Atari viert 50e verjaardag door Lancering op Google Stadia

Atari viert 50e verjaardag door Lancering op Google Stadia
Atari viert 50e verjaardag door Lancering op Google Stadia
Anonim

Het is verbazingwekkend om te overwegen, maar het iconische gamingbedrijf Atari wordt dit jaar 50, waardoor ze oud genoeg zijn om lid te worden van de AARP (echt waar.)

Om een halve eeuw van het indrukken van joysticks en het indrukken van knoppen te vieren, ha alt het bedrijf alles uit de kast, inclusief een intrigerende samenwerking met Google Stadia. Het cloud-gamingplatform van Google zal binnenkort de thuisbasis zijn van verschillende Atari-klassiekers zoals Breakout, Centipede en Asteroids. Natuurlijk hebben de graphics van videogames een lange weg afgelegd sinds 1972, dus deze Stadia-releases zullen allemaal worden bijgewerkt om de huidige generatie standaarden weer te geven als onderdeel van Atari's Recharged-serie.

Image
Image

De volledige lijst met Atari-games op Stadia omvat het drietal klassiekers dat hierboven is genoemd, Black Widow, een legendarische twin-stick shooter die arcade-gamers in 1982 versteld deed staan, en het onlangs uitgebrachte puzzelspel Kombinera. Het bedrijf zegt ook dat er meer games komen, maar heeft geen aanvullende details verstrekt.

Deze games worden het hele jaar door uitgebracht op het platform van Google, met als eerste lancering op 1 juli Centipede: Recharged. Deze remake bevat coöp-spel, nieuwe podia en power-ups, en een originele soundtrack. Alle games kunnen worden gekocht via de Stadia Store, maar zijn gratis voor Stadia Pro-abonnees.

Naast deze retro-releases verkoopt Atari limited-edition 50-jarig jubileum-t-shirts in zijn webwinkel en biedt het exclusieve deals voor de VCS-lijn van op Chrome gebaseerde gameconsoles van het bedrijf.

Atari heeft ook een video-interview uitgebracht met de oprichter van het bedrijf, Alan Bushnell en de huidige CEO Wade Rosen, ter herdenking van 50 jaar.

Aanbevolen: