Canon Pixma TS9120 Review: Drukt snel foto's en documenten van indrukwekkende kwaliteit af

Inhoudsopgave:

Canon Pixma TS9120 Review: Drukt snel foto's en documenten van indrukwekkende kwaliteit af
Canon Pixma TS9120 Review: Drukt snel foto's en documenten van indrukwekkende kwaliteit af
Anonim

Bottom Line

De Canon Pixma TS9120 is een veelzijdige printer en een uitstekende keuze voor informele gebruikers die af en toe een of meer van de verschillende functies nodig hebben. Het is een van de beste Airprint-printers die je kunt krijgen voor minder dan $ 200.

Canon Pixma TS9120

Image
Image

We hebben de Canon Pixma TS9120 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het compacte alles-in-één ontwerp van de Canon Pixma TS9120 maakt het een uitstekende keuze voor thuis en op kleine kantoren. Het maakt afdrukken van documenten en foto's van goede kwaliteit en heeft scan- en kopieerhulpmiddelen waarmee u fysieke documenten kunt digitaliseren en digitale documenten naar de echte wereld kunt brengen.

Image
Image

Ontwerp: slank, compact, capabel

Canon doet er goed aan om deze AirPrint-printer compact en strak te maken. Het discrete en toch professionele uiterlijk past goed bij een breed palet aan interieur- en kantoorinrichtingen, vooral het ontwerp van ons testmodel, strak zwart afgezet met grijs. Als uw werkruimte wat kleurrijker is, kunt u deze ook krijgen met een rode of gouden rand.

Het formaat en het gewicht van deze printer is een van de belangrijkste verkoopargumenten. Wanneer gemonteerd en gesloten, meet de printer slechts 14,7 x 14,2 x 5,6 inch. Met slechts 14,6 pond is hij ook relatief licht. Elke gezonde volwassene zou deze draadloze printer met gemak moeten kunnen optillen, dragen en positioneren.

De Pixma TS9120 ha alt papier uit twee bronnen. De uitschuifcassette aan de onderkant en de verticale papierlade aan de achterkant. Beide kunnen maximaal 100 vellen papier bevatten. Ze nemen papier tot een maximumformaat van 8.5x14.

Het bedieningspaneel van deze AirPrint-printer is een ruim 5 inch touchscreen. De interface is kleurrijk, helder en intuïtief, en het aanraakscherm is consequent pittig en responsief. De menustroom laat geen giswerk achter - in veel gevallen kunt u direct vanaf het bedieningspaneel beginnen met afdrukken, kopiëren of scannen zonder dat u een ander apparaat hoeft te gebruiken.

Een van de meer onderscheidende aspecten van de Pixma TS9120 is dat het voorpaneel, dat de bedieningselementen op het aanraakscherm bevat, opent en omhoog kantelt tijdens het afdrukken. Deze ontwerptechniek maakt deel uit van wat hem zo compact maakt. Hoewel het bedieningspaneel functioneel is terwijl het in de open positie staat, is het onhandig om het onder die hoek te gebruiken.

Deze printer gebruikt zes afzonderlijke cartridges voor elke inktkleur in plaats van de gecombineerde driekleurencartridges. Naast de traditionele driekleureninktkleuren (cyaan, geel en magenta), heeft de Pixma TS9120 twee zwarte cartridges en een speciale blauwe voor het afdrukken van foto's.

De afzonderlijke cartridges kunnen u mogelijk geld besparen op inkt, omdat u de cartridges één voor één kunt vervangen. Als je magenta voor geel op is, hoef je niet te kiezen tussen de volledige prijs voor een nieuwe driekleurencartridge of het tolereren van kleurenafdrukken van mindere kwaliteit totdat de rest van de cartridge bijna leeg is.

Een van de handigere dingen die u met de Pixma TS9120 kunt doen, is het afdrukken van optische schijflabels. Dit lijkt misschien vreemd, maar het is geweldig voor back-up- en fotoschijven. Het is ook leuk voor zelfgemaakte dvd's en Blu-rays.

Canon brengt de Pixma TS9120 op de markt als een alles-in-één printer, maar heeft geen faxmogelijkheden. Dit is geen dealbreaker, aangezien de vraag naar faxapparaten en -services al tientallen jaren afneemt, maar als u een AirPrint-printer met faxhulpmiddelen nodig heeft, overweeg dan de HP OfficeJet 3830.

Configuratieproces: bijna een plug-and-play-ervaring

Deze AirPrint-printer vereist minimale montage, meestal het verwijderen van tape en het plaatsen van papierladen. De handleiding Aan de slag en het display bieden gedetailleerde, stapsgewijze instructies voor het aansluiten op een computer of ander apparaat. Zelfs als u niet bekend bent met de ins en outs van printers en draadloze verbindingen, zou u het met weinig problemen moeten kunnen instellen. Toen we de Pixma TS9120 testten, duurde het ongeveer vijfentwintig minuten van het openen van de doos tot het afdrukken van onze eerste testpagina.

Als hij eenmaal is ingesteld en op zijn plaats zit, ziet de Pixma TS9120 er solide uit. Wanneer je hem echter oppakt of opent, voelt hij een beetje kwetsbaar aan. Tijdens onze testperiode hadden we het gevoel dat we er extra voorzichtig mee moesten zijn, anders zouden we onderdelen afbreken of beschadigen.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: zo goed mogelijk voor zijn klasse

Het was moeilijk om een defect te vinden in de afdruk van de Pixma TS9210. We hebben honderden pagina's met zwart-wit tekstdocumenten afgedrukt. De letters waren goed gedefinieerd, sterk gearceerd en nooit besmeurd of besmeurd. De opmaak was trouw aan het bronbestand en consistent van pagina tot pagina.

Het afdrukken van documenten in kleur was eveneens uitstekend. We hebben verschillende kleurendocumenten getest, waaronder een schoolnieuwsbrief, facturen, kleurgecodeerde spreadsheets, fiscale rapporten en meer. Toen we de resultaten inspecteerden, konden we geen enkele onvolkomenheid in de tekst of afbeeldingen vinden. De kleuren waren helder, diep en vol, en zwart was stevig en donker. Effen kleuren waren vloeiend, maar we merkten wat inktlijnen op toen de cartridges bijna leeg begonnen te raken.

Kleuren waren helder, diep en vol, en zwart was effen en donker.

We hebben deze AirPrint-printer gebruikt om tientallen 4x6- en drie 8x10-foto's af te drukken. We hebben een mix van portretten, landschappen, skylines, foto's van gebouwen, bergen, stranden en mensen geprint en vonden de kleurkwaliteit redelijk goed. De afdrukken waren scherp en trouw aan de originele foto's, en de kleuren waren vol, helder en rijk zonder zichtbare inktlijnen of vlekken.

Image
Image

Scannerkwaliteit: High-fidelity scans

Tijdens onze testfase hebben we dit programma gebruikt om verschillende documenten te digitaliseren, van oude belastingaangiften en voertuigregistraties tot handgeschreven dagboeken en brieven. Alles wat we scanden, zolang we het maar correct positioneerden, kwam redelijk goed door. Alle getypte letters waren gedefinieerd en leesbaar, en het handschrift was even scherp als op de originele documenten.

We hebben de scanner ook gebruikt om afgedrukte foto's die met film zijn gemaakt te digitaliseren en de beeldkwaliteit was uitstekend. De gemaakte afbeeldingsbestanden zagen er identiek uit aan hun fysieke tegenhangers, zonder pixelvorming of artefacten. De kleur was nauwkeurig en kleine details bleven duidelijk.

Kopieerkwaliteit: gemakkelijk werk zolang de lading licht is

We hebben de machine getest door een gedrukte versie van een van onze recensies te kopiëren en vervolgens tien cycli van de kopieën gemaakt. De eerste drie exemplaren waren identiek aan elkaar, maar de vierde en vijfde generatie raakten een beetje vervormd en tegen de tijd dat we bij de tiende generatie kwamen, zou het document niet leesbaar zijn voor iemand die het origineel niet had gezien.

Een vervelend aspect van de scanner is dat er geen documentinvoer is. Dit is prima zolang u niet meer dan een paar pagina's met documenten hoeft te kopiëren, maar voor langere documenten is het handmatig scannen en kopiëren van afzonderlijke vellen erg tijdrovend.

Image
Image

Snelheid: de snelste desktop AirPrinter die we hebben getest

De Pixma TS9120 is een pittige printer, gezien zijn grootte en prijs. We hebben getimed hoe lang het duurde om een scenario van 100 pagina's af te drukken. De enkelzijdige kopie nam ongeveer negen en een halve minuut in beslag, tien en een halve pagina's per minuut voor een enkelzijdige, enkelzijdige zwart-wit afdruktaak. Dat was de snelste afdruktijd die we hebben geregistreerd van alle printers die we hebben getest.

Kleurendocumenten worden ook relatief snel afgedrukt. We hebben een paar keer een kleurendocument van 10 pagina's met deze machine geprint en het duurde telkens precies één minuut. Toen we onze testfoto's afdrukten, duurde het over het algemeen tussen de 25 en 45 seconden voor een bepaalde foto. Dit vertegenwoordigde ook de snelste tijden die we tijdens onze tests hebben genoteerd.

Het produceerde de snelste afdruktijd die we hebben geregistreerd van alle printers die we hebben getest.

Deze AirPrint-printer biedt ook auto-duplexing (afdrukken op beide zijden van het papier). We hebben hetzelfde scenario afgedrukt met deze optie ingeschakeld en de afdruktijd steeg tot 33 minuten.

Connectiviteitsopties: alle verbindingen die je nodig hebt, en zelfs sommige die je niet nodig hebt

Deze draadloze printer is compatibel met Apple's AirPrint, wat betekent dat je kunt printen vanaf elk apparaat met iOS of macOS en dat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als je printer. We hebben documenten en foto's rechtstreeks op verschillende Apple-apparaten afgedrukt. Er was geen verbinding tot stand gebracht of stuurprogramma's gedownload - de apparaten hebben eenvoudigweg de printer op het netwerk gedetecteerd en er rechtstreeks naar kunnen afdrukken.

Je hoeft geen computer of smartphone te gebruiken om af te drukken vanaf de Pixma TS9120. U kunt het bedieningspaneel gebruiken om uw printer te verbinden met platforms zoals Facebook, Google Drive, DropBox en meer. We hebben een Instagram-account aan onze testeenheid gekoppeld en vonden het een geweldig hulpmiddel voor het afdrukken van foto's.

De TS9120 heeft ook een SD-kaartsleuf aan de voorkant rechts van de machine, zodat u foto's kunt afdrukken zonder een computer of smartphone als tussenpersoon te gebruiken. En hoewel draadloos de naam van het spel is met deze printer, biedt hij ook bekabelde opties. Aan de achterkant zit een ethernetpoort verborgen die je kunt gebruiken om je printer rechtstreeks op een computer of netwerk aan te sluiten, maar je moet wel je eigen kabel kopen.

Image
Image

Bottom Line

De twee belangrijkste softwareprogramma's die bij deze printer worden geleverd, zijn IJ Scan Utility Lite en Canon's My Image Garden. IJ Scan heeft alles wat je nodig hebt om foto's en documenten gemakkelijk te digitaliseren, terwijl je met My Image Garden fotocollages, kalenders en meer kunt ontwerpen. Het biedt ook organisatorische hulpmiddelen en veel van dezelfde scanfuncties als in IJ Scan Utility Lite. Deze programma's werken zoals bedoeld en ze zijn een geweldige aanvulling op andere programma's van het merk Canon, zoals de EOS Utility voor hun DSLR-camera's.

Prijs: een deal voor de volle prijs, en een koopje voor minder

De adviesprijs voor de Canon Pixma TS9120 is $ 199; een eerlijke prijs, gezien wat je krijgt, maar het is ook vaak beschikbaar voor minder. Op het moment van schrijven hebben sites zoals Amazon en Walmart de TS9120 beschikbaar voor ongeveer $ 100, tegen welke prijs deze printer een koopje is.

Canon Pixma TS9120 versus Canon Pixma iX6820

We hebben deze Pixma-modus getest naast een van zijn zusterproducten, de Pixma iX6820. De twee zijn vergelijkbaar geprijsd, maar veel verschillend in vorm en functie. De iX6820 is een groter, zwaarder werkpaard. Het is geen alles-in-één-model, het is ontworpen om te printen en niets anders. Die focus loont echter, aangezien de iX6820 consistent uitstekende resultaten van hoge kwaliteit oplevert, hoewel niet zo snel als de TS9120. Als je het niet erg vindt om daarvoor in te boeten op scannen, faxen en kopiëren, dan is de Pixma iX6820 de juiste keuze.

Hoge kwaliteit, lage prijs

De Canon Pixma TS9120 is een geweldige keuze voor thuis of op een klein kantoor. Het is geen duurzaam werkpaard, maar het levert foto's en documenten van uitstekende kwaliteit op. Het is ook erg snel, vooral bij het afdrukken van zwart-witdocumenten met alleen tekst, hoewel het veel langzamer gaat bij dubbelzijdige afdruktaken. De scanner en het kopieerapparaat leverden onberispelijke resultaten op. Een printer kopen die zo goed is voor $ 200 (of zelfs minder) is een uitstekende waarde.

Specs

  • Productnaam Pixma TS9120
  • Product Merk Canon
  • UPC QX2113801A
  • Prijs $199.00
  • Productafmetingen 14,2 x 14,7 x 5,6 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows macOS, iOS®, Android, Windows 10 Mobile, Amazon Fire
  • Aantal lades 2
  • Type printer Inkjet
  • Ondersteunde papierformaten 4x6, 5x5 Vierkant, 5x7, 8x10, Letter, Legal, V. S. 10 Enveloppen
  • Ondersteunde formaten JPEG (Exif), TIFF en PNG
  • Connectiviteitsopties Wi-Fi, Wireless Direct, Ethernet, AirPrint, Google Cloud Print

Aanbevolen: