HP OfficeJet Pro 7740 Review: kwaliteit, snel printen met gebruiksvriendelijke software

Inhoudsopgave:

HP OfficeJet Pro 7740 Review: kwaliteit, snel printen met gebruiksvriendelijke software
HP OfficeJet Pro 7740 Review: kwaliteit, snel printen met gebruiksvriendelijke software
Anonim

Bottom Line

Met kwaliteit, snel printen en eenvoudige mobiele bediening is de HP OfficeJet Pro 7740 een uitstekende keuze voor het thuiskantoor.

HP OfficeJet Pro 7740

Image
Image

We hebben de HP OfficeJet Pro 7740 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Afdrukken van topkwaliteit op grootformaat papier was vroeger onbereikbaar voor de meeste kantoren en thuisgebruikers, maar een klasse van grootformaat, alles-in-één printers, zoals de HP OfficeJet Pro 7740, belooft te veranderen Dat. We hebben de OfficeJet Pro 7740 getest om te zien of deze de belofte kon waarmaken tegen een prijsklasse die logisch is voor het thuiskantoor.

Image
Image

Ontwerp: grote printer met een klein touchscreen

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: de HP OfficeJet Pro 7740 is groot. Met een breedte van 23 inch en een hoogte van 15 inch neemt hij veel ruimte in beslag voor een printer, vooral wanneer je de uitvoerlade uitschuift tot maar liefst 28 inch diep. Het is meestal wit, behalve de voorkant waar zich een donkergrijs paneel voor het aanraakscherm en een donkergrijze uitvoerlade bevindt. Dat paneel klapt ook naar beneden om de printerkoppen en inktlade te onthullen, en het gedeelte met het scherm klapt omhoog om de gebruiker een betere hoek bij de bedieningselementen te geven.

Verrassend genoeg zijn er geen fysieke bedieningsknoppen op het apparaat, dus je moet het aanraakscherm gebruiken om de printer te bedienen. Het scherm is te klein om een effectief bedieningspaneel te zijn zonder andere knoppen eromheen, maar het ontbreken van knoppen maakt de printer wel stijlvoller. Onder de uitvoerlade bevinden zich twee papierladen, de een boven op de ander. Beide laden kunnen papier tot 11” x 17” bevatten, maar de bovenste lade is de enige die speciaal papier kan bevatten. Om papier van 11 "x 17" te bewaren, worden beide laden enkele centimeters uitgeschoven, waardoor een witte, plastic hoes zichtbaar wordt. Het lijkt er eigenlijk op dat de papierlade niet helemaal naar binnen is geduwd, en toen we hem voor het eerst installeerden, dachten we dat hij vastzat. Bij het printen moet de gebruiker de uitvoerlade uittrekken, wat het verschil maakt tussen 18,38 inch diep en 28,06 inch diep. De scanner bevindt zich aan de bovenkant naast een automatische documentinvoer voor scannen en kopiëren, hoewel het grootste formaat 8,5 "x 11" is. De achterkant van de printer heeft verschillende poorten: USB B, Ethernet en twee telefoonaansluitingen. Er is ook een achterpaneel dat u kunt verwijderen in geval van een papierstoring.

Image
Image

Configuratieproces: lang maar intuïtief

Zoals bij elke all-in-one printer was het installatieproces voor de HP OfficeJet Pro 7740 lang. We zijn begonnen met het downloaden van de installatiesoftware. Het duurde enkele minuten om alles te downloaden wat het installatieprogramma nodig had, dus we zetten de printer aan en verbond hem met wifi terwijl we wachtten. Het kleine scherm maakte het moeilijk om door de menu's en knoppen te navigeren en we hebben het wifi-wachtwoord een paar keer met de vingers in de vingers gehad voordat we het eindelijk goed hadden.

Toen de printer eenmaal op het wifi-netwerk was, installeerden we de inkt vanaf het voorpaneel in een onhandige hoek. Terwijl je bij de meeste printers de inkt van bovenaf kunt installeren, dwong de 7740 ons naar beneden te duiken om de inktcartridge op zijn plaats te duwen. Cartridge geïnstalleerd, de 7740 heeft een testpagina afgedrukt. Tegen die tijd was de software geïnstalleerd en begonnen we met de installatiefase. De software leidde ons door de standaardinformatie en registreerde ons bij HP. Het leidde ons door het hele proces, waardoor het heel eenvoudig was om alles in te stellen. Toen het allemaal klaar was, drukte de HP OfficeJet Pro 7740 een overzichtspagina af met het e-mailadres voor het afdrukken van e-mail.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: snel afdrukken en prachtige foto's (behalve gewoon papier zonder rand)

De HP OfficeJet Pro 7740 is een snelle printer met 22 ppm voor zwart-wit en 17 ppm voor kleur, maar veel langzamer voor foto's. Het is bijna vier en een halve minuut om een foto van hoge kwaliteit af te drukken op 11” x 17”.

Of de lettertypen nu een banale schreefloze of supermooie lettertypen waren, de randen waren helder en de spatiëring was precies goed.

Om de afdrukkwaliteit te testen, hebben we verschillende stukken tekst en talloze foto's afgedrukt. We hebben verschillende tekstformaten en lettertypen op papier van verschillende formaten afgedrukt om te controleren op duidelijkheid, spatiëring en eventuele kwaliteitsproblemen. Voor het grootste deel van de tekst was alles geweldig. Of de lettertypen nu een banale schreefloze of supermooie lettertypen waren, de randen waren helder en de spatiëring was precies goed. Af en toe zagen we een kleine witte lijn door de tekst lopen, alsof de printer het afdrukken van één pixel heeft overgeslagen. Het gebeurde maar een paar keer en er leek geen patroon te zijn.

De kleurenfoto's waren prachtig. We hebben getest om foto's af te drukken op gewoon papier in verschillende formaten en op glanzend fotopapier van hoge kwaliteit met verschillende onderwerpen. De kleurafstemming was veel beter toen we overstapten naar foto's van hogere kwaliteit. Op onze foto met mensen zag de huidskleur er precies goed uit en kon je de lichtlagen door de huid heen zien. Toen we een gigantisch RAW-bestand (45 MB!) op kwaliteitsfotopapier uitprinten, waren de foto's verbluffend en pronkten ze met de resolutie van de printer. Alles kwam er duidelijk en scherp uit, vooral op glanzend papier, maar we merkten wel dat het iets warmer of geler was dan het origineel.

We zagen af en toe strepen toen we randloos op gewoon papier afdrukten, maar daar waren geen sporen van toen we niet randloos of op glanzend papier afdrukten. Of dit een groot probleem is, hangt af van hoe je de printer gaat gebruiken, maar het v alt tegen. De kosten per pagina zijn ongeveer gemiddeld $ 0.02 per pagina in zwart/wit en ongeveer $ 0,10 per pagina in kleur.

Image
Image

Scankwaliteit: uitstekende scanner met een beperkte automatische documentinvoer

De HP OfficeJet Pro 7740 heeft een aantal scannerfuncties. Vanaf de printer kunt u scannen naar e-mail, scannen naar een netwerkmap, scannen naar een computer of scannen naar een flashstation. Elke optie komt met slechts een druk op een paar knoppen op het bedieningspaneel op het aanraakscherm.

We hebben ook de scannertool op onze computer en de mobiele app van HP gebruikt. Eerst scanden we de omslag van een kinderboek, om te testen hoe de scanner presteert als we een dik voorwerp op het bed leggen. Met de standaardinstellingen was het een fantastisch uitziende scan, maar de randen rond de boekomslag hadden enige vervorming, hoewel niets dat een snelle fotouitsnede niet kon oplossen. We gebruikten ook de automatische documentinvoer om zowel tekst als foto's te verwerken op papier van 8,5 x 11 inch. Terwijl het papier door de ADF ging, verschoven ze allemaal een klein beetje, dus de tekst en foto's kwamen niet helemaal overeen met de manier waarop ze zouden moeten. Het was echter teleurstellend dat de ADF niet werkte met iets groter dan 8,5 "x 11".

Hoewel de meeste mensen geen papier gebruiken dat groter is dan een letter, heeft het geen zin om het zo klein te houden als het scannerbed 11 "x 17" aankan. De scanner kan verschillende bestanden produceren: Bitmap, JPEG, PDF, PNG, Rich Text, Doorzoekbare PDF, Tekst, TIFF. Het heeft een maximale resolutie van 1200 x 1200 dpi, wat meer dan genoeg is voor het meeste kantoor- en thuisgebruik.

Faxkwaliteit: fax van hoge kwaliteit die moeilijk te gebruiken is door een klein aanraakscherm

Om de faxkwaliteit te testen, hebben we de HP OfficeJet Pro 7740 gebruikt om zowel afbeeldingen als tekst te faxen vanuit zowel de automatische documentinvoer als het scannerbed. Toen we documenten door de ADF haalden, verschoven de pagina's een beetje, maar dat is niet ongebruikelijk voor een faxapparaat. De tekst was goed leesbaar en bijna van dezelfde kwaliteit als het origineel, en we waren onder de indruk van de kwaliteit van de zwart-witafbeelding die we stuurden. Het moeilijkste deel van het faxproces was het gebruik van het kleine aanraakscherm om het nummer in te typen - de kleine knoppen maakten nauwkeurigheid moeilijk. We moesten een paar keer door het faxnummer typen en wissen voordat we het verstuurden. We vonden de functie print-to-fax leuk, omdat we rechtstreeks vanaf onze computer konden faxen en het bedieningspaneel helemaal konden vermijden.

Image
Image

Software: Snazzy ontwerp en gebruiksvriendelijk

HP blinkt echt uit in zijn software-integratie. De mobiele app is goed ontworpen, met gebruiksvriendelijke knoppen in een intuïtief menu. We scanden, printen en faxten gemakkelijk rechtstreeks vanaf onze telefoon en probeerden zelfs te scannen via de ADF terwijl de HP OfficeJet Pro 7740 aan het printen was. Alles werkte perfect.

We waren ook onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om de meegeleverde scannersoftware op onze computer te gebruiken, omdat HP verschillende voorinstellingen had meegeleverd waarmee je de scanner kunt aanpassen zonder aan alle details te hoeven prutsen.

De app heeft ook een optie om foto's rechtstreeks vanaf een telefoon af te drukken, waardoor het gemakkelijk is om onze iPhone-opnames af te drukken zonder ze eerst naar een computer te sturen. Het vergemakkelijkt ook het afdrukken vanuit cloudaccounts zoals Dropbox, Google Drive, Evernote, Facebook, Instagram en andere. We waren onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om de meegeleverde scannersoftware op onze computer te gebruiken, omdat HP verschillende presets heeft meegeleverd waarmee je de scanner kunt aanpassen zonder te prutsen met alle details (hoewel je alles ook handmatig kunt instellen). Direct afdrukken via WiFi was ook gemakkelijk te gebruiken, als je eenmaal voorbij de bedieningselementen op het aanraakscherm was:

Bottom Line

De HP OfficeJet Pro 7740 heeft een adviesprijs van $ 280, maar je kunt hem vaak vinden voor dichter bij $ 200. Dat plaatst de prijs ongeveer in het midden van de weg voor een grootformaat massamarkt thuis- / kantoorprinter. Aangezien de meeste vergelijkbare printers in deze prijsklasse werken, zijn de kosten niet het grootste onderscheidende kenmerk.

Concurrentie: Op gelijke voet met zijn concurrenten

Canon Pixma TS9520: De Canon Pixma TS9520 lijkt veel op de HP OfficeJet Pro 7740, behalve dat hij iets kleiner is, met zowel positieve als negatieve kanten. Met een breedte van 18,5 inch, een diepte van 14,5 inch en een hoogte van 7,6 inch neemt hij veel minder bureauruimte in beslag dan de 7740. Maar hij kan ook minder papier bevatten, slechts 100 vellen per lade vergeleken met 250 per lade op de 7740. Wat nog belangrijker is, het is een stuk langzamer met 15 ipm zwart en slechts 10 ipm voor kleur. Met een adviesprijs van $ 250, de TS9520 in dezelfde prijsklasse. Hoewel hij iets langzamer is en minder capaciteit heeft, zou deze printer beter kunnen werken voor mensen die weinig ruimte hebben in een klein thuiskantoor.

Brother Business Smart Pro Color Inkjet All-in-One: De Brother Business Smart Pro Color Inkjet All-in-One is in de meeste opzichten vergelijkbaar met de HP OfficeJet Pro 7740 De HP OfficeJet Pro 7740 kost echter iets minder, $ 270 vergeleken met de adviesprijs van $ 300 van Brother. Het bedieningspaneel is het enige duidelijke voordeel: fysieke knoppen maken het kopiëren en faxen gemakkelijker en het aanraakscherm is ook groter. Maar uiteindelijk is dat de meerprijs waarschijnlijk niet waard.

Een betaalbare grootformaat printer voor thuis en op kantoor

De HP OfficeJet Pro 7740 is een kwaliteitsprinter. Het deed het goed in bijna al onze tests, met name randloos afdrukken op fotopapier. De grootste fout was het kleine aanraakscherm dat het moeilijk maakte om door de bedieningselementen te navigeren, vooral voor gebruikers met grote vingers. De hoogwaardige mobiele app en computersoftware maken het bedieningspaneel echter goed, waardoor de HP OfficeJet Pro 7740 gebruiksvriendelijk is en een goede printer voor een fatsoenlijke prijs.

Specs

  • Productnaam OfficeJet Pro 7740
  • Product Merk HP
  • UPC 889894812605
  • Prijs $280,00
  • Gewicht 42,9 lbs.
  • Productafmetingen 23 x 18,38 x 15,1 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Connectiviteitsopties USB B, USB A, WiFi, Ethernet, 2 RJ-11 modempoorten, HP ePrint; Apple AirPrint™; Mopria™-gecertificeerd; Draadloos direct printen; Google Cloudprinter™
  • Platform Mac OS, Windows, iOS, Android
  • Aantal lades 2 (elk 250 vel)
  • Scherm 2,3” touchscreen
  • Afdrukresolutie tot 4800 bij 1200
  • Afdrukken ISO 22 ISO ppm- Zwart 17 ISO ppm- Kleur
  • Ondersteunde papierformaten 3 x 5 tot 11,7 x 17 inch
  • Ondersteunde formaten Bitmap, JPEG, PDF, PNG, Rich Text, Doorzoekbare PDF, Tekst, TIFF
  • Scanresolutie 1200 x 1200 dpi
  • Faxresolutie 300 x 300 dpi
  • Faxsnelheid 4 sec per pagina
  • Wat is inbegrepen CMYK-inktcartridges, geen cd-flyer Netsnoer; Installatieposter, Handleiding Aan de slag

Aanbevolen: