoe je ze kunt minen.

Vuil

Image
Image

Ja, vuil komt eigenlijk in blokken, niet in klonten of hopen, dus je hebt geen graafmachine of bulldozer nodig om de wereld vorm te geven in Minecraft; een schop zal het prima doen. Je kunt het land transformeren door aardeblokken uit te graven of gewoon de grond gebruiken om dingen te planten. Je kunt ook blokken gebruiken om een geïmproviseerde schuilplaats te maken, maar alleen als je wanhopig bent - vuil is niet duurzaam en ook niet bijzonder aantrekkelijk.

Primair gebruik: landbouw

Hout

Hout is vrij gemakkelijk te vinden in Minecraft, omdat de blokken uit bomen zullen springen zodra je bent begonnen met bashen (met je vuisten) of hakken (met een bijl). Hout is vroeg in het spel de belangrijkste bouwsteen, omdat je het gebruikt om houtskool en planken te maken. Houtskool is een brandstofsoort en een belangrijk onderdeel bij het maken van fakkels.

Planken zijn niet alleen favoriet onder bestraffende piraten, maar ze maken ook bruikbare constructies in Minecraft. Toch is het belangrijkste gebruik van planken het maken van werktafels. Een knutseltafel is essentieel in Minecraft, omdat je hiermee geavanceerde items zoals gereedschappen kunt maken. Planken kunnen ook worden omgezet in stokken voor het maken van fakkels, pijlen, zwaarden en bogen.

Primaire toepassingen: bouwen, knutselen

Steen

Image
Image

Een ander overvloedig bloktype, steen is een veelzijdige bouwsteen die kan worden gebruikt om zo ongeveer alles te maken wat je maar kunt bedenken, van muren en wegen tot standbeelden en hekken. Steenblokken kunnen ook worden gebruikt om knopen en drukplaten te maken voor meer uitgebreide (re: kwaadaardige geniale) ontwerpen.

Primaire toepassingen: bouwen, knutselen

Zand

Zand is een van de weinige bloktypes die de wetten van de zwaartekracht volgt, waardoor het moeilijk te gebruiken is om dingen te bouwen. Het heeft echter verschillende andere interessante functies in Minecraft. Zand is het belangrijkste ingrediënt dat wordt gebruikt bij het maken van glas voor ramen en TNT om dingen aan gruzelementen te blazen. Je kunt ook een steviger bloktype maken, zandsteen, met vier blokken zand

Primair gebruik: knutselen

Gravel

Een ander bloktype dat wordt beïnvloed door de zwaartekracht, grind kan worden gebruikt voor het omzetten van waterpoelen in land, het afdichten van grotten, het maken van geïmproviseerde trappen en voor andere bouwprojecten die niet de sterkte of duurzaamheid van steen vereisen. Je kunt grindblokken breken om vuursteen te krijgen, een belangrijk onderdeel bij het maken van pijlen en voor het maken van vuurstartend vuursteen en stalen gereedschap.

Primair gebruik: gebouw

Klei

Hoewel klei lijkt op stenen blokken, heeft het een gladdere textuur en verschijnt het vaak in de buurt van water en zand. Klei kan op zichzelf worden gebruikt om te bouwen, maar het is handiger om de blokken in stukken klei te breken om stenen te maken.

Primair gebruik: knutselen

IJs

Handig als je altijd al je eigen Fortress of Solitude hebt willen bouwen. Zorg er wel voor dat je het uit de buurt van vuur houdt, anders blijf je achter met een fort van slopitude.

Primair gebruik: gebouw

Sneeuw

Sneeuwblokken kunnen ook worden gebruikt om forten te maken, maar een meer komisch gebruik van de witte blokken is voor het maken van sneeuwballen. Sneeuwballen kunnen alleen worden gegooid en veroorzaken geen schade, maar ze kunnen wezens terugslaan met een goed getimede slag.

Primair gebruik: recreatie

Geplaveide

Kassei wordt vaak aangetroffen in de ondergrondse kerkers van Minecraft en is gemakkelijk te herkennen aan het oppervlak, dat eruitziet als meerdere stenen die aan elkaar zijn geplakt. Het heeft verder dezelfde algemene toepassingen als normale steen. Een belangrijk verschil is dat er kasseien nodig zijn om ovens te bouwen, waardoor je voorwerpen kunt smelten om nieuwe voorwerpen te maken.

Primaire toepassingen: bouwen, knutselen

Zandsteen

Met het uiterlijk van zand maar de duurzaamheid van steen, is zandsteen een fantastische keuze voor het bouwen van constructies die eruitzien als iets uit het oude Egypte. Piramides, iemand?

Primair gebruik: gebouw

Mossteen

Mossteen is in wezen met schimmel bedekte kasseien, met groene strepen mos die bovenop het oppervlak van de steen groeien. Het is uitsluitend te vinden in de kerkers van "Minecraft" en het functioneert als geplaveide stenen.

Primair gebruik: gebouw

Obsidian

Obsidian is een extreem duurzaam, opvallend uitziend bloktype dat alleen in de buurt van lava wordt gevonden. Tien obsidiaanblokken worden gebruikt om een paars getinte poort te maken naar het onderwereldrijk van "Minecraft", de Nether.

Primair gebruik: gebouw, portalen

Kolenerts

Kolenerts is te herkennen aan zwarte vlekken op wat er anders uitziet als een stenen blok. Je vindt het meestal overal waar je steen vindt, vooral in bergen, grotten en kliffen. Elk kolenertsblok genereert kolen voor het maken van fakkels, het smelten van dingen in een oven en het aandrijven van mijnkarren.

Primair gebruik: knutselen

IJzererts

IJzererts, geïdentificeerd door bruine vlekken op een grijs blok, wordt diep onder de grond gevonden. Het smelten van ijzererts in een oven zal ijzeren blokken genereren die worden gebruikt om sterkere soorten bepantsering, gereedschappen en wapens te maken. Er is ook een ijzeren staaf nodig om het vuursteen en stalen gereedschap te maken, waarmee je naar believen vuur kunt maken zonder pyrokinese te hoeven gebruiken.

Primair gebruik: knutselen

Gouderts

Gouderts is nodig om goudstaven te maken, die voor dezelfde doeleinden worden gebruikt als ijzer, maar met minder duurzame resultaten. Je kunt de blokken ook gebruiken om gouden blokken te maken, voor een meer decadente uitstraling van je vorstelijke landgoed. Natuurlijk ben jij de enige ter wereld die het bewondert, aangezien monsters niet zo onder de indruk lijken van openlijke uitingen van rijkdom.

Primaire toepassingen: bouwen, knutselen

Diamanterts

Diamanterts genereert verrassend genoeg diamanten, het sterkste materiaal dat beschikbaar is voor het maken van harnassen en gereedschappen. Hoewel je met de diamanten ook diamantblokken kunt maken, zijn ze onpraktisch om te bouwen omdat het erts zo zeldzaam is. Blijf diep onder de grond graven totdat je het bloktype vindt met lichtblauwe vlekken op het oppervlak.

Primair gebruik: knutselen

Redstone Ore

Grijze blokken met karmozijnrode vlekken zijn redstone, een relatief veel voorkomend ertstype dat verschillende interessante toepassingen heeft. Het vernietigen van dit ertsblok genereert redstone-stof, dat wordt gebruikt om verschillende mechanische constructies in Minecraft te bouwen. Enkele van de objecten die je met het stof kunt maken, zijn een kompas, klok en draad, die in combinatie met drukplaten en knoppen deuren en andere apparaten activeren. Al deze apparaten kunnen cruciaal zijn voor uw overleving.

Primair gebruik: knutselen

Lapis Lazuli Ore

Als je een grijs blok met donkerblauwe vlekken ziet, is het Lapis Lazuli, een zeldzaam erts dat blauwe kleurstof bevat als het gebroken is. Gebruik de blauwe kleurstof om smurfblauwe blokken, blauwe wol, enzovoort te maken.

Primair gebruik: knutselen

Netherrack

Image
Image

Zoals de naam al doet vermoeden, is Netherrack exclusief te vinden in de Nether. Een roodachtige versie van mossteen, Netherrack is een mooi blok om te gebruiken als je een imposante structuur met bloedachtige muren wilt bouwen.

Primair gebruik: gebouw

Soul Sand

Dit Nether-exclusieve bloktype gedraagt zich op dezelfde manier als drijfzand, en vertraagt degenen die het oversteken. Zielenzand heeft niet veel praktisch nut in een residentiële toepassing, maar als val of verdediging werkt het best goed. Als je vijanden moet hebben, is het het beste dat ze moeite hebben om je te bereiken.

Primair gebruik: vallen bouwen

Glowstone

Image
Image

Gloeisteen wordt alleen in de Nether gevonden en dankt zijn naam aan de lichtgevende blokken.

Primair gebruik: gebouw

Aanbevolen: