Hoe Atari de basis legde voor modern gamen

Inhoudsopgave:

Hoe Atari de basis legde voor modern gamen
Hoe Atari de basis legde voor modern gamen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Atari domineerde de gamewereld in de jaren '70 met zijn coin-op-games en homevideogameconsole.
  • Populaire games zoals Asteroids, Space Invaders en Atari Football markeren de Atari-jaren.
  • Voormalige Atari-gamers herinneren zich het spelen van Atari-games met goede herinneringen aan een tijd waarin gamen eenvoudig was.
Image
Image

Lang voor de Nintendo Switch of de PlayStation 5 namen videogames een veel eenvoudigere vorm aan. Atari was een pionier in Amerikaans gamen die zowel jeugdherinneringen als toekomstige gameconsoles vormde.

Hoewel het misschien niet noodzakelijk de "gouden eeuw" van gamen was, hebben de Atari-dagen geholpen om te maken wat de gamewereld vandaag is, zeggen experts en voormalige Atari-diehards.

"Ik weet niet of ik zou zeggen dat het de gouden eeuw was, en ik zou dat kunnen reserveren voor wanneer het Nintendo Entertainment System uitkwam en gaming naar een hoger niveau tilde, maar ik zou zeker zeggen dat de Atari-dagen begonnen het, "zei Chris Spear, de gastheer van de podcast, Chefs Without Restaurants, in een e-mailinterview met Lifewire.

Werk hard, speel hard

De originele Atari werd opgericht in 1972 en stond bekend om arcade coin-op games en home video game consoles zoals de Atari 2600: een console waar je verschillende games kon verwisselen om te spelen (een geheel nieuw concept destijds).

Asteroids, Combat (die technisch gezien 27 games in één had), Crystal Castles en Space Invaders waren allemaal Atari-nietjes in zijn hoogtijdagen. De mensen achter deze spellen probeerden altijd te experimenteren met nieuwe ideeën en nieuwe concepten.

Michael Albaugh werkte van 1976-2000 in de coin-op-divisie bij Atari, waar hij betrokken was bij games als Pool Shark, Ultra Tank en Atari Football.

"Het was interessant omdat er een heleboel dingen waren die we daar probeerden", vertelde hij Lifewire in een telefonisch interview. "We zouden games op een veldtest testen om te zien hoe spelers reageren op gamen."

Image
Image

"Ik heb een beetje gewerkt aan een spel waarvan ik denk dat het geproduceerd had moeten worden, een spel genaamd Beat Head dat ik overnam van Bonnie Smithson," zei hij. "Iemand beschreef [de game] als een rechtstreekse Qbert."

Beat Head was een prototype-spel voor meerdere spelers waarbij spelers op al hun specifieke gekleurde tegels moesten springen voordat hun tegenstander dat deed. Uiteindelijk werkten Atari's veldtesten niet met de game.

Een van de redenen waarom sommige van deze spellen nooit werden geproduceerd, was vanwege de overname door Warner Communications (nu bekend als Time Warner) van Atari in 1976.

"Mijn indruk na de overname van Warner was dat als we dit geweldige nieuwe innovatieve idee hadden, we het nog steeds niet echt mochten nastreven tenzij iemand anders het had gedaan", zei Albaugh. "Het voelde altijd alsof ze zeker wilden zijn."

Toch zei Albaugh dat hij het altijd leuk vindt om enkele van de oudere Atari-muntspellen die hij heeft gebouwd tegen te komen en zich zijn 25-jarige Atari-reis te herinneren. "Het was een coole rit," zei hij.

Atari Herinneringen

Voor degenen die Atari alleen kennen van de games die ze speelden, roept de vermelding van "Atari" herinneringen op aan het spelen van videogames met vrienden op jonge leeftijd.

"Ik heb goede herinneringen aan het zitten op de vloer in de kelders van vrienden en speelden Real Sports Baseball", schreef John Frigo, de digitale marketingleider bij My Supplement Store, in een e-mail aan Lifewire. "Ik heb genoten van de eenvoud van Atari, die een controller kan oppakken en meteen weet hoe je een game moet spelen en meteen weer oppakt."

Zelfs vandaag de dag zijn de manieren van gamen van Atari voor sommigen nog springlevend.

Ik zou zeker zeggen dat de Atari-dagen het aftrapten.

"Tot op de dag van vandaag is Raiders of the Lost Ark voor de [Atari] 2600 waarschijnlijk de moeilijkste game om te verslaan," zei Spear.

Wat spelers missen aan Atari-games was de ouderwetse speelstijl en herinneringen aan het spelen van een game omringd door vrienden.

"Eén ding dat ik echt cool vond aan de Atari was de joystick, er was iets dat heel erg deed denken aan een speelhal met die stijl van joystick, en geen enkel systeem heeft dat ooit meer gehad nadat Nintendo het min of meer overnam, "zei Frigo.

Albaugh zei dat, hoewel Atari misschien niet voor iedereen de "gouden eeuw" is, het voor sommigen wel het geval was. "Iedereen had een gouden tijdperk van gamen toen ze ongeveer 14-18 jaar oud waren", zei Albaugh. "Er is veel nostalgie van toen je jonger was en toen de mogelijkheden eindeloos waren."

Aanbevolen: