De 11 raarste Atari 2600-spellen

Inhoudsopgave:

De 11 raarste Atari 2600-spellen
De 11 raarste Atari 2600-spellen
Anonim

In een branche waar een dikke loodgieter een cultureel icoon kan worden, is het geen wonder dat in videogames raar normaal is. Hoe gek ze ook worden, deze eigenaardigheden waren nooit zo vreemd als die voor de Atari 2600.

Image
Image

Ironisch genoeg kwamen de meest bizarre hiervan uit rond de crash van de videogame-industrie, waardoor de meeste onopgemerkt bleven in het puin van een ooit geweldige gameconsole. Kijk eens naar de vreemdste games die je ooit hebt gezien, allemaal voor de Atari 2600.

Het A-Team

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het duurt maar een paar minuten om te winnen.
  • Cool raketanimatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Mr. T ziet er onherkenbaar uit.
  • De soundtrack is onvolledig.

Van Howard Scott Warshaw, de man die je Atari 2600-klassiekers bracht zoals 'Raiders of the Lost Ark', 'Yars' Revenge' en 'E. T. The Extra-Terrestrial', komt een game die gewoon te verdomd raar om vrij te geven.

Gebaseerd op de televisieserie met een hoog octaangeh alte, speel je als het zwevende, onstoffelijke hoofd van Mr. T en "Pity the Fool" die nucleaire kernkoppen probeert te maken! In tegenstelling tot de show waar niemand ooit sterft, is het doel hier om de A-Teams aartsrivaal kolonel Decker te doden, die om de een of andere reden heeft besloten een verrader van de U te worden. S. en begeleidt de bouw van een kernbom. Het spel is gebouwd, maar geannuleerd voordat het werd uitgebracht. Een paar prototype-cartridges lekten naar de fangemeenschap, waardoor dit een veelgevraagde cultklassieker is.

Chase the Chuck Wagon

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ontwerpen met verschillende niveaus.
  • Herbruikbare graphics.

Wat we niet leuk vinden

  • Duur en moeilijk te vinden.
  • Sparse soundtrack.

Niets gaat beter samen dan videogames en brokken, dus het was onvermijdelijk dat de eerste en enige videogame over hondenvoer werd geïnspireerd door die klassieke Chuck Wagon-reclames uit de jaren 80. Jij bestuurt een hond die vliegende botten, dodelijke tumbleweeds en zijn sinistere eigenaar ontwijkt, terwijl hij door een reeks doolhoven racet om een gigantische Chuck Wagon te bereiken. Eenmaal daar kun je rooien en punten verdienen. De enige manier om deze zeldzaamheid te krijgen, was door aankoopbewijzen van het hondenvoer van het merk Check Wagon op te sturen.

Buitenaards

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Leuker dan de Atari-haven van "Pac-Man."

  • Leuke bonusrondes.

Wat we niet leuk vinden

  • Spelkaart voelt niet alsof je in de ruimte bent.
  • Xenomorphs zien er behoorlijk ruw uit.

In de ruimte kan niemand je "waka-waka-waka-CHOMP" horen gaan. De big-budget Ridley Scott-film uit 1979 maakte zijn videogamedebuut als deze goedkope Pac-Man-rip-off. De spookmonsters zijn vervangen door de insectachtige buitenaardse wezens en de korrels zijn vervangen door buitenaardse eieren. Als je door een doolhof vol met buitenaardse eieren stampt, moet je ze allemaal verpletteren terwijl je meerdere buitenaardse slechteriken ontwijkt. Nu er geen krachtpellets in zicht zijn, ben je nu uitgerust met een vlammenwerper.

Pepsi Invaders oftewel Coke Wins

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Als je Space Invaders leuk vindt, zul je Pepsi Invaders ook leuk vinden.
  • Grappige animaties.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen Space Invaders-fan? Deze game zal je niet van gedachten doen veranderen.

  • Niets origineels behalve de graphics.

Een in-joke parodiespel in opdracht van de Coca-Cola Company als cadeau aan werknemers en om potshots te maken bij de competitie. Een reskinned versie van Space Invaders, het spelersschip heeft de vorm van een blik met vleugels en vuurt op binnenvallende letters die Pepsi spellen. Spelers krijgen een bonus voor het raken van het Pepsi-logo-moederschip. De game was nooit bedoeld om te verkopen met slechts 125 geproduceerde cartridges.

Sneak 'n Peek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Innovatief concept.
  • Verrassend gedetailleerde graphics.

Wat we niet leuk vinden

Je hebt geen Atari nodig om verstoppertje te spelen in het echte leven.

De eerste en enige virtuele verstoppertje-game ontworpen voor kinderen die te lui zijn om in het echte leven te spelen. Niet bedoeld voor kinderen met een huissleutel die niemand anders hebben om mee te spelen, Sneak 'n Peak vereist twee spelers. De game bevat een aantal innovatieve benaderingen, zoals het hebben van de 2e speler of "Seeker" die zijn controller neerlegt en fysiek de kamer verlaat, zodat hij de tv niet kan zien en kan kijken waar de "hider" naar toe kruipt. Met slechts drie verschillende schermen zijn er niet veel plekken waar iemand zich kan verstoppen.

Tandbeschermers

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bevordert mondhygiëne.
  • Slimme personageontwerpen en animaties.

Wat we niet leuk vinden

  • Stijve bewegingsbesturing.
  • Wordt meedogenloos moeilijk na de eerste paar levels.

Zorg ervoor dat tandrottende voedseldeeltjes je kostbare parelwitte tanden niet beschadigen in dit advergame dat alleen beschikbaar is door het aankoopbewijs van Crest-tandpasta op te sturen. Op een platform van tanden houd je een schild van fluoridebescherming vast en voorkom je dat die perfecte helikopters worden beschadigd door de sinistere Snack Attacker. Als meer dan drie van zijn holtes die korstjes veroorzaken je raken, is het tijd om de grote wapens in te schakelen: een gigantische tandenborstel en tandzijde.

Kool-Aid Man

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Animatie van Kool-Aid Man op het openingsscherm is episch.
  • Heldere, kleurrijke afbeeldingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Onduidelijke regels en doelstelling.
  • Zwembadwater wordt niet bijgevuld tussen niveaus.

Een perfecte match voor tandbeschermers. Terwijl men kinderen leert hoe ze voor hun tanden moeten zorgen, moedigt Kool-Aid Man aan om ze te laten rotten! In de jaren 80 veranderde het marketingteam van General Foods Corps de muurverpletterende Kool-Aid Man in een popcultuuricoon, met zijn werperpoes op speelgoed, t-shirts, stripboeken en, met genoeg Kool-Aid-punten, een Atari 2600 spel!

Je speelt als Kool-Aid-man terwijl je aartsrivalen, de Thirsties, zijn zomerzwembadfeestje teisteren. Deze opgedroogde plagen zoemen niet alleen door de tuin, maar ze drinken al het zwembadwater op. Als de Thirsties een slok nemen uit je zwemgat, moet je je verfrissende vloeibare ingewanden aanbieden. Een best leuk spel als je het kunt vinden.

Communistische mutanten vanuit de ruimte

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inventief achtergrondverhaal.
  • Verschillende gameplay-modi verbeteren de standaard space shooter-formule.

Wat we niet leuk vinden

  • Reële anti-Rusland Koude Oorlog-propaganda.
  • Teleurstellend gebrek aan communistische beelden.

Deze rip-off van Space Invaders is vooral raar vanwege zijn naam en politieke voorkeur van vijanden. Net als Space Invaders speel je een horizontaal scrollend schip dat wegschiet op een binnenvallende vijandelijke vloot van langzaam dalende aliens. Wat deze game uniek maakt, is dat de aliens allemaal commie zijn en de democratie in het hele universum bedreigen! Zodra je een vijandelijk schip neerschiet, laat het moederschip een ei vallen met een nieuwe "kameraad" die is uitgebroed om zijn plaats in te nemen. Om naar het volgende niveau te gaan, moet je het eierspuitende moederschip opblazen en de leringen van Karl Marx afwijzen.

Ik wil mijn mama

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schattige omslagkunst.
  • Bevat minder geweld dan de meeste andere Atari-spellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan voor sommige spelers saai zijn.
  • Biedt niet veel opwinding.

In een spel dat speciaal is ontworpen voor peuters van acht jaar en jonger, besturen spelers een kleine teddybeer-huilbaby die is ontwaakt uit een nachtmerrie en de dikke knuffel van zijn moeder nodig heeft om de slechte dromen te laten verdwijnen. In een ontwerp dat verdacht veel lijkt op het Popeye-spel, moet Teddy een reeks platforms beklimmen die met elkaar zijn verbonden door 'stardust ladders' en Dream Demons ontwijken die de babybeer willen doden. Teddy's enige verdediging tegen deze helse spawns zijn hartzoenen die mama naar Teddy gooit. Dit spel leert jongeren alles wat ze moeten weten over het leven: demonen, dood, moord, magie en moeten vechten om de liefde van een moeder te ontvangen.

Revenge of The Beefsteak Tomatoes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Prachtige muziekscore.
  • Meerdere moeilijkheidsgraden.

Wat we niet leuk vinden

Het hebben van oneindige levens met instant respawning doet de inherente uitdaging van het spel teniet.

In een concept gestolen…eh…"geïnspireerd" door de cultklassieker Attack of the Killer Tomatoes; als professionele tomatenspuit moet je de weerzinwekkende producten vangen door een muur te bouwen en ze erachter af te sluiten, maar denk niet dat de tomaten dat soort ketchup zullen nemen! Ze gooien exploderende tomatenbommen naar je toe en vallen van bovenaf aan met vliegende Biefstuktomaten.

Reisontsnapping

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inventief en humoristisch concept.
  • De paar noten van Journey's muziek die in het spel te horen zijn, klinken geweldig.

Wat we niet leuk vinden

  • Zonder het titelscherm zou je niet weten dat de game over Journey gaat.
  • De manager lijkt op Kool-Aid Man.

Een game met in de hoofdrol de populairste rockbands van de jaren 80…Reis! Nu, loop niet op de zaken vooruit en denk dat niemand zoals jij daadwerkelijk bandleden zal spelen, maar leid je het opwindende leven van een van hun roadies. Je wordt aan het werk gezet om ze veilig van het concert naar hun ruimteschip, de Scarab Escape Vehicle, te brengen. Bescherm ze tegen gekke groupies, corrupte promotors en tabloidfotografen, maar belangrijker dan de bandleden, je moet hun concertgeld veilig houden! Wat een held!

De game bevat slechts een deel van een Journey-nummer (Don't Stop Believin'). De rest van de muziek is een originele partituur (niet van Journey). Zou deze game het keerpunt kunnen zijn waardoor de band pas twee jaar later uit elkaar ging?

Aanbevolen: